Ενισχύεται το οικοσύστημα του 5G στην Ελλάδα με το ταμείο Φαιστός

    Από: Startup Team

Έτοιμο να ξεκινήσει την επενδυτική του δραστηριότητα, ώστε να συμβάλει στη δημιουργία ενός δυναμικού οικοσυστήματος 5G στην Ελλάδα, είναι το ταμείο Φαιστός. Η  επενδυτική λειτουργία του ταμείου εστιάζει σε υφιστάμενες και νεοφυείς επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται στην έρευνα ή και την ανάπτυξη 5G και σχετικών με το 5G προϊόντων και υπηρεσιών στην Ελλάδα.

Η 5G Ventures ανακοίνωσε χθες την υπογραφή της Σύμβασης Σύστασης & Διαχείρισης του Επενδυτικού Ταμείου Φαιστός, με το ελληνικό Δημόσιο, ιδιώτες επενδυτές  και την Τράπεζα Πειραιώς ως θεματοφύλακα. Η χθεσινή ανακοίνωση σηματοδοτεί την – εντός χρονοδιαγράμματος – ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου χρηματοδότησης του ταμείου.

Αναλυτικά, η κεφαλαιακή σύνθεση του Φαιστός, μετά τον πρώτο γύρο χρηματοδότησης, περιλαμβάνει: Την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΑΕ, πρώην ΤΑΝΕΟ), η οποία βάσει σχετικής σύμβασης εκπροσωπεί το ελληνικό Δημόσιο, τον Όμιλο ΟΤΕ/DT, το Latsco Family Office της κυρίας Μαριάννας Λάτση και το family office του κ. Δημήτρη Δασκαλόπουλου.

Η είσοδος τριών επενδυτών αποτέλεσε την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου χρηματοδότησης του Ταμείου, ενώ αναμένεται να υπάρξει και δεύτερος κύκλος ανάλογα την διεθνή οικονομική κατάσταση και την επίδραση του πολέμου στην Ουκρανία. Σήμερα, το Φαιστός, το οποίο δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του Δημοσίου με αρχικό κεφάλαιο €93 εκατ. από τη δημοπρασία των συχνοτήτων για τα δίκτυα 5G, διαθέτει κεφάλαια άνω των €105 εκατ.

Διαβάστε όλο το άρθρο στο sepe.gr