H Νatech άντλησε 10 εκατομμύρια ευρώ σε γύρο χρηματοδότησης

    Από: Startup Team
  • H συγκεκριμένη συναλλαγή θα υποστηρίξει αφενός την ευρωπαϊκή της ανάπτυξη, αφετέρου την κοινοπραξία με την Τράπεζα Πειραιώς για την ανάπτυξη της ψηφιακής τράπεζας και την παροχή Banking as a Service (BaaS) υπηρεσιών στην Ευρώπη
  • Η συναλλαγή υποστηρίχτηκε από διεθνείς και ιδιώτες θεσμικούς επενδυτές, αλλά και από τους υπάρχοντες μετόχους

Η Natech, o κορυφαίος πάροχος βασικών τραπεζικών συστημάτων σε μικρά και μεσαία χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, άντλησε 10 εκατομμύρια ευρώ μέσω έκδοσης ιδιωτικού μετατρέψιμου ομολόγου. Η συγκεκριμένη χρηματοδότηση θα υποστηρίξει εκτός των άλλων, την επέκταση σε διεθνείς αγορές καθώς και τη στρατηγική κοινοπραξία με την Τράπεζα Πειραιώς για τη δημιουργία της #1 ελληνικής ψηφιακής τράπεζας.

Η Τράπεζα Πειραιώς είχε ήδη ανακοινώσει από τον Απρίλιο του 2022 την έναρξη μιας νέας αυτόνομης και αποκλειστικά ψηφιακής τράπεζας για πελάτες σε Ελλάδα και Ευρώπη. Το εν λόγω εγχείρημα θα δώσει τη δυνατότητα στη Natech να προσφέρει επιπλέον BaaS προϊόντα σε χρηματοοικονομικά ιδρύματα σε όλη την Ευρώπη.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε την επιτυχημένη άντληση 10 εκατομμυρίων ευρώ καθώς εργαζόμαστε εντατικά για να επιταχύνουμε την επέκτασή μας στην Ευρώπη και για να προσφέρουμε ευρύτερες λύσεις Banking as a Service, εξελίσσοντας την τεχνολογία μας. Η συγκεκριμένη επένδυση θα μας επιτρέψει, εκτός από το να ενισχύσουμε το εγχείρημα με την Τράπεζα Πειραιώς, να ενδυναμώσουμε την πλατφόρμα μας και να διευρύνουμε τις δυνατότητες παράδοσης των λύσεών μας. Ακόμη, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους επενδυτές για την υποστήριξή τους και την πίστη τους στο όραμά μας», δήλωσε ο Θανάσης Ναυρόζογλου, Διευθύνων Σύμβουλος της Natech. «Θα συνεχίσουμε να ηγούμαστε στην τεχνολογία των τραπεζών και να προσφέρουμε υψηλού επιπέδου χρηματοοικονομικές λύσεις στους πελάτες μας, ενισχύοντας το μέλλον του τραπεζικού κλάδου».

Η άντληση έγινε μέσω έκδοσης ιδιωτικού μετατρέψιμου ομόλογου ύψους €10εκ, το οποίο υπερκαλύφθηκε, από το fund Orasis μαζί με το Family Office του Γιώργου Μουνδρέα, την Codrus Capital και υφιστάμενους μετόχους. Στο πλαίσιο των αυξανόμενων λειτουργικών αναγκών, της εξέλιξης της τεχνολογίας και των προϊόντων της καθώς και τη διείσδυση σε ξένες αγορές, η Natech σχεδιάζει νέο γύρο χρηματοδότησης στο προσεχές διάστημα.

Σημειώνεται ότι η ΒΝΒ Paribas ήταν ο αποκλειστικός οικονομικός σύμβουλος της διαδικασίας.