Από την στιγμή που η κάνναβη είναι παντού, γιατί παραμένει ένα ιατρικό μυστήριο;

    Από: Startup Team

Η μελέτη της κάνναβης θεωρείται η μεγάλη πρόκληση της εποχής για τους επιστήμονες. Η αποποινικοποίηση της σε ορισμένες χώρες του πλανήτη και συγκεκριμένες Πολιτείες των ΗΠΑ αφενός άνοιξαν την πόρτα της επιχειρηματικότητας, αφετέρου όμως υπάρχει μεγάλη σύγχυση αναφορικά με τις ευεργετικές ιδιότητες του φυτού.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, παρότι είναι πολύ εύκολο να βρεις στην αγορά κάνναβη (από burger μέχρι λάδι κάνναβης), για τους επιστήμονες είναι αρκετά δύσκολο να προμηθευτούν μεγάλες ποσότητες κάνναβης ώστε να κάνουν κλινικά πειράματα. Ο λόγος είναι η τεράστια γραφειοκρατία που τους δένει τα χέρια και στέκεται εμπόδιο στην προσπάθεια τους.

Μάλιστα δεν είναι λίγοι οι γιατροί που ισχυρίζονται ότι ασθενείς που τους επισκέπτονται, αναφέρουν πως η κάνναβη έχει βελτιώσει την κατάσταση της υγείας τους, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχουν αποδεδειγμένες μελέτες που να έχουν αποδείξει ότι όντως ισχύει. Όντως υπάρχει βελτίωση, αλλά δεν μπορούν να είναι 100% σίγουροι για την χημική ένωση του φυτού που επιδρά θετικά στον οργανισμό.

Και πλέον τα ερωτήματα είναι πολλά. Τι πρέπει να συμβεί ώστε ο ιατρικός όμιλος να καταφέρει να εξετάσει αυτό το παρεξηγημένο φυτό; Γιατί πρέπει να πέσει η κάνναβη από την λίστα των «σκληρών ναρκωτικών» στην κατηγορία των ναρκωτικών με φαρμακευτικές ιδιότητες; Και ποιες είναι οι αποφάσεις που πρέπει να πάρουν οι παγκόσμιες κυβερνήσεις από κοινού με την επιστημονική κοινότητα; Οι απαντήσεις στο παρακάτω video.