Γιατί είναι σημαντικό το UΧ για το SEO?

    Από: Startup Team
πηγή: suit.gr

Αν θέλουμε να απαντήσουμε στο «Γιατί είναι σημαντικό το UX για το SEO», θα πρέπει αρχικά να αναρωτηθούμε αν ένα website βγαίνειonline για τις μηχανές αναζήτησης ή για τους χρήστες.

Ιδανικά θα έπρεπε και για τους δύο, αλλά είναι αρκετοί εκεί έξω που προσπαθούν να ξεκλειδώσουν τον πολύπλοκο αλγόριθμο της Google.

Μήπως θα πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε τους στόχους μας;

Η Google δίνει μεγαλύτερη προσοχή στην εμπειρία του χρήστη της ιστοσελίδας σας από όσο νομίζετε. Στην πραγματικότητα, το landing page experience είναι εδώ και καιρό ένας βασικός παράγοντας για την κατάταξη των διαφημίσεων στο AdWords.

Κατά τη Google: « Το Landing page experience αναφέρεται στο πόσο καλή εμπειρία θα έχει κάποιος όταν πλοηγείται σ ’αυτή τη σελίδα»

Ποιες όμως είναι οι μεγαλύτερες επιπτώσεις του UX στο SEO;

Γιατί είναι σημαντικό το UΧ για το SEO?

  1. Οι σελίδες με ελάχιστο περιεχόμενο, γνωστές και ως thin content κατατάσσονται χαμηλότερα στα αποτελέσματα αναζήτησής. Αν υπάρχουν αρκετές τέτοιες σελίδες σε έναν ιστοτόπο, η Google μπορεί να μειώσει τη συνολική κατάταξη του website. Αν θέλουμε να το αξιοποιήσουμε αυτό θα πρέπει να εξετάσουμε τον τρόπο με τον οποίο ο χρήστης πλοηγείται και στη συνέχεια να τοποθετήσουμε το περιεχόμενο σε εκείνα τα σημεία της σελίδας, που θα δώσουν αξία στον επισκέπτη.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
suit.gr