42.000 λιγότερες startups ιδρύθηκαν πέρυσι στο Ηνωμένο Βασίλειο λόγω Brexit!

    Από: Startup Team

Αυτό δείχνουν τα ευρήματα του UK Local Growth Dashboard report, μιας ετήσιας έκθεσης του Enterprise Research Centre που καταγράφει την ανάπτυξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, οι οποίες αντιπροσωπεύουν το 99% όλων των επιχειρήσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με την έκθεση αυτή, το 2018 ο αριθμός των νεοϊδρυθέντων startup επιχειρήσεων σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο μειώθηκε κατά σχεδόν 42.000, καταγράφοντας μείωση 12,9% (οι επιχειρήσεις μειώθηκαν από 325.900 σε 284.000).

Ωστόσο, σε ορισμένες περιοχές της χώρας η «πτώση» ήταν πολύ πιο έντονη. Στη Βόρεια Ιρλανδία το σύνολο των νέων startups ήταν 15% χαμηλότερο από το 2017, ενώ στην Αγγλία, οι πόλεις Swindon και Wiltshire είδαν τη μεγαλύτερη πτώση, με 45% λιγότερες νεοσύστατες επιχειρήσεις. Μόλις τρεις περιοχές, είδαν, από την άλλη, αύξηση: ο Βορράς της Βορείου Ιρλανδίας (+2.6%), το Liverpool (+2.8%) και το Worcestershire (+9.2%).

Οι ερευνητές του ERC σημειώνουν ότι η επιβράδυνση της δημιουργίας νέων επιχειρήσεων οφείλεται στην αβεβαιότητα γύρω από το Brexit και προειδοποιούν ότι η «παράταση» αυτού του κλίματος σταθεί εμπόδιο στις φιλοδοξίες ανάπτυξης πιο εδραιωμένων επιχειρήσεων.

Ο Mark Hart, Αναπληρωτής Διευθυντής του ERC δήλωσε σχετικά: «Η πιο πρόσφατη έρευνα δείχνει κάποιες σαφείς προειδοποιητικές ενδείξεις για την υγεία της οικονομίας του ιδιωτικού τομέα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό το γεγονός ότι παρατηρούμε μια απόλυτη πτώση στον αριθμό των νέων επιχειρήσεων που ξεκινούν, μετά το δημοψήφισμα του 2016 … Οι επιχειρηματίες κρατούν την αναπνοή τους περιμένοντας κάποια σαφήνεια σχετικά με το αποτέλεσμα του Brexit»

Πηγή: startupper.gr