Αποχαιρετιστήρια Δεξίωση προς τιμή του Geoffrey Pyatt | Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο

    Από: Startup Team

Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, σε μια ξεχωριστή εκδήλωση με θέα τον Αττικό ουρανό και την Αθήνα, τίμησαν τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα Geoffrey Pyatt, για την πολύτιμη συνεισφορά του στην εδραίωση του ισχυρού δεσμού ανάμεσα στις δύο χώρες, την προώθηση των μεγάλων επενδυτικών πρωτοβουλιών και τη θερμή του φιλία και υποστήριξη στη χώρα μας. Παράλληλα, υπογραμμίστηκαν και οι άρρηκτοι δεσμοί με το Επιμελητήριο, οι οποίοι και θα συνεχισθούν και από τη νέα θέση του κ. Pyatt ως US Assistant Secretary of State for Energy Resources.

Η θητεία του Geoffrey Pyatt, σε αυτά τα 6 χρόνια, συνδυάστηκε με ένα πλήθος παρεμβατικών δράσεων και πρωτοβουλιών του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, με καταλύτη την παρουσία των ΗΠΑ ως τιμώμενη χώρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το 2018, γεγονός που έπαιξε αποφασιστικό ρόλο στην ανάπτυξη ενός επενδυτικού κύματος από τις Ηνωμένες Πολιτείες προς τη χώρα μας και μιας ανεπτυγμένης συνεργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ,  που βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών.

Στον απερχόμενο Πρέσβη απονεμήθηκε εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου τιμητική περγαμηνή ενώ σε μια κίνηση συμβολισμού για την αγάπη του απερχόμενου Πρέσβη στην ποδηλασία δόθηκε η επίσημη εμφάνιση της Εθνικής Ελλάδος.

Ο Πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου Νικόλαος Μπακατσέλος, αναφερόμενος στα 6 χρόνια θητείας του Geoffrey Pyatt σημείωσε: “Μετά από σχεδόν έξι χρόνια θητείας σας στη χώρα μας, αφήνετε παρακαταθήκη ένα πλούσιο και ουσιαστικό έργο, στο πλαίσιο του οποίου οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας – ΗΠΑ οδηγήθηκαν στο υψηλότερο σημείο. Αυτός ο κύκλος φωτίστηκε από την παρουσία σας και ένα ρόλο καθοριστικό και ταυτόχρονα εμβληματικό, σε μια θέση καίριας ευθύνης, σε δύσκολες και απαιτητικές συνθήκες, με τα γεγονότα να διαδέχονται το ένα το άλλο. Στο πρόσωπό σας αναγνωρίζουμε έναν συνοδοιπόρο που συνέβαλλε αποφασιστικά στην ανάπτυξη των μεγάλων  αμερικανικών επενδύσεων στην Ελλάδα, με εμβληματική στιγμή τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το 2018, με τις ΗΠΑ, ως τιμώμενη χώρα – εκεί που όλα ξεκίνησαν – έναν υποστηρικτή της Ελλάδας στο πλαίσιο του σεβασμού των αρχών του διεθνούς δικαίου, και ένα φίλο των Ελλήνων, όλων ημών στο Ελληνο-Αμερικανικό Επιμελητήριο και εμού προσωπικά.”