Συνέντευξη Startup.gr: Nίκος Θεοδωρής – Άννα Μανιά (greeking.me)

    Από: Startup Team

Το Greeking.me φιλοδοξεί να εισάγει μια καινοτόμο προσέγγιση στο κομμάτι του πολιτιστικού τουρισμού. Ορμώμενοι από την ίδια την επιλογή του ονόματος, στοχεύουμε ο επισκέπτης να νιώσει για λίγο Έλληνας και να καταλάβει στην ουσία του τον ελληνικό πολιτισμό, συμμετέχοντας σε βιωματικές, πρωτότυπες δραστηριότητες και πολιτιστικές διαδρομές μέσα στην πόλη.

Η ομάδα

Η Άννα Μανιά είναι 26 χρονών, απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου της Πάτρας. Έχει δουλέψει για χρόνια σε διαφορετικές εκπαιδευτικές δομές στον ιδιωτικό τομέα, ενώ παράλληλα έχει ασχοληθεί με τη χρήση των νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση και τη συγγραφή άρθρων παιδαγωγικού περιεχομένου. Κύρια ενδιαφέροντά της είναι η ιστορία και ο πολιτισμός, καθώς και η ανάδειξή τους μέσα από βιωματικές δραστηριότητες και δημιουργικά project.

Ο Νίκος Θεοδωρής είναι 28 χρονών και είναι απόφοιτος του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Πειραιά. Κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) με κατεύθυνση το  Marketing και έχει εργαστεί σε διοικητικές θέσεις εταιρειών στον ιδιωτικό τομέα. Κύρια ενδιαφέροντά του είναι το digital marketing, ενώ από νεαρή ηλικία ασχολήθηκε με την κατασκευή ιστοσελίδων και την προώθησή τους μέσω δημιουργικών εργαλείων.

Το team του Greeking.me αποτελείται από νέους ανθρώπους που μοιράζονται το ίδιο όραμα με τους δημιουργούς του και δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για την παροχή υπηρεσιών που θα ξεπεράσουν κατά πολύ τις προσδοκίες των επισκεπτών της πόλης μας.

Γιατί απόφασίσατε να ξεκινήσετε το Greeking.me?

Πιστεύουμε πως η Αθήνα, με το πλούσιο ιστορικό και πολιτισμικό της γίγνεσθαι, μπορεί να αποτελέσει τον ιδανικότερο προορισμό για να αναδείξουμε την ελληνική κουλτούρα, παντρεύοντας την παράδοση με τη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα. Θέλουμε να προβάλλουμε την ελληνική φιλοξενία αντιμετωπίζοντας κάθε επισκέπτη ως φίλο, σεβόμενοι τις ανάγκες και τις επιθυμίες του και δημιουργώντας γι’ αυτόν ένα σύνολο υπηρεσιών που να ταιριάζει στο δικό του ιδιαίτερο προφίλ.  Θεωρούμε πως η Ελλάδα -παρά τις δυσκολίες που βιώνει- είναι από τα πιο όμορφα μέρη να ζεις. Κόντρα στην κρίση και τη μελαγχολία της, θέλησαμε να δημιουργήσουμε ένα συνόλο καινοτόμων υπηρεσιών που θα φέρουν τους επισκέπτες πιο κοντά στον ελληνικό πολιτισμό με έναν τρόπο διαδραστικό, ευχάριστο και πρωτότυπο.

Ποιες είναι οι υπηρεσίες σας και τι προσφέρουν;

Cultural walks

Συνέντευξη Startup.gr: Nίκος Θεοδωρής - Άννα Μανιά (greeking.me)

Η Αθήνα, εκτός από μια πόλη με πλούσια, μακρά ιστορία και ζωντανή πολιτιστική παράδοση, είναι γεμάτη μυστικά και εκπλήξεις. Έτσι, αποτελεί το ιδανικό πεδίο για να προσφέρουμε μια σειρά από θεματικές διαδρομές μέσα στο αστικό τοπίο όπου ο επισκέπτης θα ανακαλύψει τις ιδιαίτερες αντιθέσεις της, αλλά και τα ιστορικά και κοινωνικά ορόσημα που οδήγησαν στη σημερινή της διαμόρφωση.

Culinary tradition

Συνέντευξη Startup.gr: Nίκος Θεοδωρής - Άννα Μανιά (greeking.me)

O ταξιδιώτης έχει την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά τα φρέσκα προιόντα της ελληνικής γης και με τη βοήθεια του σεφ μας να εκτελέσει μια σειρά από ελληνικές παραδοσιακές συνταγές σε έναν ιδανικό χώρο, στην καρδιά της Αθήνας. Τα μαθήματα μαγειρικής του Greeking.me δεν αποτελούν απλά ένα cooking demonstration, αλλά μια αληθινή γαστρονομική εμπειρία που θα παρουσιάσει τα μυστικά της ελληνικής κουζίνας με τον καλύτερο τρόπο σε όσους την αγαπούν.

