Πως να ξεκινήσεις ένα startup?| Μία σειρά 8 διαλέξεων από το Stanford

    Από: Startup Team

Μία startup επιχείρηση χρειάζεται αρκετά πράγματα για να επιτύχει. Το πρώτο και βασικό στάδιο της εισόδου στην αγορά, την ανάπτυξη και εν τέλη την ωρίμανση ή το “θάνατο” της ιδέας. όπως ακριβώς και ο κύκλος ανός  προϊόντος ή μία υπηρεσίας.

Αυτή η σειρά διαλέξεων περιέχει πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία για την πορεία μίας startup αλλά και για τα στοιχεία που πρέπει να διαχειριστεί η ομάδα που την αποτελεί. Μία σειρά διαλέξεων στο Πανεπιστήμιο του Stanford, ένα από τα καλύτερα και πιο δημοφιλή Ανώτατα Ιδρύματα στο κόσμο.

1. Πως να ξεκινήσεις ένα startup?

Ο Sam Altman και ο  Dustin Moskovitz ξεκινούν ουσιαστικά τη σειρά των διαλέξεων. Οι 2 θεματολογίες τους. Το θέμα του Sam Altman είναι “ Ιδέες, προϊόντα, ομάδες και εκτέλεση,Μέρος 1ο ” , ενώ του Dustin Moskovitz είναι “Γιατί να ξεκινήσεις ένα startup?”

2. Ομάδα και Εκτέλεση

Το 2ο μέρος της διάλεξης του Sam Altman. Πολύ ενδιαφέρον γιατί η ομάδα σε μία startup είναι ένας από τους πιο καθοριστικούς παράγοντες (εάν όχι ο πιο σημαντικός) για την βιωσιμότητα της επιχείρησης.

 

3. Πριν από την έναρξη ενός startup

O Paul Graham δίνει μία ενημερωτική (και άκρως διασκεδαστική) ομιλία για το διάστημα πριν την έναρξη ενός startup.

4. Εξελίσσοντας το προϊόν, μιλώντας με τους χρήστες και πως μεγαλώνει

Η Adora Cheung, που έχει ιδρύσει το  Homejoy αναφέρεται στην εξέλιξη του προϊόντος για τη σχέση με τους χρήστες και πως τελικά αυτό μεγαλώνει.

5. Ο Ανταγωνισμός είναι για τους χαμένους

Ο Peter Thiel  εξηγεί με τον δικό του τρόπο, την άποψη πως “ Ο Ανταγωνισμός είναι για τους χαμένους”

6. H Ανάπτυξη

Ο Alex Schultz είναι VP  of Growth στο Facebook και από τη θέση αυτή γνωρίζει πολλά για την ανάπτυξη, την οποία αναλύει στην ομιλία του.

7. Πως δημιουργείς προϊόντα που αγαπούν οι χρήστες;

O Kevin Hale, Founder της  Wufoo και μέτοχος  στην  Y Combinator( μία εταιρία που έχει ένα διαφορετικό τρόπο χρηματοδότησης των startups) αναλύει πως δημιουργείς προϊόντα που αγαπούν οι χρήστες.

8. Πως να ξεκινήσετε. Να κάνετε πράγματα χωρίς ιεράρχηση , o Τύπος

3 διαφορετικοί ομιλιτές. Ο Stanley Tang, Founder τουDoordash, covers μιλάει για το πως θα ξεκινήσεις. Ο Walker Williams,Founder του Teespring, θα μιλήσει για την ιεράρχιση. Και ο Justin Kan, Founder του TwitchTV και μέτοχος του  Y Combinator, θα μιλήσει για το πως θα διοχετεύει κάποιος τις πληροφορίες του ανάλογα με το τι θέλει να επιτύχει.