23 χρόνια δουλειάς,δημιούργησε το πιο αναγνωρίσιμο Brand στο χώρο του αυτοκινήτου.

    Από: Startup Team

Πω καταφέρνεις ένα Brand να γίνει κορυφαίο στο κλάδο που βρίσκεσαι; Πως μπορείς εν μέσω παγκόσμιας οικονομικής κρίσης να αυξάνεις τις πωλήσεις σου σε ένα πολύ ακριβό προϊόν με ταυτόχρονη αύξηση τιμών; Πως μπορείς να είσαι μέσα στην καλύτερη δεκαετία στο κομμάτι των αγώνων;

Ο άνθρωπος πίσω από αυτά

23 χρόνια δουλειάς,δημιούργησε το πιο αναγνωρίσιμο Brand στο χώρο του αυτοκινήτου.

Πρόκειται για έναν από τους πιο επιτυχημένους CEO παγκοσμίως στην αυτοκίνηση. O Luca Cordero di Montezemolo αποτελεί παρελθόν για τη Ferrari αλλά αυτά που έχει επιτύχει ξεπερνούν τη φαντασία και του πιο αισιόδοξου CEO στον πλανήτη.

Το μικρό χωριό στο Maranello ξεχωρίζει για την παράδοσή του. Όταν ακούμε μικρό χωριό θα πήγαινε το μυαλό μας σε κάτι απλό όχι όμως στην αιχμή της τεχνολογίας. Εκείνος όμως κατάφερε τα τελευταία 23 χρόνια να μετατρέψει αυτή την εταιρία σε ένα Brand που ψηφίστηκε ως το πιο αναγνωρίσιμο στο χώρο του αυτοκινήτου σε όλο τον πλανήτη!

Όχι μόνο κατάφερε και έφερε κερδοφορία στην εταιρία, αλλά το έκανε και εν μέσω κρίσης. Όπου πολλά  πολυτελή προϊόντα  έβλεπαν την πτώση των πωλήσεων και οι εταιρίες τους μείωση στα κέρδη.

Ένας πραγματικός ηγέτης θα λέγαμε που κατάφερε να δώσει στους οπαδούς του μηχανοκίνητου αθλητισμού πολλές νίκες και πρωταθλήματα και στους μετόχους πολλά κέρδη.

Το τελευταίο διάστημα όμως κάτι δεν πήγαινε καλά, η αποχώρησή του είναι μεγάλη, Αμφισβητήθηκε από πολλούς αλλά το βιογραφικό του έχει πολύ περισσότερες επιτυχίες. Αναγνωρισμένος και επιτυχημένος γιατί κατάφερε αποτελέσματα.

Τι είναι τελικά αυτό που ξεχωρίζει του ηγέτες;