Academia Of Athens: Το νέο στολίδι στο κέντρο της Αθήνας

    Από: Startup Team

Έτοιμο να ανοίξει τις πύλες του στο ελληνικό κοινό στη διάρκεια του Ιουνίου, είναι ένα ακόμη νέο ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας. Ο λόγος συγκεκριμένα για το Academia of Athens, Autograph Collection. Πρόκειται για μία ξενοδοχειακή μονάδα 5 αστέρων, που βρίσκεται επί της οδού Ακαδημίας 48 και Ομήρου γωνία.

Το νέο, εντυπωσιακό κατάλυμα που θα κοσμεί στο εξής το κέντρο της πρωτεύουσας μισθώθηκε από τον λιβανέζικο όμιλο Yazbeck, ο οποίος ήρθε σε συμφωνία με τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) για την ενοικίαση του κτιρίου. Εκεί, όπου παλαιότερα φιλοξενείτο η γραμματεία του Πολιτικού τμήματος της Νομικής Αθηνών (σ.σ. τα τελευταία χρόνια το κτίριο παρέμενε εντελώς κλειστό). Το ακίνητο μπορεί σε επίπεδο ιδιοκτησίας να ανήκει στο Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο (ΝΑΤ), ωστόσο, τη δικαιοδοσία διατηρούσε ο ΕΦΚΑ. Γι’ αυτό και ο Φορέας «έτρεξε» τη διαπραγμάτευση.

Ο όμιλος Yazbeck δραστηριοποιείται εξειδικευμένα στον κλάδο των Real Estate επενδύσεων και συστάθηκε, πρωταρχικά, ώστε να βοηθήσει τους τοπικούς ιδιοκτήτες ακινήτων. Η δράση του Yazbeck ξεκίνησε στο Λίβανο, επικεντρώθηκε κατά βάση στην αφρικανική χώρα, αλλά σύντομα επεκτάθηκε διεθνώς και τόλμησε ανοίγματα στο εξωτερικό. Όπως, χαρακτηριστικά, αποτελεί το παράδειγμα της Ελλάδας.

Το κόστος ανέγερσης του Academia ξεπερνάει τα 7 εκατ. ευρώ. Το ξενοδοχείο διαθέτει 60 πολυτελή δωμάτια (με τα ασπρόμαυρα χρώματα να… κλέβουν την παράσταση στην υποδοχή του καταλύματος), lounge εστιατόρια κι ένα επιβλητικό roof bar με θέα στην Ακρόπολη. Η αρχιτεκτονική χαρακτηρίζεται σύγχρονη, με το γραφείο MT Architects (Massouridis & Theodoraki Architects) ειδικότερα να συνιστά εκείνο που ανέλαβε το project, όπως αναφέρεται και στην επίσημη σελίδα τους. Πέραν του Academia, το παραπάνω αρχιτεκτονικό γραφείο έχει αναλάβει κι άλλα ανάλογα μεγάλα ξενοδοχειακά project, όπως ενδεικτικά καθίστανται το «Goudi Project», το «King S Palace» και το «Hotel Thassos».

Παράλληλα, να προσθέσουμε ότι το Academia of Athens έχει ενταχθεί στο δίκτυο «Autograph Collection» του ομίλου Marriott. Όπως συνέβη και στην έτερη επένδυση της Marriot στην Πάτρα με το Moxy Hotel, τη διαχείριση του Academia έχουν αναλάβει από κοινού η θυγατρική της Shaner Hotel Group, Shaner Italia κι η ελληνική CS Hospitality. Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι η CS Hospitality αποτελεί επίσημο και εγκεκριμένο συνεργάτη του ομίλου Marriot στη χώρα μας.

Πηγή: bizness.gr