8 έξυπνοι τρόποι για να βγάλεις χρήματα από το Real Estate

    Από: Startup Team

To Real Estate, μπορεί να «βγάζει» παραπάνω χρήματα από οποιαδήποτε άλλη εταιρία, αλλά οι άνθρωποι ακόμα έχουν ενδοιασμούς σχετικά με την αγορά ενός ακινήτου. Μερικοί σκέφτονται ότι ίσως χρειαστεί να ξεκινήσουν με ένα μεγάλο κεφάλαιο. Αυτό που πρέπει να πιστέψετε είναι ότι μπορείτε να βγάλετε χρήματα με το real estate, ακόμα και από την αρχή.

Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι πιο εύκολο να βγάλεις χρήματα online από το να επενδύσεις όντως στο real estate. Αλλά, αυτό που θα μπορούσαμε να πούμε με σιγουριά, θα ήταν ότι και τα δύο είναι δύσκολα αν δεν ξέρεις προς τα πού να κατευθυνθείς.

Εδώ θα καταλάβετε τι δε χρειάζεσαι για να δημιουργήσετε ένα εισόδημα στο real estate.

Δε χρειάζεστε πίστωση: Ακόμα και αν έχετε μικρή πίστωση, υπάρχουν διέξοδοι. Υπάρχουν μέθοδοι που δε βασίζονται καν στην πίστωση. Μάλιστα, αρκετοί επιτυχημένοι real estate επενδυτές ξεκίνησαν χωρίς ή ακόμα και με καθόλου πίστωση.

 Δε χρειάζεστε μεγάλο κεφάλαιο: Δε χρειάζεστε μεγάλο κεφάλαιο για να βγάλετε χρήματα στο real estate εκτός από κάποια εκατοστάρικα. Βέβαια, αυτό συνεπάγεται με το ότι θα ξεκινήσετε από χαμηλότερα σε τιμή σπίτια ή με δυσκολίες ιδιοκτησίας ή με συμβάσεις ανατρεπτικές. Ή μπορεί να συνεπάγεται με κάποιους που δανείζουν με δυσκολία χρήματα ή μπορεί ακόμα και να βρείτε επενδυτές που μπορούν να «σπρώξουν» τη συμφωνία.

Δε χρειάζεστε σημαντικά και τεράστια πλεονεκτήματα:

Και όμως δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε μεγάλα πλεονεκτήματα για να κλείσετε ένα συμβόλαιο ή για να κλείσετε ένα μέρος ιδιοκτησίας. Το μόνο που πρέπει να συνειδητοποιήσετε είναι πως δουλεύει το δημιουργικό οικονομικό κομμάτι.

Πώς να ζήσετε με την επένδυση στην ακίνητη περιουσία:

Όταν μιλάμε για ακίνητη περιουσία, υπάρχουν δυο τρόποι για να κερδίσετε. Μπορεί να έχετε ένα «παθητικό» εισόδημα με το να αγοράζεις και να το κρατάς, ενώ υπάρχει και η επιλογή του ενεργού εισοδήματος με το να κλείνεις συμφωνίες και συμβόλαια, με το να κάνεις ανακαινίσεις ή με το να δίνεις αξία σε μια άλλη περιοχή.

Πώς μπορώ να επενδύσω στην ακίνητη περιουσία χωρίς καθόλου χρήματα? Με πολλές μεθόδους:

  • Χρηματοδότηση πωλητών μέσω επιλογών μίσθωσης
  • Ανταλλαγή πάγιων περιουσιακών στοιχείων όπως αυτοκίνητα, κοσμήματα και άλλα
  • Αναλαμβάνοντας τις πληρωμές υποθηκών κάποιου άλλου που μπορεί να βρίσκονται σε δυσχερή κατάσταση
  • Φέρνοντας ένα συνεργάτη επενδύσεων με μετρητά
  • Με δανεισμό από την τράπεζα ή με τη λήψη ενός δανείου μεγάλου ύψους χρημάτων
  • Με την εκτέλεση μια πίστωσης στο σπίτι
  • Με τη χρήση peer-to-peer δικτύωσης για δανεισμό

Πώς λειτουργεί η επένδυση στην ακίνητη περιουσία?

