Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στηρίζει την ελληνική επιχειρηματικότητα.

    Από: Startup Team
πηγή: emea.gr

Το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στα πλαίσια των δράσεων του για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων,  θα υλοποιήσει μία σημαντική πρωτοβουλία η οποία θα υποστηρίζει έμπρακτα την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα. Σίγουρα η επιχειρηματικότητα αποτελεί έναν από τους μοχλούς επανεκκίνησης της οικονομίας μας.

Ουσιαστικά θα δημιουργηθεί ένας οργανισμός που θα υποστηρίζει τις πρωτοβουλίες για επιχειρηματική δράση στην Ελλάδα. Αν και έχουν γίνει αρκετές προσπάθειες τα τελευταία χρόνια στην χώρα μας με τη δημιουργία θερμοκοιτίδων για νέες επιχειρήσεις και νέους επιχειρηματίες, δεν υπάρχει κάποια υπηρεσία που να συμβουλεύει και να κατευθύνει όπως πρέπει τους νέους επιχειρηματίες που πιθανότατα να μην γνωρίζουν αρκετά πράγματα σχετικά με αυτό που πάνε να ξεκινήσουν.

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, για τον σωστό σχεδιασμό της πρωτοβουλίας, συνεργάζεται με ομάδα καθηγητών από το MIT που έχουν εμπειρία στον τομέα της επιχειρηματικότητας.

Η πρωτοβουλία που πρόκειται να υλοποιηθεί από το ΙΣΝ, είχε γίνει γνωστή πριν λίγους μήνες στο Παγκόσμιο Συνέδριο του Ιδρύματος αλλά ακόμα βρίσκεται στον σχεδιασμό. Ωστόσο, θα ξεκινήσει αρχικά να λειτουργεί πιλοτικά κι αν φανεί ότι έχει επιτυχία ως κίνηση, θα συνεχιστεί η πλήρης λειτουργία της.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
emea.gr