Πενήντα αποχρώσεις του γκρι… made in Greece

    Από: Startup Team

Την αναγνωστική «φρενίτιδα» γύρω από τα βιβλία της σειράς «Πενήντα Αποχρώσεις του Γκρι», τα οποία έχουν πουλήσει πάνω από 100 εκατ. αντίτυπα ανά την υφήλιο, αξιοποίησε μια Ελληνοαμερικανίδα επιχειρηματίας, προκειμένου να παράγει στη Θεσσαλονίκη σειρά καλλυντικών μπάνιου, με την έγκριση της συγγραφέως Ε L James και με απήχηση, ήδη, στο καταναλωτικό κοινό του εξωτερικού!

Τα τέσσερα προϊόντα «made in Greece» πωλούνται ήδη στις προθήκες καταστημάτων της Πολωνίας, της Τσεχίας, της Γερμανίας, της Σκανδιναβίας (Φιλανδία, Σουηδία, Νορβηγία), της Πορτογαλίας και της Μαλαισίας, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται διαπραγματεύσεις για τη διάθεσή τους και στη Γαλλία, την Ιταλία και την Τουρκία.

Η επιχειρηματική κίνηση στηρίζεται στο licensing (σ.σ. άδεια χρήσης εμπορικού σήματος) και η επιχειρηματίας Ελίζαμπεθ Μέγιερ μέσω της εταιρίας της Fortis Venustas αγόρασε τα δικαιώματα χρήσης του ονόματος  «Fifty Shades of Grey» για 30 χώρες, σε ό,τι αφορά τη δημιουργία καλλυντικών προϊόντων.

«Τα προϊόντα παράγονται 100% στην Ελλάδα, από τις πρώτες ύλες -τις οποίες προμηθευόμαστε από τη ΒΙΟΡΥΛ- μέχρι τα μπουκάλια, τα πώματα και τις ετικέτες.

Το τελικό προϊόν παράγεται στο πιστοποιημένο εργοστάσιο της Smile στη Θεσσαλονίκη» εξηγεί η κα. Μέγιερ.

Πενήντα αποχρώσεις του γκρι... made in Greece

Η ίδια διευκρινίζει, πάντως, ότι γνωρίζει πως τα προϊόντα αυτής της σειράς δεν θα πωλούνται… για πάντα.

«Το Licensing είναι μια καλή ιδέα για να ξεκινήσει επιχειρηματικά κάποιος που δεν διαθέτει πολλά χρήματα. Πρέπει όμως να έχει συναίσθηση του γεγονότος ότι προϊόντα που βασίζονται π.χ., σε ένα best seller, δεν θα πωλούνται με τον ίδιο ρυθμό για πάντα.

Πενήντα αποχρώσεις του γκρι... made in Greece

Για εμένα η σειρά αυτή ανοίγει τον δρόμο προς τα δίκτυα διανομής και λιανικής για να κάνω το επόμενο βήμα, ίσως για μια σειρά δικών μου προϊόντων, το 2015. Ήδη, έχουμε κλείσει συνεργασία με έναν από τους μεγαλύτερους ομίλους λιανεμπορίου, τη Douglas, κι αυτό είναι θετικό για τα επόμενα βήματα» σημειώνει και προσθέτει ότι «ξεκίνησε με ένα μικρό αρχικό κεφάλαιο, λίγων δεκάδων χιλιάδων ευρώ και πλέον οι παραγγελίες (ήδη υπάρχουν για άλλα 50.000 τεμάχια) καλύπτουν το 50% της παραγωγής» επισημαίνει η επιχειρηματίας.