«Άδεια όσο θέλεις, όποτε θέλεις»!

    Από: Startup Team
πηγή: fortunegreece.com

Ακούγεται υπέροχο, όμως το νέο επιχειρηματικό «δόγμα» του Σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον κρύβει και παγίδες.

Μήπως το ζάμπλουτο αφεντικό της Virgin τρελάθηκε κι άρχισε να μοιράζει αφειδώς άδειες στους εργαζομένους; «Έγκειται αποκλειστικά στον εργαζόμενο να αποφασίζει εάν και πότε θέλει να λείψει για μερικές ώρες την ημέρα, μία εβδομάδα ή ένα μήνα», περιγράφει το νέο επιχειρηματικό «δόγμα» του ο Σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον στο νέο βιβλίο του The Virgin Way, που δημοσίευσε στο blog του.

«Δεν υπάρχει ανάγκη να ζητά κανείς προέγκριση, ενώ δεν χρειάζεται καν η καταγραφή των συνολικών ημερών αδείας, ούτε από τους εργαζόμενους, ούτε από τους διευθυντές τους», αναφέρει. Κι όλα αυτά δεν είναι «θα»!

Ο Mr Virgin έδωσε ήδη εντολή για την εφαρμογή του φαινομενικά αναρχικού αυτού μέτρου στα γραφεία του σε ΗΠΑ και Βρετανία, όπου απασχολούνται 170 εργαζόμενοι, ενώ προέτρεψε όλες τις θυγατρικές της Virgin Group να ακολουθήσουν σύντομα το παράδειγμα, ανοίγοντας έτσι τις «πόρτες» και «δένοντας τα σκυλιά» για συνολικά 40.000 υπάλληλους!

Πρόκειται όμως πράγματι για ένα «δώρο» του 64χρονου Βρετανού δισεκατομμυριούχου στις στρατιές των υπαλλήλων του για ένα μετ’ αποδοχών διαρκές αραλίκι; Μια ματιά στη συνέχεια των εξαγγελιών του διαλύει άμεσα τέτοιου είδους «ονειρώξεις».

Όλα αυτά τα θαυμαστά, επισημαίνει, θα γίνονται «υπό την προϋπόθεση ότι οι εργαζόμενοι θα είναι 100% σίγουροι ότι οι ίδιοι και οι συνεργάτες τους θα είναι εντός χρονοδιαγραμμάτων για κάθε project, καθώς και ότι η απουσία τους δεν θα ζημιώνει με οποιονδήποτε τρόπο την επιχείρηση ή την καριέρα τους!». Τουτέστιν;

διαβάστε περισσότερα εδώ:
fortunegreece.com