Γνωστό fund έβγαλε 1,5 δισ. δολάρια επενδύοντας στην Tesla

    Από: Startup Team

Κέρδη μαμούθ – έως και 1,5 δισ. δολάρια – έχει αποκομίσει μέσα σε δύο μήνες η Renaissance Technologies.

Το γνωστό fund δεν έκανε τίποτα περισσότερο από το να… επενδύσει στη μετοχή της Tesla.

Σύμφωνα με το Business Insider, η επένδυση της Renaissance Technologies αποδείχθηκε τόσο κερδοφόρα, γιατί πολύ απλά έλαβε χώρα λίγο πριν πάρει την ανιούσα η μετοχή της Tesla.

Πώς έγινε η επικερδής επένδυση

H Renaissance Technologies, το fund που ίδρυσε ο Τζιμ Σίμονς, απέκτησε 3,3 εκατομμύρια μετοχές της γνωστής αυτοκινητοβιομηχανίας, τοποθετώντας στο 2,1% το μερίδιο που κατέχει το fund στην Tesla (στοιχεία Δεκεμβρίου 2019).

Στα τέλη του 2019, με την τιμή της μετοχής στα 418 δολάρια, το μερίδιο του fund στην Tesla διαμορφωνόταν σε αξία στα 1,6 δισ. δολάρια. Σήμερα, ωστόσο, με τη μετοχή να έχει σκαρφαλώσει πάνω από τα επίπεδα των 850 δολαρίων (890 δολάρια στις 21 Φεβρουαρίου), το μερίδιο της Renaissance Technologies έχει αγγίξει τα 3,3 εκατ. δολάρια.

Η μετοχή της Tesla επιδόθηκε σε ράλι, στον απόηχο ενός συνδυασμού θετικών ειδήσεων, όπως τα ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα, τα εγκαίνια του νέου εργοστασίου στη Σαγκάη, αλλά και οι προβλέψεις για παραγωγή 500.000 οχημάτων το 2020.

Το πρόσφατο ράλι στη μετοχή έχει ωθήσει πάνω από τα 150 δισ. δολάρια την κεφαλαιοποίηση της Tesla, όσο δηλαδή έχουν από κοινού κεφαλαιοποίηση οι τρεις ισχυροί «παίκτες» της αυτοκινητοβιομηχανίας, Ford, GM και Chrysler.

Πηγή: Insider.gr