Για πρώτη φορά στη Γερμανία FinTech επενδύει σε άλλη FinTech!

    Από: Startup Team

Η κοινή επένδυση θα βοηθήσει τη Joonko, να αναπτύξει την τεχνολογία που υποστηρίζει το portal του και να επεκτείνει την αρχική του ομάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ping An είχε επενδύσει το 2018 στον Γερμανικό accelerator finleap (από τον οποίο αναδείχθηκε η Joonko) και βοήθησε την startup να αναπτύξει την στρατηγική και την τεχνολογία της. Αντίθετα, η Raisin δεν είχε «σχέση» με την εταιρεία. Η επένδυσή της, όμως, σηματοδοτεί την πρώτη φορά που μια πετυχημένη γερμανική FinTech επενδύει σε μια άλλη FinTech!

«Για εμάς, η Joonko αντιπροσωπεύει τη λογική εξέλιξη της χρηματοπιστωτικής ψηφιοποίησης στην Ευρώπη», δήλωσε ο Donald Lacey, COO του Voyager Fund της Ping An. «Είναι η σωστή προσέγγιση για την καινοτομία στις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες: μια λύση επόμενης γενιάς σχεδιασμένη για να ωφελήσει τους καταναλωτές και τους παρόχους χρηματοπιστωτικών προϊόντων.»

Ο Tamaz Georgadze, συνιδρυτής και CEO της Raisin δήλωσε ότι πιστεύει πολύ στη συνεργασία των FinTechs με κατεστημένους παρόχους χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών και ότι είναι πεπεισμένος ότι η Joonko θα εφαρμόσει με επιτυχία το σχέδιό του.

Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία Ping An και Raisin, η Joonko θα «λανσάρει» το πρώτο της προϊόν, το οποίο θα προσφερθεί μέσω του portal της μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Πηγή: startupper.gr