10 Συμβουλές για Πρωτάρηδες στο Affiliate Marketing (clickbanner.gr)

    Από: Startup Team
πηγή: clickbanner.gr

Οι συμβουλές αυτές απευθύνονται περισσότερο για τους «πρωτάρηδες» του Affiliate Marketing. Στην πλειοψηφία τους είναι γνωστές συμβουλές και δεν θα λέγαμε ότι υπάρχει ένα μόνο μυστικό επιτυχίας, εκτός από την «Σκληρή Δουλειά».

1. Επιλέξτε αρχικά ένα θέμα που γνωρίζετε. Η πιο συχνή ερώτηση για όσους ξεκινάνε να ασχολούνται με το Affiliate Marketing είναι «Με τι να ξεκινήσω;» Η απάντηση είναι με αυτό που γνωρίζετε καλύτερα. Μπορεί έτσι να μην κερδίσετε τα περισσότερα χρήματα αλλά σίγουρα θα σας βοηθήσει στο να ξεκινήσετε να ασχολείστε με κάτι που σας αρέσει. Έτσι θα προσθέσετε τις δικές σας απόψεις και γνώμες, με αποτέλεσμα να μην είναι βαρετό για εσάς και να μην το βλέπετε σαν αγγαρεία. Ξεκινήστε λοιπόν στην αρχή με αυτό που σας αρέσει περισσότερο!

2. Banners, Banners, και άλλα Banners. Εάν η επιτυχία στο affiliate marketing μπορούσε να επιτευχθεί μόνο βάζοντας banners σε σελίδες στο Internet τότε όλοι θα είχαν γίνει πλούσιοι. Ένα site που είναι γεμάτο με banner δεξιά και αριστερά, όχι μόνο αποτρέπει τον χρήστη να πατήσει πάνω στα banner αλλά το αισθητικό αποτέλεσμα που προκύπτει είναι πολύ άσχημο. Για αυτό προσοχή στην χρήση των Banners.

3. Δεν υπάρχει «Καλύτερη» Καμπάνια. Κάποιοι άνθρωποι μπορεί να βγάλουν αρκετά χρήματα με κάποια καμπάνια με την οποία κάποιοι άλλοι δεν έχουν καταφέρει να κερδίσουν χρήματα. Στην αρχή ξεκινήστε με κάποια καμπάνια που να ταιριάζει στο site σας και με τους επισκέπτες σας. Εάν δείτε ότι δεν φέρνει αποτελέσματα, είναι πολύ απλό να αλλάξτε λινκ επιλέγοντας κάποια άλλη καμπάνια του δικτύου και δοκιμάζοντας την απόδοσή της.

4. Τί είναι τα Content Sites? Μπορεί να έχετε ακούσει αρκετές φορές την λέξη Content Site. Είναι Sites που παρέχουν εκπαιδευτικό ή θεματικό περιεχόμενο για προϊόντα που προωθούν, συνήθως και με μια προσωπική ματιά. Αυτά τα site είναι πιο εύκολο να τα δημιουργήσετε όταν γνωρίζετε το προϊον ώστε να μπορείτε πιο εύκολα να δημιουργήσετε περιεχόμενο. Συχνά υπάρχει υποστήριξη από τον Διαφημιζόμενο ο οποίος παρέχει αυτό το υλικό. Βέβαια, ο στόχος και εδώ είναι οι επισκέπτες του site να πατήσουν πάνω στα λινκ και να μεταφερθούν στο κατάστημα του διαφημιζόμενου ώστε να προβούν σε αγορά ή εγγραφή ανάλογα με την καμπάνια.

5. Site που παρέχουν μόνο πληροφορίες. Αυτά τα site παρουσιάζουν μόνο τις πληροφορίες του προϊόντος, όπως εικόνες, περιγραφές και τιμές, χωρίς να θέλουν να εκπαιδεύσουν τον επισκέπτη. Ο στόχος είναι ο επισκέπτης να ολοκληρώσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα την επιθυμητή κίνηση. Συνήθως χρειάζονται και κάποιες προχωρημένες προγραμματιστικές γνώσεις για να δημιουργηθούν σελίδες από αυτά τα Data Feeds. Ένα παράδειγμα είναι τα site που παρουσιάζουν αυτόματα τις προσφορές από deal sites.

