Άλκης Δαυίδ: Ο ελληνικής καταγωγής επιχειρηματίας της «οικογένειας Coca Cola» ιδρύει Τράπεζα Κάνναβης

    Από: Startup Team

O Ελληνοκύπριος, γεννήθηκε στο Λάγος της Νιγηρίας το 1968, μεγάλωσε στο Λονδίνο, πήγε σχολείο στο Γκστάαντ, σπούδασε στο Royal College of Art του Λονδίνου κι έκανε μεταπτυχιακά στην Ουάσινγκτον. Τελευταίο του «σκάνδαλο», υπήρξε η σύλληψή του στον Άγιο Χριστόφορο (Saint Kitta) της Καραϊβικής, γιατί στο τζετ του βρέθηκαν δενδρύλλια κάνναβης αξίας 1,3 εκατ. δολαρίων.

Όπως ανακοινώθηκε λοιπόν στα διεθνή Μέσα, ο Άλκης Δαυίδ και η ελβετική κοινοπραξία του ιδρύουν μία τράπεζα κάνναβης, η οποία θα λειτουργεί και ως δευτερογενής αγορά για τη διαπραγμάτευση συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης (futures). Η Swissx Bank of Cannabis θα έχει έδρα το Γκστάαντ και γραφεία στην Καραϊβική, αν και η ακριβής τοποθεσία της μέλλεται να ανακοινωθεί σύντομα.

Παράλληλα η Τράπεζα θα έχει και την ευθύνη διαχείρισης του SWX Coin, ενός νέου κρυπτονομίσματος, βασισμένου στην τεχνολογία blockchain του Bitcoin, η τιμή του οποίου θα είναι άμεσα συνδεδεμένη με τη μέση τιμή του ανθού της κάνναβης. Και συγκεκριμένα με τη μέση τιμής «της καλύτερης ποικιλίας» κάνναβης, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό. Ταυτόχρονα το χρηματιστήριο Swissx Global Hemp Exchange θα λειτουργεί ως δευτερογενής αγορά διαπραγμάτευσης futures και άλλων συναλλαγών για ολόκληρο τον κλάδο.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, σε πρώτη φάση η τράπεζα και το νόμισμά της θα καλύπτουν τις οικονομικές συναλλαγές της εταιρείας Swissx με τους συνεργάτες της σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Καραϊβική. Ενώ απώτερος στόχος της είναι να καλύψει ολόκληρη την αγορά παρέχοντας έναν ασφαλή χώρο για όλες τις συναλλαγές και ένα νόμισμα συνδεδεμένο με ένα συγκεκριμένο εμπόρευμα (commodity).

Όπως άλλωστε τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, η αξία της αγοράς Κανναβιδιόλης – CBD αναμένεται να φτάσει, μόνο στις ΗΠΑ, τα 24 δισ. δολάρια μέχρι το 2023. Στο διοικητικό συμβούλιο της Swissx Bank of Cannabis θα συμμετέχει και ο πρώην πρωθυπουργός του Αγίου Χριστοφόρου και Νέβις (St. Kitts-Nevis), Denzil Douglas, σύμβουλος επιχειρηματικής ανάπτυξης της Swissx για την περιοχή της Καραϊβικής.

«Χρησιμοποιήσαμε την ελβετική τεχνογνωσία στα χρηματοοικονομικά για να δημιουργήσουμε την πρώτη πλήρως εξειδικευμένη τράπεζα και το πρώτο πλήρως εξειδικευμένο κρυπτονόμισμα για τη νόμιμη βιομηχανία κάνναβης», δήλωσε σχετικά ο Άλκης Δαυίδ. Όπως λέει ο ίδιος μάλιστα, το χρηματιστήριό του θα είναι μια αξιόπιστη πλατφόρμα για ολόκληρο τον κλάδο, καλύτερη από της Nielsen και μεγαλύτερη από το Nasdaq.

Πηγή: Fortunegreece.com