Folk Dances

Δίνουμε την ευκαιρία στον ταξιδιώτη να μάθει τα βήματα ελληνικών παραδοσιακών χορών και να έρθει σε επαφή με ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια του ελληνικού πολιτισμού μέσα από έναν διασκεδαστικό και βιωματικό τρόπο. Στη συνέχεια θα συμμετέχει σε ένα αυθεντικό ελληνικό γλέντι συνοδεία φαγητού και ποτού, όπου θα έχει την ευκαιρία να μπει στον κύκλο και να χορέψει τα βήματα των παραδοσιακών μουσικών του τόπου μας.

Οι ιδέες και οι εμπειρίες που θέλουμε να προσφέρουμε στους επισκέπτες της πόλης μας εμπλουτίζονται συνεχώς και μπορείτε να τις ανακαλύψετε όλες εδώ: www.greeking.me/our-services

Ποιες είναι οι δράσεις σας μέχρι τώρα;

Συνέντευξη Startup.gr: Nίκος Θεοδωρής - Άννα Μανιά (greeking.me)

Μέχρι στιγμής έχουμε διοργανώσει το “Tzatziki Project”, ένα υπαίθριο event μαγειρικής που έλαβε χώρα στην πλατεία Μοναστηρακίου στα μέσα Οκτώβρη, στο οποίο διερχόμενοι τουρίστες είχαν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν και να δοκιμάσουν το δικό τους τζατζίκι! Το βίντεο από την εκδήλωση μπορείτε να δείτε εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=UwSx4Qulag

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Για να εξασφαλίσουμε την απαραίτητη χρηματοδότηση για την υλοποίηση του νέου μας project, απόφασίσαμε να το κοινοποιήσουμε στην πλατφόρμα Indiegogo (www.indiegogo.com), μια παγκοσμίως γνωστή crowdfunding πλατφόρμα, όπου ο κάθε χρήστης μπορεί να υποστηρίξει οικονομικά την ιδέα που θέλει να δει να πραγματοποιείται. Η καμπάνια μας  θα ξεκινήσει στις 27 Ιανουαρίου 2016. Θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε τη δυναμική αυτού του εργαλείου για να προβάλλουμε προς τα έξω τον ελληνικό πολιτισμό και την ανάδειξη της Αθήνας ως προορισμού τόσο για city breaks όσο και για οικογενειακές διακοπές ή επαγγελματικά ταξίδια. Ευελπιστούμε πως άνθρωποι απ’ όλο τον κόσμο θα αγκαλιάσουν την ιδέα και θα δώσουν σημαντική ώθηση στο ξεκίνημά μας. Μπαίνοντας στο www.greeking.me μπορείτε να δηλώσετε ενδιαφέρον και να εγγραφείτε στην waitlist μας.

Έχουμε την τύχη και την τιμή να έχουμε υποστηρικτές στην επερχόμενη καμπάνια μας μια σειρά από ελληνικές εταιρείες που θα χορηγήσουν τα προϊόντα τους για τη διεξαγωγή της. Έτσι, όποιος επιθυμεί να συνεισφέρει στον σκοπό μας, θα λαμβάνει ως δώρο ένα ξεχωριστό ελληνικό προϊόν, που θα αντιπροσωπεύει με τον καλύτερο τρόπο την πλούσια παραγωγή και τη δημιουργικότητα του τόπου μας.

Πώς μπορούμε να υποστηρίξουμε την ιδέα;

Αν είστε και εσείς λάτρης του ελληνικού πολιτισμού και πιστεύετε πως αξίζει να προβληθεί η αξία του στους επισκέπτες της χώρας μας, βρείτε μας στα social media (Facebook, Twitter) και μοιραστείτε τις σκέψεις σας. Είναι ιδιαίτερα σημαντική για εμάς η δική σας υποστήριξη, με το να μιλήσετε, να μοιραστείτε, να διαδόσετε, να γράψετε, να προτείνετε την προσπάθειά μας. Ακολουθήστε μας σε αυτό το ταξίδι.

Τι συμβουλές δίνετε στους νέους επιχειρηματίες out there?

Συνέντευξη Startup.gr: Nίκος Θεοδωρής - Άννα Μανιά (greeking.me)

Να μη φοβηθούν το “άγνωστο” νέο ταξίδι στο επιχειρείν. Παρ’ όλες τις δυσκολίες και τις αμφιβολίες, είναι μια συνεχόμενη εμπειρία γνώσης του κόσμου, αλλά κυρίως του εαυτού μας. Πολλή δουλειά, καθαρό όραμα και λίγη τύχη για όλους μας!

Greeking.me