Από την μπίρα FIX στο… boutique 4* του σταθμού Φίξ

    Από: Startup Team

Mία ακόμη προσθήκη έρχεται στο ξενοδοχειακό δυναμικό της Αθήνας, αυτή τη φορά κοντά στον σταθμό Φίξ.

Ο λόγος για το νέο Heritage Hill Hotel στο σταθμό Φιξ το οποίο ανοίγει τις πόρτες του στις 15 Φεβρουαρίου και παρουσιάζει ένα πρόσθετο ενδιαφέρον αν ληφθεί υπόψη ότι συνδέεται ιδιοκτησιακά με την οικογένεια Γκρέκη. Η τελευταία είναι γνωστή από την πορεία της στο εγχώριο επιχειρείν και κυρίως μέσα από την μπίρα FIX, το brand της οποίας αναβίωσε μέσα από νέο ιδιοκτησιακό σχήμα το 2009, αποσπώντας σημαντικό μερίδιο αγοράς στις αρχές της περασμένης δεκαετίας για να γίνει στόχος εξαγοράς στη συνέχεια και να καταλήξει τελικά, κάτω από «διεθνή» ομπρέλα, αυτή του ομίλου Carlsberg.

Το νέο εγχείρημα της οικογένειας Γκρέκη έχει να κάνει τώρα με τον τομέα της φιλοξενίας μέσα από το νέο boutique ξενοδοχείο, το οποίο ανοίγει στη λεωφόρο Συγγρού. Τη διαχείριση λειτουργίας του νέου ξενοδοχείου έχει αναλάβει η γνωστή εταιρεία διαχείρισης SWOT | Hospitality Management Company. Το Heritage Hill βρίσκεται στη Λεωφόρο Συγγρού 61, «σε απόσταση αναπνοής από τον σταθμό του μετρό Συγγρού – Φίξ, το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, τη Στέγη Γραμμάτων & Τέχνων, το Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, αλλά και το μουσείο της Ακρόπολης που απέχει μόλις λίγα λεπτά με τα πόδια», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι επιτελείς του.

Το νέο city hotel, είναι κατηγορίας 4* (αστέρων) με 35 δωμάτια υψηλής αισθητικής και μία πολυτελή Lifestyle Suite με μοναδική θέα στην Ακρόπολη, ενώ διαθέτει και αίθουσα συσκέψεων χωρητικότητας 16 ατόμων, φιλοδοξώντας να αποσπάσει μερίδιο και στον τομέα του επαγγελματικού τουρισμού.

Το Heritage Hill αποτελεί μία ακόμη προσθήκη, προδιαγραφών στο ξενοδοχειακό δυναμικό της ελληνικής πρωτεύουσας, όπου παρά τον έντονο ανταγωνισμό, το επενδυτικό ενδιαφέρον διατηρείται αμείωτο. Σημειώνεται ότι το 2019 και παρά τις αφίξεις- ρεκόρ στο Ελ. Βενιζέλος, η χρονιά για τα ξενοδοχεία της Αθήνας έκλεισε με πτώση της τάξης του 2,2% στην πληρότητα, του 1,4% στο Έσοδο ανά Διαθέσιμο Δωμάτιο (RevPar) και με οριακή θετική αλλαγή (0,9%) στη Μέση Τιμή Δωματίου, γεγονός το οποίο αποδίδεται και στη μεγάλη αύξηση των βραχυχρόνιων τουριστικών μισθώσεων.

Τον Ιανουάριο του 2020, το Ελ. Βενιζέλος συνέχισε ανοδικά ως προς τη διεθνή επιβατική κίνηση, επιβεβαιώνοντας ότι η ελληνική πρωτεύουσα παραμένει στην πρώτη γραμμή των προορισμών: Οι διεθνείς επιβάτες σημείωσαν τον Ιανουάριο άνοδο κατά 10,1%, ξεπερνώντας για πρώτη φορά το συγκεκριμένο μήνα το 1 εκατ. (1,038 εκατ.), ενώ οι επιβάτες εσωτερικού παρουσίασαν πτώση (-3,5%), λόγω των μειωμένων δρομολογίων εσωτερικού σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή χειμερινή περίοδο. Συνολικά, καταγράφηκε θετική πορεία στην επιβατική κίνηση του αεροδρομίου κατά τον πρώτο μήνα του έτους με άνοδο της τάξης του 5,7% και φθάνοντας το 1,47 εκατ. επιβάτες.

Πηγή: Newmoney.gr