Λειτουργεί πάνω στη ροή του χρήματος, κάτι το οποίο σημαίνει ότι το εισόδημά σας δε θα πρέπει να υπερβεί τα έξοδα. Αυτό μπορεί να εφαρμοστεί και στο εμπορικό και στο θέμα της κατοικίας μακροπρόθεσμα και βραχυπρόθεσμα για τις ενοικιάσεις για τις διακοπές.

Είναι καλό να επενδύσετε στο real estate?

Φυσικά. Αυτό είναι μια από τις πηγές πλούτου στην ιστορία.

Τι είναι μια χονδρική πώληση στην ακίνητη περιουσία?

To χονδρικό εμπόριο, είναι παρόμοιο με το να κλείνετε περιουσίες, απλά δεν παίρνετε ποτέ την κυριότητα του σπιτιού όταν κλείνετε επενδύσεις σε ακίνητες περιουσίες. Μπορείτε να μάθετε για αυτές τις στρατηγικές από το REWW αλλά και από άλλους data aggregators.

Για αυτό, υπάρχουν οκτώ πρωταρχικές στρατηγικές για τη δημιουργία πραγματικού εισοδήματος στην ακίνητη περιουσία. Το αν έχετε σκοπό να κερδίσετε παθητικό ή ενεργητικό εισόδημα, εξαρτάται από σας.

 1.Μακροπρόθεσμα ενοίκια

Μία από τις πιο συνηθισμένες μεθόδους για την παραγωγή χρημάτων στην ακίνητη περιουσία, είναι τα μακροπρόθεσμα ενοίκια αγοράς και κατοχής. Οι άνθρωποι, ακόμα και αν δεν έχουν τη δυνατότητα αγοράς, θα ψάξουν ένα μέρος να το ενοικιάσουν. Έτσι, σε αυτό που θα δώσετε βάση όταν θα προωθείτε μια ενοικιαζόμενη ιδιοκτησία, είναι στην τοποθεσία της.

Αυτός είναι ένας παράγοντας που μετρά πολύ όταν μιλάμε για ακίνητα. Συγκεκριμένα, και αυξάνει την αξία με την πάροδο του χρόνου αλλά και την ικανότητα να ενοικιάσετε αυτό το ακίνητο σε μακροπρόθεσμο ενοικιαστή.

Στην πραγματικότητα, σπίτια σε κακή κατάσταση αλλά σε καταπληκτικές τοποθεσίες, είναι μια πολύ καλή ευκαιρία.Αυτό περιλαμβάνει και το ότι μπορεί να αγοράσει ο ενδιαφερόμενος μια ιδιοκτησία με μετρητά στο χέρι για να ρίξετε την τιμή και ώστε μετά να το κρατήσει μακροπρόθεσμα. Αν υπάρχει θετική ροή χρημάτων σε μια ενοικίαση κατοικιών, θα ήταν μια καταπληκτική επένδυση. Αυτό, θα είναι εύκολο βέβαια μόνο αν ο τρέχων κάτοχος φεύγει για προσωπικούς λόγους πχ. λόγω διαζυγίου, που θα έχει ανάγκη τα χρήματα στο χέρι.

 2.Επιλογές μίσθωσης

Οι επιλογές μίσθωσης μπορούν να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να συμμετάσχεις στην ακίνητη περιουσία χωρίς να χρειάζεται να διαθέσετε μεγάλο κεφάλαιο ή με μεγάλη πίστωση. Έχετε τη δυνατότητα να ενοικιάσετε και να σκεφτείτε αν θα το αγοράσετε. Αυτό κρατιέται καλά στο real estate γιατί έτσι δημιουργείτε μια προκαθορισμένη τιμή στην οποία αργότερα μπορεί να προβείτε κ στην αγορά του. Θα μπορούσατε να πωλήσετε τα δικαιώματα για αυτή την αγορά σε κάποιον άλλον.

3.Η ανακαίνιση του σπιτιού

Η κουλτούρα fix-and-flip έχει εξαντληθεί. Χάρη στη δημοτικότητα των παρουσιάσεων ανακαίνισης στο σπίτι, βιώνουμε μια τεράστια άνοδο στην αγορά ανακαίνισης. Αν όμως κάποιος δεν έχει τη γνώση η την εμπειρία, θα ήταν πιθανό να βρισκόταν σε αδιέξοδο.

