Πού επενδύουν πλέον περισσότερο οι marketers;

    Από: Startup Team
πηγή: suit.gr

Με την έξαρση των social media, όπως είναι αναμενόμενο το advertising spending σε αυτά τα μέσα μεγαλώνει, καθώς όλο και περισσότεροι marketers και διαφημιστές αποφασίζουν να εντάξουν το digital στην επικοινωνιακή στρατηγική που σκοπεύουν να ακολουθήσουν για τα brands τους.

Σύμφωνα με μελέτες, όταν ερωτήθηκαν marketers για το πως θα κατανείμουν τα resources τους στο digital marketing, το 40% από αυτούς απάντησαν πως σχεδιάζουν να επενδύσουν το μεγαλύτερο μέρος του προϋπολογισμού τους στο social media marketing. Ακολουθεί το mobile marketing, τα marketing analytics και το email marketing.

Σίγουρα δεν είναι τυχαίο που μέσα στις πρώτες επιλογές ενός marketer βρίσκονται οι συγκεκριμένες ψηφιακές ενέργειες. Πλέον, είναι σαφές πως μεγάλο ποσοστό των καταναλωτών εκτίθεται σε πολλών ειδών online πλατφόρμες, όπου και ξοδεύει μεγάλο μέρος του ελεύθερου και μη χρόνου του. Έτσι είναι επόμενο, στο marketing plan κάθε εταιρίας να συμπεριλαμβάνεται το social, mobile και email marketing, αφού κάθε ένα από αυτά προσφέρει διαφορετικά σημαντικά οφέλη και «αγκαλιάζει» με το σωστό τρόπο το target audience του εκάστοτε brand.

Social Marketing

Πού επενδύουν πλέον περισσότερο οι marketers;

Αντί του παραδοσιακού μοντέλου marketing, το social marketing επιτρέπει σε όσους το εφαρμόσουν να απευθύνονται σε πολύ πιο στοχευμένο κοινό, που ενδιαφέρεται για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που παρέχουν. Αυτό είναι το βασικότερο asset του, μιας και όσο πιο στοχευμένη είναι μία καμπάνια τόσο πιο αποτελεσματική είναι και τόσο πιο πολύ αυξάνονται οι πιθανότητες δημιουργίας ενός loyal community.

Mobile Marketing

To mobile marketing, όπως έχουμε ξαναπεί, είναι το μέλλον αφού η πλειοψηφία των χρηστών έχουν μετακινηθεί και προτιμούν πλέον για τη σύνδεσή τους στο internet τιςmobile συσκευές. Έτσι, εκτός του ότι κάθε site και καμπάνια οφείλουν να είναι mobile-friendly, είναι απαραίτητο να αναπτυχθούν στρατηγικές mobile marketing για τη στόχευση του συγκεκριμένου κοινού με πρωταρχικό στόχο να παρέχεται το καλύτερο δυνατό user experience.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
suit.gr