Ο Έλληνας εφοπλιστής που έγινε από αουτσάιντερ, μεγιστάνας

    Από: Startup Team
πηγή: fortunegreece.com

Ο Γιώργος Λογοθέτης είναι στη φετινή λίστα του αμερικανικού 40 under 40.

Ανέλαβε σε ηλικία 20 ετών μία μικρή, οικογενειακή ναυτιλιακή εταιρεία για να δημιουργήσει 19 χρόνια μετά ένα κολοσσό που εκτείνεται με τριάντα επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο. Ο εφοπλιστής Γιώργος Λογοθέτης, πρόεδρος και CEO της Libra Group, είναι ένας από τους40 πιο επιτυχημένους επιχειρηματίας κάτω των 40, που συμπεριλαμβάνονται στη νέα λίστα του αμερικανικού Fortune.

Μαζί με τη Σοφία Αμορούζο αποτελούν τις δύο ελληνικές συμμετοχές στην καθιερωμένη λίστα πλέον του περιοδικού, την ελληνική έκδοση της οποίας δημοσιεύει κάθε χρόνο το ελληνικό Fortune.

Οι Financial Times τον έχουν αποκαλέσει ως «μεγιστάνα», αλλά ο κ. Λογοθέτης κρατάει χαμηλούς τόνους όπως αναφέρει το Fortune. Το σύνολο της περιουσίας του ομίλου Libra είναι δύσκολο να υπολογισθεί αλλά μετά από 19 χρόνια με τον Γιώργο Λογοθέτη στο τιμόνι διαθέτει μεταξύ άλλων 33 αεροσκάφη, 80 εμπορικά πλοία , 90 ελικόπτερα και πάνω από 40 ξενοδοχεία.

To Fortune αναφέρεται στη διορατικότητα του Έλληνα εφοπλιστή να αγοράζει φθηνά, όπως το 2009, συγκεντρώνοντας από τότε πάνω από 7 δισ. δολάρια. Όπως αναφέρει θυμάται τον εαυτό του να κάθεται σε ένα κατάστημα των Starbucks στη Νέα Υόρκη όταν η πανίσχυρη Lehman Brothers έφτανε στη χρεοκοπία και διάβαζε για τη πτώση των τιμών στην αγορά των τάνκερ. «Αυτή είναι ευκαιρεία ζωής» σκέφτηκε. Χωρίς αστεία…

διαβάστε περισσότερα εδώ:
fortunegreece.com