Ιστορίες Επιχειρηματικής Αποτυχίας Νο2

    Από: Startup Team
πηγή: entre.gr

Μόλις είχαμε ξεκινήσει!

Προηγούμενο Άρθρο:  Ιστορίες Επιχειρηματικής Αποτυχίας Νο1

Η ιδέα μας ήταν καταπληκτική, είχαμε βρει σημαντική χρηματοδότηση για τη νέα μας startup και είμασταν πολύ χαρούμενοι. Ξεκινήσαμε με πολύ όρεξη για δουλειά ο καθένας στον τομέα του. Άλλος στην ανάπτυξη της εφαρμογής, άλλος στο marketing, άλλος στο business development…..

Ήμασταν 5 άτομα, διαφορετικοί χαρακτήρες αλλά με 1 στόχο. Να πετύχουμε.

Ένα απόγευμα συζητούσαμε το θέμα της επικοινωνίας με τον έξω κόσμο:

Θα πρέπει να ενημερώσουμε τους πάντες γι’ αυτό που κάνουμε προκειμένου να πάρουμε feedback και να μπορέσουμε να αναπτύξουμε δίκτυα συνεργασίας, βελτιώνοντας την εφαρμογή μας

ψέλλισε κάποιος.

«Είσαι τρελός..» Απάντησαν οι περισσότεροι. «Οι μεγάλες εταιρίες θα μας κλέψουν την ιδέα. Έχουν πολύ μεγαλύτερο budget και θα προχωρήσουν πιο γρήγορα από εμάς. Ο ανταγωνισμός θα μας «καταπιεί». Δεν πρέπει να το διακινδυνεύσουμε!» Η άποψη των πολλών επικράτησε.

Αναπτύχθηκε η εφαρμογή και οι μόνοι που τη γνώριζαν, είμασταν εμείς!

Το λάθος μας ήταν το γεγονός ότι «καταφέραμε» να κρύψουμε ως κρατικό μυστικό αυτό που ετοιμάζαμε, χωρίς να είμαστε «ανοικτοί ως πλατφόρμα» όπως αναφέρει και στο βιβλίο του ο Ερικ Σμιτ “Πως λειτουργεί η Google» (Είναι πολύ καλό βιβλίο για να το διαβάσετε!). Όπως οι επιστήμονες δημοσιεύουν τη δουλειά τους έτσι και οι startup Θα πρέπει να τεστάρουν την ιδέα τους.

Αν η ιδέα σου είναι καταπληκτική τότε ΜΟΝΟ εσύ θα μπορείς να την υλοποιήσεις. Κανείς άλλος! Μη φοβάσαι να σου την κλέψουν. Βγες έξω και προσπάθησε να μάθεις από τους μελλοντικούς σου πελάτες. Και όταν με το καλό ξεκινήσεις, δείξε την επιχείρησή σου και την ιδέα σου στα πέρατα του κόσμου. Υπάρχουν πολλές και σημαντικές ευκαιρίες για να το κάνεις αυτό. Μία από αυτές είναι το www.mystartuptool.com το οποίο συγκέντρωσε 225+ sites στο οποία μπορείς να κάνεις submit τη δική σου startup και μάλιστα ΔΩΡΕΑΝ. Αντίστοιχες εφαρμογές μπορείς να εντοπίσεις σε ολόκληρο το διαδίκτυο.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
entre.gr