Αποχωρεί ο Σωκράτης Κόκκαλης από CEO της Intralot

    Από: Startup Team

Αλλαγή σελίδας για την INTRALOT, καθώς κατόπιν απόφασης του Δ.Σ της εταιρείας, ο Σωκράτης Κόκκαλης αποχωρεί από τα καθήκοντα του Διευθύνοντος Συμβούλου (παραμένει Εκτελεστικός Πρόεδρος του Δ.Σ.) και παραδίδει τη «σκυτάλη» του ομίλου στον Χρήστο Δημητριάδη.

Ο κ. Δημητριάδης αναλαμβάνει από σήμερα τα καθήκοντα του νέου CEO, ενώ εκλέχθηκε παράλληλα Εκτελεστικό Μέλος του Δ.Σ. σε αντικατάσταση του Δημητρίου Κλώνη.

«Μετά από μια μεταβατική περίοδο αναδιάρθρωσης κατά το περασμένο έτος, η εταιρεία θα κινηθεί δυναμικά με αιχμή την ψηφιακή τεχνολογία, με νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο τον Χ. Δημητριάδη, που έχει μακρά θητεία στην εταιρεία κατά τα τελευταία 12 έτη και διαθέτει σε βάθος γνώση των τεχνολογιών του κλάδου. Εύχομαι καλή επιτυχία στο έργο του» δήλωσε ο Σωκράτης Κόκκαλης.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Ιδρυτή της INTRALOT και Πρόεδρο του Δ.Σ. Σωκράτη Κόκκαλη για την ευκαιρία που μου δίνει να συμβάλω από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου του Ομίλου. Αποτελεί τιμή, πρόκληση και τεράστια ευθύνη. Η INTRALOT είναι μια εταιρεία με σπουδαία ιστορία και πολλά υποσχόμενο μέλλον. Εξάγουμε τεχνολογία, προϊόντα και υπηρεσίες παγκοσμίως. Είμαστε υπερήφανοι για τις θυγατρικές μας που υπηρετούν τους πελάτες μας και συνθέτουν τον πολυεθνικό χαρακτήρα της εταιρείας.

Η INTRALOT είναι μια εταιρεία με μοναδικό DNA που έχει κατορθώσει να διεισδύσει σε αγορές που φάνταζαν αδύνατες και που κατόρθωσε να κάνει το άλμα από νεοφυής εταιρεία στην κατάκτηση επί μακρόν μιας θέσης μεταξύ των τριών κορυφαίων εταιρειών του κλάδου. Από τα νέα μου καθήκοντα προσδοκώ στη συνεργασία όλων για μια δυναμική πορεία της εταιρείας», επεσήμανε ο Χρήστος Δημητριάδης.

Ποιος είναι ο νέος CEO

Ο κ.Δημητριάδης εργάζεται στην INTRALOT από το 2007. Από την προηγούμενη θέση του διαμόρφωσε την τεχνολογική στρατηγική του Ομίλου και διαχειρίστηκε την παροχή λύσεων και υπηρεσιών σε 47 περιοχές σε όλο τον κόσμο. Επίσης ανέπτυξε το εταιρικό σύστημα διαχείρισης ρίσκου, τα πλαίσια κυβερνοασφάλειας και προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, καθώς και τα πλαίσια καινοτομίας και διαχείρισης πνευματικής ιδιοκτησίας.

Διαθέτει ηγετική και διοικητική εμπειρία ως μέλος Δ.Σ. και δύο θητείες ως Διεθνής Πρόεδρος του ISACA, μιας Παγκόσμιας Ένωσης Πληροφορικής, η οποία υπηρετεί στελέχη πληροφορικής σε περισσότερες από 180 χώρες.

Συνολικά εργάζεται στον κλάδο της Τεχνολογίας επί 19 χρόνια, είναι κάτοχος 3 διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και 6 βραβείων. Είναι πτυχιούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Τεχνολογίας Υπολογιστών από την πολυτεχνική σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών και Διδάκτωρ Τεχνολογίας Πληροφορικής και Ασφάλειας του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Πηγή: Insider.gr