Τραπεζίτης της Goldman Sachs έγινε ντελιβεράς και πάμπλουτος

    Από: Startup Team

Κάποιες φορές μπορεί στα “καλά καθούμενα”να μας έρθει μία επιχειρηματική ιδέα, που μπορεί να αποδειχθεί ένα πραγματικό success story. Η ιστορία του πρώην εργαζόμενου της Goldman Sachs και νυν πάμπλουτου επιχειρηματία, Ραούλ Παρέκ είναι ένα τρανό παράδειγμα. Όλα ξεκίνησαν όταν σε κάποια από τις πολύωρες συσκέψεις και τα ξενύχτια στο γραφείο της Goldman Sachs, στο Λονδίνο. Ο 18χρονος πρώην εκτελεστικός διευθυντής στον τομέα της διαπραγμάτευσης μετοχών και παραγώγων μαζί με έναν άλλο συνάδελφό του, έκαναν παράπονα συνέχεια, καθώς δεν μπορούσαν να βρουν ένα μαγαζί ανοιχτό για να προμηθευτούν πρόχειρο φαγητό.

Ποια ήταν η λύση; Για τον νεαρό η λύση ήταν να παρατήσει την καλοπληρωμένη του δουλειά και να τιάξει ένα μαγαζί που να προσφέρει φαγητό στους εργαζόμενους των μεγάλων εταιριών του Λονδίνου που μένουν ως αργά στα γραφεία τους. Και πέτυχε. Το EatFirst, όπως ονόμασε την επιχείρησή του, λειτουργεί με ντελίβερι και υπόσχεται να σου φέρνει στην παραγγελία μέσα σε 15 λεπτά.

Η καλή φήμη της εταιρίας ξεπέρασε τα όρια της Αγγλίας, έφτασε στη Δανία, ενώ ετοιμάζεται και για το Βερολίνο. Οι συνεργάτες του ολοένα και αυξάνονται, ενώ σύμμαχός του είναι η τεχνολογία.

Αυτή τη στιγμή το EatFirst προσφέρει δύο γεύματα, το ένα εξ αυτών είναι για τους vegetarian. Κάθε μέρα το μενού αλλάζει και παρασκευάζονται σε μια κουζίνα κοντά στο κέντρο του Λονδίνου. Κάθε πιάτο κοστίζει περίπου 11 δολάρια, ενώ περιλαμβάνει ακόμα και ασιατική κουζίνα. Οι πελάτες μπορούν να πληρώνουν με μετρητά, πιστωτική κάρτα ή μέσω ενός app στο κινητό τους.

Ο Παρέκ είναι μόλις 28 ετών, γεννήθηκε στο Μάντσεστερ, αλλά οι ρίζες του έρχονται από την Ινδία και την Κένυα. Η εταιρία του πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο, ενώ τα κέρδη έρχονται με τη μορφή καταιγίδας.

«Θυμάμαι εκείνα τα βράδια την πείνα που είχαμε. Υπήρχε ένα μαγαζί με ντελίβερι που παραγγέλναμε και περιμέναμε ακόμα και 1,5 ώρα μέχρι να έρθει η παραγγελία μας», λέει στο Bloomberg ο 28χρονος.  “Αυτό που θέλω είναι να αλλάξω τις συνήθειες των εργαζόμενων σε εταιρείες όπως η Goldman. Θέλω να τους κάνω να παραγγέλνουν μόνο από εμάς τα φαγητά τους”, αναφέρει και στη συνέχεια παραδέχεται: “Το Λονδίνο έχει πάρα πολύ κόσμο, ο ουρανός έχει όρια. Εγώ βλέπω ευκαιρίες σε αυτό. Μπορώ να κάνω την εταιρεία μου την μεγαλύτερη του Λονδίνου στον τομέα του food-delivery”.

Ο Παρέκ δη κάνει πλάνα επέκτασης στην κουζίνα, θεωρεί πως ο τομέας με τον οποίο ασχολείται πλέον έχει πολύ μέλλον, ειδικά με τη βοήθεια της τεχνολογίας της on-line παραγγελίας. Για να καταλήξει: “Δεν έχω παράπονο από την Goldman. Πέρασα φανταστικά χρόνια εκεί, αλλά αυτό που κάνω τώρα έχει μεγαλύτερη επίπτωση στο μέλλον των επιχειρήσεων. Είναι μια εντελώς διαφορετική αίσθηση. Κάθε μέρα έχω να κάνω τόσα διαφορετικά πράγματα. Από το να πλύνω πιάτα μαζί με τους βοηθούς μου, μέχρι να κάνω τις παραγγελίες των υλικών”.