Η Honest Partners στον τελικό του διαγωνισμού Europeana Creative Challenges με το Monuments in Bliss project

    Από: Startup Team

Tο Monuments in Bliss Project, προκρίθηκε στις 3 καλύτερες ιδέες πανευρωπαϊκά στην κατηγορία Social Networks

 

Με την ολοκλήρωση του διαγωνισμού Europeana Creative Challenge, το Monuments in Bliss project, μια ιδέα δημιουργίας ενός κόμβου επικοινωνίας για τη συλλογή, την τεκμηρίωση και την επικοινωνία πληροφορίας σχετικά με την αρχιτεκτονική κληρονομιά, που υλοποιεί η Honest Partners σε συνεργασία με τον επιστημονικό της συνεργάτη Δρ. Στέλιο Λεκάκη, αναδείχθηκε – μέσα από 55 έργα – στις 3 κορυφαίες ιδέες πανευρωπαϊκά, από την κριτική επιτροπή του θεσμού.

Το Monuments in Bliss project παρουσιάστηκε την Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου στο Mobile World Centre της Βαρκελώνης ανάμεσα σε προτάσεις από την Ολλανδία, την Εσθονία, την Ιταλία και το Βέλγιο, κερδίζοντας τις εντυπώσεις. Ιδιαίτερη μνεία έγινε στα υλοποιημένα τμήματα της ιδέας, και συγκεκριμένα στο MuA Project (Μνημεία υπό Απειλή) και στη διαδραστική βάση που υποστηρίζει το πρόγραμμα «Καταγραφή και Ανάδειξη κτηρίων 19ου και 20ου αιώνα στην Αθήνα» της MONUMENTA.

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική διάκριση που αναδεικνύει την αξία και την υψηλή ποιότητα του Monuments in Bliss project, ενός απαιτητικού έργου που υλοποιείται από την Honest Partners σε συνεργασία με μια ευρεία ομάδα επιστημόνων και επαγγελματιών πολλαπλών ειδικοτήτων όπως web designers, developers, UI experts, αρχαιολόγους, αρχιτέκτονες, ανθρωπολόγους, πολιτικούς μηχανικούς και περιβαλλοντολόγους.

Τα Europeana Creative Challenges είναι ένας πολύ σημαντικός θεσμός για την ενίσχυση της καινοτομίας στην Ευρώπη που στόχο έχει την ανάδειξη και περαιτέρω προώθηση στον επιχειρηματικό κόσμο βιώσιμων και καινοτόμων online εφαρμογών που βασίζονται στη χρήση ψηφιακού περιεχομένου που αφορά την πολιτιστική κληρονομιά.

Το event του τελικού διοργανώθηκε από την Europeana Creative σε συνεργασία με την πρωτοβουλία Apps&Cultura με έδρα τη Βαρκελώνη και συγκεντρώνει πληθώρα έργων, συνδέοντας την επανάσταση της κινητής τεχνολογίας με τη δημιουργικότητα και την πολιτιστική κληρονομιά στην Ευρώπη και όχι μόνο.