Η συμβουλή του Matt Larson: κυνηγήστε τα πιο άσχημα σπίτια στις καλύτερες γειτονιές. Εκεί βρίσκεται η πραγματική αξία. Η άλλη δυσκολία δεν είναι μόνο στο να βρείτε αυτά τα σπίτια, όταν δεν είστε καλά δικτυωμένοι με τους real estate agents, αλλά και με το να καταλαβαίνετε την αξία της μετά-επισκευής.

Για να προσδιορίσετε πόσο θα αξίζει το σπίτι αφού επενδύσετε σε διορθώσεις και επισκευές, χρειάζεται να έχετε μια γερή σχέση με έναν κύριο και γνώστη συμβολαίων αλλά και μια on-site περιοδεία του ακινήτου. Όταν αγοράζετε site-unseen σε μια δημοπρασία, μπορεί να είναι δελεαστικό, αλλά υπάρχει περίπτωση να χάσετε τα χρήματά σας. Ωστόσο, κερδίζοντας χρήματα σε μια ανακαίνιση σπιτιού μπορεί να είναι μάλλον απλή, όταν δεν εκτιμάται σωστά το πιθανό κόστος.Όπως μας συμβουλεύουν ο John και η Julie Wakefield, πρέπει να αναζητήσουμε δημιουργικούς τρόπους για να βοηθήσετε τους άλλους.

4.Συμβόλαιο

Ένας τρόπος με τον οποίο μπορείτε να κερδίσετε χρήματα από την ακίνητη περιουσία χωρίς να χρειάζεται κεφάλαια, ή πιστώσεις είναι να μεταφέρετε τα συμβόλαια. Χρειάζεται να βρείτε έναν αγοραστή που κινδυνεύει και έναν αγοραστή με κίνητρα, και να τα συνδυάσετε. Η Clothier έχει συστηματοποιήσει όλη τη διαδικασία. Το τέχνασμα του flipping συμβολαίου είναι για την αντιμετώπιση του «αγχωμένου» πωλητή και για την εντόπιση ενός έτοιμου αγοραστή.

Έτσι δε χρειάζεται να κυνηγήσετε τον αγοραστή, αφού έχετε κάνει το συμβόλαιο. Αυτό έχει κάποιο ρίσκο βέβαια. Αντί αυτής της διαδικασίας, μπορείτε απλά να βρείτε από πριν τους αγοραστές και τους πωλητές, ώστε να κάνετε το συμβόλαιο με αυτοπεποίθηση.Για να γίνει αυτό, πρέπει να αναζητήσετε κενές κατοικίες ή σπίτια που είναι υποθηκευμένα.

5.Σύντομες Πωλήσεις

Οι σύντομες πωλήσεις συμβαίνουν όταν ο τωρινός ιδιοκτήτης του σπιτιού είναι πίσω από την υποθήκη αλλά το ακίνητο ακόμα δεν έχει κλείσει. Για να γίνει αυτό, πρέπει να συμφωνήσουν όλα τα μέρη αφού η ιδιοκτησία θα πωληθεί με λιγότερα χρήματα από τα οφειλόμενα. Αυτό θεωρείται ένα γρήγορο και μεγάλο κέρδος χωρίς να περιλαμβάνει τις ανακαινίσεις. Βέβαια, η επιτυχία στις δημοπρασίες είναι όσο να’ναι δύσκολη. Συνήθως πρέπει να πληρώσετε για τα σπίτια μόνο με μετρητά και μερικές φορές αυτό γίνεται και με site-unseen. Οι σύντομες πωλήσεις είναι καλύτερες από τις δημοπρασίες επειδή έχετε την ευκαιρία να ελέγξετε το σπίτι και να ξεκινήσετε τη διαδικασία διαπραγμάτευσης.

Οι σύντομες πωλήσεις χρειάζονται χρόνο, αλλά μπορεί να αξίζουν. Πολλά χρήματα μπορούν να βρεθούν στα χέρια σας μόλις περάσει η αγορά ακινήτων γιατί η τράπεζα έχει ήδη μια κακή επένδυση. Ανάλογα με το πόσο θέλει η τράπεζα να εκφορτώσει το ακίνητο, ή με το αν περιμένει κάποιον άλλο αγοραστή.

