Μπες στην μάχη των επενδύσεων! – Industry Disruptors – Game Changers (ID-GC)

    Από: Startup Team

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την παρουσίαση Διαγωνισμών Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας από τους Industry Disruptors – Game Changers (ID-GC)

Μετά το Ηράκλειο, την Θεσσαλονίκη και την Πάτρα οι Industry Disruptors – Game Changers, παρουσίασαν την Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014, σε ανοιχτή προς το κοινό εκδήλωση στο Επιμελητήριο της Λάρισας, το διεθνή διαγωνισμό ‘’Future Agro Challenge’’ & 4 διαγωνισμούς καινοτομίας και επιχειρηματικότητας στους τομείς του τουρισμού, της υγείας και της ενέργειας.

Συγκεκριμένα παρουσιάστηκαν οι εξής διαγωνισμοί: ΣΦΕΕ Innovation Project 2.0, Creative Business Cup, Future Agro Challenge, Get in the Ring και CleanTech Open, οι οποίοι κορυφώνονται με την ανάδειξη των νικητών στην τριήμερη κεντρική εκδήλωση με τίτλο «Disrupt, Startup, ScaleUp» που θα πραγματοποιηθεί το Νοέμβριο στην Αθήνα στο πλαίσιο της 7ης Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας (Π.Ε.Ε). Τα χρηματικά έπαθλα των νικητών ξεπερνούν τις 200.000€, ενώ δίνεται επιπλέον η δυνατότητα δικτύωσης και ανάπτυξης συνεργασιών ανάμεσα σε νέους επιχειρηματίες, φορείς καινοτομίας, θεσμικούς φορείς, μεγάλες επιχειρήσεις και μέλη της επενδυτικής κοινότητας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στόχος των διαγωνισμών είναι η ανάδειξη και στήριξη της επιχειρηματικότητας και η προβολή των δημιουργικών και παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας με βάση την καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες, την εξωστρέφεια, την ελληνική προστιθέμενη αξία, την ανταγωνιστικότητα, τη βιώσιμη ανάπτυξη και τη βελτίωση της ζωής των πολιτών. Μέσα από τους διαγωνισμούς δίνεται η δυνατότητα δικτύωσης και ανάπτυξης συνεργασιών ανάμεσα σε νέους επιχειρηματίες, φορείς καινοτομίας, θεσμικούς φορείς, μεγάλες επιχειρήσεις και μέλη της επενδυτικής κοινότητας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Από τη μεριά του ο κος Στάγκος Μιχάλης συνιδρυτής του μη κερδοσκοπικού οργανισμού ID-GC τόνισε:

Μπες στην μάχη των επενδύσεων! -  Industry Disruptors - Game Changers (ID-GC)

‘’Ο κλάδος της υγείας, της γεωργίας και των καθαρών τεχνολογιών αποτελούν ένα σημαντικό πεδίο υλοποίησης επενδύσεων, έρευνας και υψηλού επιπέδου απασχόλησης με επίκεντρο τον ασθενή, τον παραγωγό, τον επιστήμονα και την οικονομία μιας χώρας. Όμως αυτό μπορεί να ισχύει μόνο με μια ουσιαστική προϋπόθεση: την υιοθέτηση και στήριξη της καινοτομίας. Η αφορμή της διοργάνωσης των εκδηλώσεων για την παρουσίαση των διαγωνισμών καινοτομίας σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, αποτελεί και το κινητήριο έναυσμα όταν συστήσαμε τον Οργανισμό μας: ότι υπάρχει μεγάλο έδαφος για να συνδεθούν οι νέοι άνθρωποι μετην επιχειρηματικότητα σε μία πρακτική βάση. Και αυτό σημαίνει να πληροφορηθούν έγκαιρα και έγκυρα για τις ευκαιρίες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή σε επίπεδο διαγωνισμών και χρηματοδοτικών προγραμμάτων. Οι διαγωνισμοί πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία το 2013 με την συμμετοχή 50 νεοφυών επιχειρήσεων εκ των οποίων οι 17 βραβεύτηκαν με χρηματικά έπαθλα και άλλες υπηρεσίες. Θα ήθελα, λοιπόν, να προσκαλέσω όλους όσους έχουν μία ιδέα να ψάξουν και να ψαχθούν. Η κρίση μπορεί να είναι η δική τους ευκαιρία’’

 

Την εκδήλωση πλαισίωσαν καταξιωμένοι ομιλητές από την επιστημονική, την ερευνητική και επιχειρηματική κοινότητα.

Μπες στην μάχη των επενδύσεων! -  Industry Disruptors - Game Changers (ID-GC)

Πιο συγκεκριμένα, ο καθηγητής Φυσιολογίας Ζωικών Οργανισμών κος Δημήτρης Κουρέτας, παρουσίασε την σημασία της καινοτομίας στην έρευνα, την ικανότητα της ελληνικής αγοράς να παράγει προστιθέμενη αξία καθώς και τις δράσεις του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για την καινοτομία.

Ο Δρ. Γιάννης Τόλιας, Σύμβουλος Καινοτομίας από την Innovation Systems, ενημέρωσε το κοινό για χρηματοδοτικές δυνατότητες μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων όπως το χρηματοδοτικό εργαλείο SME instrument (Ηorizon2020) αλλά και για τη συμβολή της καινοτομίας στην αναπτυξιακή δραστηριότητα. Στη συνέχεια, ο κος Γκουγκουλιάς Κώστας Γενικός Διευθυντής ΘΕΣγάλα παρέλαβε τη σκυτάλη περιγράφοντας την εμπειρία του από την επιτυχή προσπάθεια του συνεταιρισμού ΘΕΣγάλα. Ειδικότερα, μίλησε για τα μελλοντικά σχέδια ανάπτυξης, τονίζοντας τη σημασία της συνεργασίας ως παράγοντα επιτυχίας μιας επιχείρησης και δεν παρέλειψε να δώσει πολύτιμες συμβουλές προς νέους επίδοξους επιχειρηματίες. Τέλος, ο κος Αλεξάνδρου Θεόδωρος Σύμβουλος Επιχειρήσεων Creative Director, iGoStartup παρουσίασε τη νέα πλατφόρμα που έχουν δημιουργήσει για να βοηθήσουν νεοφυείς επιχειρήσεις καθοδηγώντας τους στα πρώτα τους βήματα παρέχοντας υπηρεσίες τόσο δωρεάν όσο και με αντίτιμο ένα λογικό κόστος.

Φοιτητές, ερευνητές, εν δυνάμει επιχειρηματίες και ευρύ κοινό μπόρεσαν να γνωρίσουν τις ευκαιρίες που υπάρχουν για προώθηση της καινοτόμου ιδέας τους, προκειμένου να ξεχωρίσουν σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον με μοναδικό στόχο την ανάπτυξη και την έξοδο της ελληνικής αγοράς από την οικονομική κρίση.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους διαγωνισμούς, μπορείτε να επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες www.innovationproject.gr και www.industrydisruptors.org.