6. Δημιουργία του πρώτο σας site/ blog. Εάν δεν έχετε προγραμματιστικές γνώσεις δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Υπάρχουν πολλά site που σας βοηθούν να δημιουργήσετε εύκολα και δωρεάν, βήμα-βήμα το πρώτο σας site ή blog, όπως το Blogger και το WordPress.

7. Αγοράζοντας ένα domain. Εάν θέλετε ένα δικό σας domain, θα πρέπει να αποφασίσετε αρχικά τί ακριβώς θέλετε, να ελέγξετε ότι δεν το έχει καταχωρήσει κάποιος άλλος και να το κλείσετε στο όνομά σας. Όταν θα ψάχνετε το όνομα του domain σας, θα πρέπει να σκεφτείτε τί θέλετε να προωθήσετε. Μήν αγοράσετε πρώτα το domain και μετά ψάξετε να βρείτε τί να προωθήσετε. Είναι προτιμότερο να αποφασίσετε τί θέλετε να προωθήσετε και ύστερα να βρείτε ένα ταιριαστό domain name.

8. Δουλέψτε για αυτό. Αν και ο απώτερος στόχος κάθε affiliate είναι να μην χρειάζεται να κάνει τίποτα και να αυτοματοποιήσει την διαδικασία, ειδικά στην αρχή, θα χρειαστεί πολλή δουλειά. Θα χρειαστεί να αφιερώσετε χρόνο στην δημιουργία των γραφικών, να γράφετε ενημερώσεις, να διαβάζετε τα στατιστικά σας, να ψάχνετε βελτιώσεις κλπ . Χρειάζεται επιμονή, προσπάθεια και υπομονή για να δείτε τα αποτελέσματα που θέλετε. Μην εγκαταλείψετε εάν δεν δείτε άμεσα αποτελέσματα, αλλά ξαναπροσπαθήστε με κάτι διαφορετικό ίσως, όπως με ένα νέο site ή διαφορετικές καμπάνιες.

9. Εκπαιδευτείτε. Η εκπαίδευση είναι πάρα πολύ σημαντική στο τομέα τουaffiliate marketing. Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να μάθετε: ξεκινώντας από τα βασικά του HTML, μέχρι να χειρίζεστε τα feeds, να δημιουργείτε custom links, ή ακόμα να βρίσκετε μια ευκαιρία που ίσως κάποιος δεν έχει δεί, ώστε να προωθήσετε με επιτυχία τις καμπάνιες που θέλετε.

10. Το επόμενο βήμα. Μόλις έχετε το πρώτο site σας και κερδίζετε χρήματα από αυτό, είναι η στιγμή να ξεκινήσετε να επεκτείνεστε. Αρχίστε ένα νέο project το οποίο πιστεύετε ότι θα καλύψει μια ανάγκη. Εννοείτε μην αφήσετε το πρώτο σας site, να το συντηρείτε και να κάνετε ό,τι χρειάζεται. Όταν θα αναζητείτε άλλους τομείς να δραστηριοποιηθείτε, δεν είναι αναγκαστικό να πάτε εκεί που βλέπετε ότι εκείνη την στιγμή άλλοι affiliates κερδίζουν χρήματα. Μπορεί να είναι μια κορεσμένη αγορά. Μήν παραβλέπετε κάποιες μικρές αγορές που μπορεί να μην έχουν πάρα πολύ κίνηση εκείνη την στιγμή αλλά μπορεί να είναι μια ειδική αγορά που να καλύπτει συγκεκριμένες ανάγκες. Σε αυτές τις αγορές μπορείτε να κερδίσετε πιο γρήγορα- περισσότερα χρήματα σε σχέση με άλλες αγορές που υπάρχουν πιο πολλοί «παίκτες».

διαβάστε περισσότερα εδώ:
clickbanner.gr