Επενδύσεις στο real estate αλλάζουν την πλατεία Βικτωρίας

    Από: Startup Team

Σε «πόλο» επιχειρηματικότητας, φιλοξενίας και εμπορίου αναβαθμίζεται, έπειτα από δεκαετίες εγκατάλειψης, η περιοχή πέριξ της πλατείας Βικτωρίας, χάρις σε μία σειρά από ιδιωτικές επενδύσεις σε κτίρια της εν λόγω συνοικίας. Την αρχή είχε πραγματοποιήσει στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας ο όμιλος Χαραγκιώνη, μέσω της κατασκευής του Athenian Capitol στη συμβολή των οδών 3ης Σεπτεμβρίου και Ιουλιανού, λίγα μέτρα από την πλ. Βικτωρίας. Το κτίριο των 15.000 τ.μ. αποτέλεσε επένδυση 45 εκατ. ευρώ, με επίκεντρο το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου, το οποίο πλαισιωνόταν από 30 εμπορικά καταστήματα και 10 σημεία εστίασης.

Επειτα από αρκετά χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων μισθωτές αποχώρησαν από το ακίνητο, λόγω της οικονομικής κρίσης, το κτίριο αναμένεται να αναβαθμιστεί εκ νέου, μέσω της πρόσφατης συμφωνίας που υπεγράφη με τον αμερικανικό πολυεθνικό όμιλο Sitel, ο οποίος δραστηριοποιείται στην παροχή υπηρεσιών εξυπηρέτησης πελατών. Η Sitel θα μισθώσει 6.500 τ.μ. για τη χρήση τους ως γραφεία, πραγματοποιώντας με τον τρόπο αυτό την είσοδό της στην ελληνική αγορά. Η συμφωνία είναι για περίοδο πέντε ετών, με τη δυνατότητα ανανέωσης για άλλα τρία έτη, ενώ οι εργασίες για την ανακατασκευή του κτιρίου εκτιμάται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί, πιθανώς και πριν από το Πάσχα. Με τον τρόπο αυτό, το Athenian Capitol, το οποίο προσελκύει περί τις 400.000 επισκέπτες σε ετήσια βάση, αναμένεται να ενισχύσει την επίδρασή του στην ευρύτερη περιοχή, καθώς αρκετοί από τους νέους εργαζομένους που θα βρίσκονται στην περιοχή καθημερινά έχουν ξεκινήσει να αναζητούν διαμερίσματα για μόνιμη εγκατάσταση, διαφοροποιώντας και το προφίλ των κατοίκων της συνοικίας.

Επιπλέον, ένας ακόμα επιχειρηματικός πόλος αναμένεται να λειτουργήσει τους επόμενους μήνες στην περιοχή. Ο λόγος για το εμβληματικό κτίριο του ΟΤΕ στην οδό Πατησίων, στην πάνω πλευρά της πλ. Βικτωρίας. Στο ακίνητο εκτελούνται αυτήν την περίοδο εργασίες ανακατασκευής, προκειμένου να επαναλειτουργήσει ως τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης πελατών της Cosmote.

Αντίστοιχα, ένα ακόμα ακίνητο της περιοχής, λίγα μέτρα πιο πέρα, στη συμβολή των οδών Πατησίων και Μάρνη, απέναντι από το Αρχαιολογικό Μουσείο, αναμένεται να αλλάξει χρήση. Ο λόγος για το πρώην θέατρο «Αθήναιον», στη θέση του οποίου, ξεκίνησε πρόσφατα να ανεγείρεται ξενοδοχείο της γαλλικής αλυσίδας Accor. Συγκεκριμένα, μέσω της θυγατρικής Boissée Finances, σχεδιάζεται το δεύτερο ξενοδοχείο της αλυσίδας Ibis Styles στην περιοχή της Αθήνας. Η γαλλική εταιρεία έχει μισθώσει το ακίνητο των δύο στρεμμάτων, ήδη από το 2016 από την ιδιοκτήτρια Τριάντειο Επαγγελματική και Βιομηχανική Σχολή Πατρών. Η διάρκεια της σύμβασης ανέρχεται σε 50 χρόνια. Το συνολικό ύψος της επένδυσης υπολογίζεται ότι θα προσεγγίσει τα 30 εκατ. ευρώ. Το πρώτο ξενοδοχείο της εν λόγω αλυσίδας εγκαινιάστηκε στις αρχές Αυγούστου του 2019 στη λ. Βουλιαγμένης 109-111, σε κοντινή απόσταση από τον σταθμό μετρό Αγ. Ιωάννης. Το ύψος της επένδυσης για την ανακατασκευή του εξαώροφου κτιρίου των 2.850 τ.μ. και τη μετατροπή του σε ξενοδοχείο ανήλθε σε 8 εκατ. ευρώ.

Πηγή: Καθημερινή