Το Influencer Marketing και πώς θα το χρησιμοποιήσετε σωστά

    Από: Startup Team
πηγή: knowcrunch.com

Γνωρίζετε ότι οι influencers έχουν καθοριστική επίδραση στο αγοραστικό κοινό;

Οι influencers είναι ενεργοί χρήστες των  social media, οι οποίοι δημιουργούν αξιόλογο περιεχόμενο και διαθέτουν σημαντικό αριθμό ακολούθων. Έχουν αναπτύξει με το κοινό τους πολύ ισχυρή σχέση και είναι σε θέση να επηρεάσουν τις αγοραστικές του συνήθειες.

Έτσι, πολύ συχνά, ενσωματώνουν διαφημιστικά μηνύματα στις αναρτήσεις τους με μεγάλη απήχηση. Στατιστικά, οι καμπάνιες αυτές αποφέρουν καλύτερα αποτελέσματα καθώς το κοινό έχει αναπτύξει σχέση εμπιστοσύνης και αναμένει συμβουλές ή έμπνευση.

Tips για αποτελεσματικό Influencer Marketing

Το Influencer Marketing μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο από μικρές εταιρείες, όσο και από εταιρείες κολοσσούς. Επιλέξτε τα σωστά άτομα και δώστε τουςοδηγίες αλλά και ελευθερία για να παράγουν αυθεντικό περιεχόμενο το οποίο ταιριάζει περισσότερο με την εικόνα του ατόμου και όχι του brand. Θα κάνουν γρήγορα το προϊόν σας αναγνωρίσιμο στο αγοραστικό κοινό, που σας ενδιαφέρει και θα αυξήσουν τις πωλήσεις σας.

Μην αγνοήσετε την υπογραφή σύμβασης με τους influencers και την αξιολόγηση των αναρτήσεων που έγιναν για λογαριασμό του brand μέσω εργαλείων όπως monitoring, Google analytics και social insights. Θα μάθετε έτσι τι απήχηση είχαν τα posts, πόσους επισκέπτες έφερε στο website σας και αν αυξήσατε likes και follows στη σελίδα σας.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
knowcrunch.com