Ανακοίνωση Υλοποίησης Νέου Έργου από την ABAS για την πλατφόρμα MYTILINEOS Smart Cities

    Από: Startup Team

Η ABAS ολοκλήρωσε το έργο που αφορά στην παροχή και εγκατάσταση εξοπλισμού για την πλατφόρμα MYTILINEOS Smart Cities στα Άσπρα Σπίτια Παραλίας Διστόμου

Η ABAS Integrated Systems, συνεχίζοντας τη δυναμική της πορεία στους τομείς της τεχνολογίας, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την ολοκλήρωση του νέου της έργου, που αφορά σε παροχή και εγκατάσταση εξοπλισμού για την πλατφόρμα MYTILINEOS Smart Cities, στα Άσπρα Σπίτια Παραλίας Διστόμου.

Η ABAS προέβη σε προμήθειαεγκατάσταση εξοπλισμού και παραμετροποίηση συστημάτων αιχμής ήχου, εικόνας και 5G δικτύων, για τους Έξυπνους Στύλους (Smart Poles) που εγκαταστάθηκαν στον οικισμό. Οι στύλοι που σχεδίασε, παρήγαγε και εγκατέστησε η MYTILINEOS και στους οποίους παρείχε εξοπλισμό η ABAS, είναι ενεργειακά αυτόνομοι και λειτουργούν με «πράσινη» ενέργεια την οποία οι ίδιοι παράγουν. Μέσω των WiFi hotspots δικτύου 5G, οι έξυπνοι στύλοι εξυπηρετούν τους πολίτες παρέχοντας τους ελεύθερη σύνδεση Internet στην μετεωρολογική πρόβλεψη, με ακριβή καιρικά δεδομένα που λαμβάνονται από τους εγκατεστημένους μετεωρολογικούς σταθμούς στον οικισμό, και σε πληροφορίες για την πόλη τους μέσω διαδραστικής οθόνης. Εξυπηρετούν επίσης ως σημείο φόρτισης συσκευών, αλλά και για τη διανομή μουσικής μέσω bluetooth σύνδεσης και audio streaming audio over IP.

Αναλυτικά τα συστήματα που εγκαταστάθηκαν σε κάθε στύλο από την ABAS:

  • Σύστημα ασύρματου Internet μέσω σύνδεσης LTE 5Gμε ειδικά modem, routers, firewalls και κεραίες marine, για διασύνδεση όλων των συστημάτων των smart poles με το internet για λειτουργία και παρακολούθηση τους.
  • Σύστημα WiFi hotspot μέσω του εξοπλισμού LTE 5Gγια δωρεάν σύνδεση internet στους πολίτες με ρυθμιζόμενα προφίλ, ταχύτητες και security.
  • Σύστημα Διανομής Ήχου μέσω Δικτύου IP για κεντρική διανομή μουσικής και αγγελιών αλλά και τοπικής αναπαραγωγής μέσω σύνδεσης Bluetooth από οποιοδήποτε smartphone ή tablet.
  • Σύστημα Ψηφιακής Σήμανσης Digital Signage με διαδραστικές οθόνες E-paper εξωτερικού χώρου, στιβαρής κατασκευής και ανθυγρότητας IP65, από όπου οι πολίτες παίρνουν πληροφορίες για την πόλη τους, ενημερώνονται για τη μετεωρολογική πρόβλεψη, κλπ.

Με την πλατφόρμα MYTILINEOS Smart Cities, τα Άσπρα Σπίτια παίρνουν μία νέα μορφή και μετατρέπονται σε πλατφόρμα καινοτομίας, η οποία είναι σε θέση να αλλάξει θετικά τον τρόπο ζωής των κατοίκων. Το πρωτοποριακό αυτό έργο, προσφέρει μία ολιστική εμπειρία εξελιγμένης διαβίωσης μέσα από νέες τεχνολογίες και εφαρμογές, κάνοντας πιο εύκολη τη ζωή ενός νοικοκυριού αλλά και μιας ολόκληρης κοινότητας. Το πιλοτικό πρόγραμμα στον οικισμό των Άσπρων Σπιτιών υλοποιήθηκε με στόχο την ανάδειξη των ωφελειών που μπορεί να έχει η πόλη, καθώς προχωράει στον ενεργειακό μετασχηματισμό της. Ένας νέος κόσμος με ανεξάντλητες δυνατότητες ανοίγεται, μέσα από ευέλικτες εφαρμογές και τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης, με τον οικισμό των Άσπρων Σπιτιών να χαράσσει τον δρόμο για ένα πιο «πράσινο» και βιώσιμο αύριο.

Η ABAS Integrated Systems διαθέτει εμπειρία και τεχνογνωσία πλέον των 40 ετών στα συστήματα Ήχου – Εικόνας – Αυτοματισμών – Δορυφορικών – IPTV και στην παροχή ενοποιημένων συστημάτων (System Integrations).

Η ABAS Integrated Systems διαθέτοντας έμπειρους μηχανικούς – απόφοιτους μεγάλων Ελληνικών και Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων, συνεργασίες με διακεκριμένα αρχιτεκτονικά και μελετητικά γραφεία, καθώς και συνεργασίες με κορυφαίους παγκοσμίως, παρέχει άριστες και εξατομικευμένες λύσεις σε κάθε περίπτωση.