6.Ενοίκιο Διακοπών

Τα ενοίκια διακοπών μπορεί να αποδειχθούν πολύ κερδοφόρα ως προς το real estate. Όχι μόνο μπορείτε να έχετε εισοδήματα μέσω αυτού, αλλά μπορείτε να δημιουργήσετε και ένα σημαντικό «παθητικό» εισόδημα, αν γενικά ασχολείστε ιδιαίτερα με τους τοπικούς τουρίστες.

Το καλύτερο που συμβαίνει με την ενοικίαση διακοπών είναι ότι δεν χρειάζεται να έχεις την ιδιοκτησία του σπιτιού για να βγάλεις χρήματα. Απλά χρειάζεται να του παρέχετε μια φοβερή εμπειρία ως προς τον επισκέπτη.

Αξιοποιήστε λοιπόν τις ήδη θεμελιωμένες σχέσεις σας με τους ιδιοκτήτες στην περιοχή σας. Δημιουργήστε συστήματα. Εξασφαλίστε την μέγιστη απόλαυση και ικανοποίηση. Πηγαίνετε μόνος σας και δείτε πώς μπορείτε να πάρετε μακριά το άγχος από τους τωρινούς ιδιοκτήτες των ιδιοκτησιών. Μάλιστα αν έχετε εσείς μια ιδιοκτησία, μπορείτε να τη συμπεριλάβετε στα site του Airbnb, του HomeAway ή του FlipKey.

7.Δανεισμός «σκληρού» χρήματος

Οι δανειστές σκληρού χρήματος παρέχουν βραχυπρόθεσμα δάνεια σε άτομα που κανονικά δεν έχουν τις προϋποθέσεις για τέτοιας κλίμακας δάνεια. Για να συμμετάσχετε σε αυτό, θα χρειαστείτε κάποια κεφάλαια από πίσω σας. Αυτά τα δάνεια συχνά έχουν υψηλά επιτόκια, γιατί είναι για μικρές περιόδους. Για να κλείσετε την πρώτη σας συμφωνία, θα πρέπει ίσως να στραφείτε σε κάποιο δανειστή σκληρού χρήματος.

Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα και για σας να γίνετε ο δανειστής σκληρού χρήματος, αλλά πρώτα χρειάζεστε ένα κεφάλαιο. Μπορεί να μην είναι ένας άμεσος τρόπος για να βγάλετε χρήματα, αλλά χτίζοντας και τις γνωριμίες και τις συμφωνίες σας, μπορείτε να αποδώσετε.

Ακόμα και στην περίπτωση που δεν έχετε να διαθέσετε ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο, αφού μπορείτε να αναγνωρίσετε τις σωστές συμφωνίες, μπορείτε να διαθέσετε μια μικρή ποσότητα χρημάτων για να δημιουργήσετε ένα υψηλό ποσοστό επιτυχίας. Εδώ μπορεί να υπάρχει μεγαλύτερο ρίσκο, αλλά θα υπάρχει και μεγαλύτερο κέρδος.

8.Εμπορικό real estate

Μια από τις μεγαλύτερες ευκαιρίες στην ακίνητη περιουσία για την είσπραξη εσόδων είναι η επένδυση στο εμπορικό real estate, το οποίο, όχι μόνο επικεντρώνεστε σε “flipping” ιδιοκτησίες αλλά την ίδια στιγμή μπορείτε και να τις βελτιώσετε, προσθέτοντας αξία σε ακίνητα με σκοπό να μεγαλώσετε το εισόδημά τους μέσω των ανακαινίσεων και των αναβαθμίσεων. Επιπλέον, έχει σχέση με τη συμβουλή πάνω σε projects που ενδέχεται να προσελκύσουν περισσότερους νέους επενδυτές ακινήτων. Όσο μπορείτε να βρείτε τρόπους για να προσθέσετε αξία στην ανταλλαγή, η επένδυση στο real estate μπορεί αν είναι η ευκαιρία σας για πολλά έσοδα.

Γενικά οι άνθρωποι, χρειάζονται πάντα ένα γραφείο και το εμπόριο για να τρέξουν τις επιχειρήσεις τους. Αυτές οι φυσικές προϋποθέσεις είναι και το κατάλληλο μέρος για το real estate. Όσο μεγαλώνετε, μπορεί να βρείτε τρόπους για να ανοίξετε εμπορικά μαγαζιά, ή να βελτιώσετε μεγάλα κτήρια κ.α. Από κάπου ξεκινάει ο καθένας μας.

Πηγή: entrepreneur.com