Διάλεξη από τον David Marsh Στο ALBA Graduate Business School at The American College of Greece

    Από: Startup Team

Την Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016 το ALBA Graduate Business School at Τhe American College of Greece φιλοξένησε για μία μοναδική διάλεξη τον κο David Marsh, Διευθύνων Σύμβουλο και Συνιδρυτή του Official Monetary and Financial Institutions Forum (OMFIF). Η ομιλία του κου. Marsh είχε τίτλο “Βρετανία, Ελλάδα και Ευρώπη-Που θα τελειώσει το ταξίδι;” και προσέλκυσε το σημαντικό ενδιαφέρον της επιχειρηματικής κοινότητας, τόσο του χρηματοπιστωτικού τομέα αλλά και στελέχη από διάφορους άλλους τομείς της ελληνικής οικονομίας.

Η ομιλία του κου Marsh πραγματοποιήθηκε στον απόηχο του πρόσφατου δημοψηφίσματος και επικεντρώθηκε κυρίως στις επιπτώσεις του Brexit την Ευρωπαϊκή και ελληνική οικονομία.

Η ομιλία του κου. Marsh διήρκησε περίπου 1 ώρα και ανέδειξε τις μεγάλες προκλήσεις της Βρετανικής αλλά κυρίως της Ευρωπαϊκής οικονομίας.  Μία από τις σημαντικότερες τοποθετήσεις του κ. Marsh του ήταν πως δεν μπορεί να υπάρχει νομισματική ένωση χωρίς να υπάρχει ουσιαστική πολιτική και οικονομική συνεργασία και σύμπνοια μεταξύ των Ευρωπαϊκών χωρών, ενώ ανέφερε πως η Γερμανία έχει καταφέρει να αναπτύσσεται ταχύτερα από τις υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης.  Ταυτόχρονα η Ισπανία, η Γαλλία και η Ιταλία αντιμετωπίζουν σημαντικές προκλήσεις, ενώ ολοκλήρωσε τη διάλεξή του θέτοντας προβληματισμό για την μη ισόρροπη οικονομική ανάπτυξη μεταξύ των Ευρωπαϊκών χωρών. Μετά την ολοκλήρωση της διάλεξης δέχτηκε αρκετές ερωτήσεις από το κοινό.

Ο Δρ. Κώστας Αξαρλόγλου, Associate Professor of International Business and Strategy, Associate Dean of Executive Development and International Relations και διοργανωτής της εκδήλωσης δήλωσε:

«Το πρόσφατο δημοψήφισμα στην Μ. Βρετανία σχετικά με την παραμονή της χώρας στην Ε.Ε., αναδεικνύει τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη και ταυτόχρονα τις προοπτικές των Ευρωπαϊκών οικονομιών και των πολιτών τους. Ο κ. Marsh, βαθύς γνώστης της Ευρωπαϊκής οικονομίας μοιράστηκε με το ακροατήριο του τις σημαντικές παρατηρήσεις και απόψεις για τις μεγάλες προκλήσεις της Ευρωπαϊκής οικονομίας προσφέροντας αναδεικνύοντας ταυτόχρονα της προοπτικές των Ευρωπαϊκών οικονομιών. »