6+1 φετινές Χριστουγεννιάτικες Διαφημίσεις!

    Από: Startup Team

Πριν τις αγορές, πριν φτάσουμε στο κατάστημα υπάρχει η διαφήμιση. Κάθε χρόνο παρατηρούμε διαφημίσεις από διάφορες εταιρίες με σκοπό να συνδεθούν τα προϊόντα ή υπηρεσίες με τη γιορτή των Χριστουγέννων.

Η πιο γνωστή εικόνα είναι αυτή του Santa Claus και της Coca-Cola.  Όμως ανακαλύπτουμε και πολλές νέες με κύριο στοιχείο το συναίσθημα αλλά και το κλίμα των ημερών.

1. Μία πολύ πρόσφατη της Honda

Είχαμε δει πριν λίγο καιρό άλλη μία επιτυχημένη διαφήμιση από τον συγκεκριμένο κατασκευαστή αυτοκινήτων. Η συγκεκριμένη διαφήμιση ξεκινά με τον Άγια Βασίλη που έχει μηχανικά προβλήματα με το έλκηθρό του. Βρίσκει τις λύσεις στο συνεργείο της Honda και αποκτά ένα σύγχρονο και ασφαλές μέσο! Η πιο απίθανη στιγμή είναι τo “crash test” , δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε.

2. O Άγιος Βασίλης πάει διακοπές…

Ίσως ταιριάζει περισσότερο σαν διαφήμιση μετά τις γιορτές. Μία διαφήμιση που βέβαια φέρνει στο μυαλό μας την Coca-Cola, με την Pepsico να προσπαθεί να περάσει ως το ρόφημα των διακοπών το δικό της αναψυκτικό. Τι λέτε μετά τις διακοπές ο Άγιος Βασίλης πίνει Pepsi ή συνεχίζει να είναι “loyal” στην Coca-Cola?

3. Ο Άγιος Βασίλης και το NBA…

Το ESPN διάλεξε ένα ξεχωριστό τρόπο να ανακοινώσει τα φετινά Χριστούγεννα.

4. Coca – Cola και Χριστούγεννα

Πάμε σε κάτι διαφορετικό, είχαμε ξαναδεί επιτυχημένες διαφημίσεις όπως αυτή. Δεν είναι τίποτε άλλο από Guerilla Marketing και η CoCa-Cola μας έχει συνηθίσει σε τέτοιες επιτυχημένες καμπάνιες. Από το 1920 πρωτοεμφανίστηκε ο Άγιος Βασίλης φορώντας κόκκινα και πίνοντας Coca-Cola μέχρι και σήμερα συνδέονται άρρηκτα και πρόκειται για μία τεράστια επιτυχία της εταιρίας.

 

5. O Άγιος Βασίλης είναι καλός στο παρκάρισμα

Μία ακόμα πρόσφατη διαφήμιση της VW όπου ο Άγιος Βασίλης επιδεικνύει τις ικανότητές του στο παρκάρισμα, έχοντας όμως το κατάλληλο αυτοκίνητο.

6. Από τις καλύτερες φετινές γιορτινές διαφημίσεις!

Μία πολύ όμορφη διαφήμιση η οποία εστιάζει στον τρόπο που φαντάζονται τα παιδιά και πόσο σημαντική είναι αυτή η εορτή για εκείνα

 

7. Μία συγκινητική της Apple

Πως μπορείς να ενώσεις το βινύλιο με το σήμερα; Πως μπορούν οι αναμνήσεις του παρελθόντος να επανέλθουν στη μνήμη μας;

Ποια είναι η διαφήμιση που φέτος σας έκανε εντύπωση;Εμάς εκείνη του John Lewis που είχε γίνει ήδη viral πριν καν ξεκινήσει ο Δεκέμβριος.

Ευχόμαστε σε όλους καλά Χριστούγεννα και καλές γιορτές!