Οι 10 ισχυρότερες επιχειρηματίες για το 2016

    Από: Startup Team

Bonus όνομα στη λίστα που δεν συνηθίζει να περιλαμβάνει αστέρες του θεάματος είναι η πανίσχυρη πια Beyonce

 

Η λίστα του Fortune επέστρεψε. Η πρωτιά ανήκει για 2η συνεχή χρονιά στην ίδια γυναίκα αλλά περιλαμβάνει και εκπλήξεις αφήνοντας ένα άλλοτε ισχυρό όνομα, να λάμπει φέτος δια της απουσίας του. (Yahooει κανείς;;;)

Οι γυναίκες stars του επιχειρηματικού κόσμου

Η λίστα με τις πιο ισχυρές γυναίκες στον κόσμο των επιχειρήσεων, συντάχθηκε από το Fortune με βάση τέσσερα κριτήρια: το μέγεθος και τη σημασία της εταιρείας κάθε στελέχους στην παγκόσμια οικονομία, την υγεία και την κατεύθυνση της εταιρείας, το σημείο στο οποίο βρίσκεται η καριέρα κάθε γυναίκας αλλά και την ευρύτερη κοινωνική και πολιτιστική του επίδραση.

Στην πρώτη θέση βρίσκεται και πάλι η CEO της General Motors Mary Barra, μετά από μια χρονιά μεγάλης βελτίωσης για τον γίγαντα της αυτοκινητοβιομηχανίας. Η Barra αποδείχθηκε μια σωστή ηγέτης για την GM, έχοντας την ευθύνη σημαντικών αποφάσεων εν μέσω της κρίσης με το σκάνδαλο των προβληματικών μιζών που χτύπησε την εταιρεία το 2014. Τα κέρδη της εταιρείας για το 2015 άγγιξαν τα 9,7 δισεκατομμύρια δολάρια.

Mary Barra, CEO της General Motors

Ακολουθεί στη δεύτερη θέση η δυναμική Indra Krishnamurthy Nooyi της PepsiCo, με τους επενδυτές να πιστεύουν πως η έμφαση της Nooyi στην προσφορά πιο υγιεινών προϊόντων θα αποδώσει καρπούς. Στη λίστα με τις πιο ισχυρές γυναίκες στον κόσμο μάλιστα, η Indra Nooyi βρίσκεται στη 13η θέση.

Indra Nooyi, CEO and Chairman of PepsiCo

Η σιδηρά COO του Facebook Sheryl Sandberg βρίσκεται στην 6η θέση της λίστας με το κοινωνικό δίκτυο να αυξάνει τα διαφημιστικά έσοδά του κατα 80% το τελευταίο τρίμηνο και το Instagram να ανεβαίνει όλο και περισσότερο. Αυτή την περίοδο και μετά την μεγάλη επιτυχία του βιβλίου της Lean In, η Sandberg γράφει ένα βιβλίο πάνω στο πένθος, μετά την απώλεια του συζύγου της την περασμένη χρονιά.

Sheryl Sandberg, COO of Facebook

Bonus όνομα στη λίστα που δεν συνηθίζει να περιλαμβάνει αστέρες του θεάματος είναι η πανίσχυρη πιαBeyonce. Το περιοδικό εξηγεί την επιλογή του, αναφερόμενο στο 2016 που θα μπορούσε να ονομαστεί και Έτος Beyonce. Έγινε η πρώτη γυναίκα καλλιτέχνης με 12 τραγούδια στο top 100 Billboard, ξεκίνησε τηνγραμμή ρούχων Ivy Park και συνεχίζει με επιτυχία την εταιρεία Parkwood Entertainment που μανατζάρει καλλιτέχνες, και από φέτος έγινε και δισκογραφική.

Ίσως το πιο ηχηρό όνομα που δεν βρίσκεται στην φετινή λίστα του Fortune να είναι αυτό της Marissa Mayer της Yahoo. Η Mayer βρισκόταν σταθερά σε ψηλές θέσεις στη λίστα από το 2008, πρώτα ως στέλεχος της Google κι από το 2012 ως πρόεδρος και CEO της Yahoo. Τον περασμένο Ιούλιο, η Marissa Mayer συμφώνησε στην πώληση των βασικών διαδικτυακών στοιχείων ενεργητικού της Yahoo στη Verizon για 4,83 δισεκατομμύρια δολάρια σε ρευστό – ποσό κατά πολύ μικρότερο των αισιόδοξων εκτιμήσεων. Τώρα, όλοι αναμένουν την εξοδό της  μ’ ένα φημολογούμενο πακέτο αποζημίωσης που αγγίζει μέχρι και τα 58 εκατομμύρια δολάρια.

Οι 10 ισχυρότερες επιχειρηματίες για το 2016.

1) Mary Barra, CEO and Chairman of GM

2) Indra Nooyi, CEO and Chairman of PepsiCo

3) Marillyn Hewson, CEO, Chairman and President of Lockheed Martin

4) Ginni Rometty, CEO, Chairman, and President of IBM