ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΠΕΜΠΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ VentureGarden

    Από: Startup Team

VentureGarden”- Helping People Grow Ideas, Πρόγραμμα Προώθησης Επιχειρηματικότητας

Υποβολή Αιτήσεων έως 28 Μαρτίου

Σε συνέχεια των προηγούμενων τεσσάρων επιτυχημένων κύκλων του προγράμματος επιχειρηματικότητας VentureGarden, η  Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative-THI) ανακοινώνει την έναρξη υποβολής αιτήσεων για τον νέο, πέμπτο κύκλο του προγράμματος.

Το VentureGarden πραγματοποιείται από κοινού από το Anatolia School of Business του American College of Thessaloniki (ACT), μέλους του Κολλεγίου Ανατόλια στη Θεσσαλονίκη και το ALBA Graduate Business School at the American College of Greece στην Αθήνα, με τη στήριξη της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (The Hellenic Initiative-THI).

Οι υποβολές για τον πέμπτο κύκλο του εντατικού προγράμματος μαθημάτων θα γίνονται ηλεκτρονικά μέσω του επίσημου ιστότοπου www.venturegarden.gr, ενώ θα διαρκέσουν μέχρι και τις 28 Μαρτίου 2016.

Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 11 Απριλίου 2016, αφού  προηγηθεί η φάση αξιολόγησης και επιλογής των τελικών συμμετεχόντων.

Τί είναι το VentureGarden;

Το VentureGarden αποτελεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης νέων επιχειρηματιών, οι οποίοι επιθυμούν να αναπτύξουν τις ικανότητές τους, να αποκτήσουν πρόσβαση σε ένα συνεχώς αναπτυσσόμενο δίκτυο επιχειρηματικότητας και να εκπαιδευτούν από επαγγελματίες του χώρου. Το πρόγραμμα παρέχεται δωρεάν και απευθύνεται σε όλους όσοι επιθυμούν να μετατρέψουν μια ιδέα σε επιχειρηματική πραγματικότητα.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 10 μαθήματα, μέσω των οποίων οι συμμετέχοντες έρχονται σε επαφή με τα πιο σημαντικά θέματα που καθορίζουν ένα επιτυχημένο επιχειρηματικό ξεκίνημα, καθώς και ένα στάδιο συμβουλευτικής καθοδήγησης και υποστήριξης, διάρκειας 12 μηνών, που θα βασίζεται στο εξατομικευμένο πλαίσιο επιχειρηματικών στόχων του κάθε συμμετέχοντα.

Ήδη, στους τέσσερις προηγούμενους κύκλους του προγράμματος υποβλήθηκαν περισσότερες από 1.131 αιτήσεις συμμετοχής, όπου και 376 επελέγησαν και παρακολούθησαν το πρόγραμμα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Κατά τη διάρκεια των τεσσάρων κύκλων, 88 καθηγητές και mentors παρέδωσαν συνολικά 292 ώρες μαθημάτων στους συμμετέχοντες του προγράμματος, προσφέροντας συμβουλευτική και ουσιαστική υποστήριξη, με στόχο οι επιχειρηματικές ιδέες των συμμετεχόντων να προσφέρουν απτά επιχειρηματικά αποτελέσματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι έως και σήμερα, περισσότερες από 551 ώρες συμβουλευτικής καθοδήγησης και υποστήριξης έχουν προσφερθεί στους συμμετέχοντες του VentureGarden.

Παράλληλα, ανάμεσα στις επιχειρηματικές ευκαιρίες στις οποίες είχαν πρόσβαση εγκεκριμένοι συμμετέχοντες του προγράμματος, ήταν και εκδηλώσεις, όπως το Venture Fair που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα τον Ιούνιο 2015, όπου δύο ομάδες- «απόφοιτοι» του VentureGarden, είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα επιχειρηματικά τους σχέδια σε επενδυτές από την Αμερική και το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και το MIT Entrepreneurship Forum που πραγματοποιήθηκε στο  MIT στη Βοστώνη, στο οποίο συμμετείχαν επιπλέον δύο ομάδες του VentureGarden.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα και την υποβολή συμμετοχών, επισκεφτείτε το www.venturegarden.gr.

 

Λίγα λόγια για την Ελληνική Πρωτοβουλία

Αποστολή μας: Η επένδυση στο μέλλον της Ελλάδας, μέσα από φιλανθρωπικές δράσεις και προγράμματα που στοχεύουν στην οικονομική ανάκαμψη.

Κινητοποιούμε ανθρώπους με στόχο την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης, την ενδυνάμωση της επιχειρηματικότητας και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Είμαστε η Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative – TΗΙ) – ένα παγκόσμιο κίνημα των Ελλήνων της Διασποράς.

Περισσότερες πληροφορίες στο website: www.TheHellenicInitiative.org/

onegreece.org

Like us on Facebook: www.facebook.com/thehellenicinitiative

Follow us on Twitter: @THI_OneGreece