Η 19χρονη που έχει κερδίσει 400.000 δολάρια βαφτίζοντας μωρά

    Από: Startup Team

Πώς καταφέρνει μια 19χρονη Βρετανίδα να κερδίζει εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια και να χρηματοδοτεί το δρόμο της για το κολλέγιο βαφτίζοντας μωρά από την Κίνα;

Η 19χρονη Μπό Τζέσαπ από την ηλικία των 15 ετών είναι η ιδρύτρια και διευθύνουσα σύμβουλος της Special Name, μιας ιστοσελίδας που έχει σχεδιαστεί για να παρέχει σε Κινέζους γονείς αγγλικά ονόματα για τα μωρά τους.

Σύμφωνα με το CNBC, η έφηβη Βρετανίδα εμπνεύστηκε για να ξεκινήσει την επιχείρηση το 2015, όταν ήταν μόλις 15 και μόλις έξι μήνες αργότερα, είχε καταφέρει να συγκεντρώσει περισσότερα από 60.000 δολάρια από την «βάφτιση» περίπου 200.000 μωρών.

Στην αρχή η 15χρονη τότε παρείχε τις υπηρεσίες της μέσα από το site της δωρεάν, όμως μετά τα πρώτα 160.000 ονόματα μωρών που έδωσε, πλέον χρεώνει για 60 πένες (79 cents) για το κάθε όνομα.

Έκτοτε, έχει δώσει ονόματα σε συνολικά 677.900 μωρά στην Κίνα και εκτιμάται πως τα κέρδη της πλέον αγγίζουν τα 400.000 δολάρια.

Πώς προέκυψε η ιδέα;

Στην Κίνα, όλα τα μωρά έχουν ένα κινεζικό όνομα που αποτελείται από δύο έως τρεις χαρακτήρες με προσεκτικά διαλεγμένο νόημα. Ωστόσο, πολλοί Κινέζοι βρίσκουν ευκολότερο να αλληλεπιδρούν με αγγλόφωνους, αν έχουν και οι ίδιοι δυτικό όνομα.

Ωστόσο, λόγω των φαγμών της γλώσσας και της λογοκρισίας που υπάρχει στο Διαδίκτυο στην Κίνα, η έρευνα ενός αγγλικού ονόματος στο internet μπορεί να είναι περιορισμένη, κάτι που συχνά οδηγεί σε ατυχείς και μερικές φορές κωμικές επιλογές, όπως επεσήμανε η Τζέσαπ, υπογραμμίζοντας παραδείγματα όπως «Rolex Wang» και «Gandalf Wu», σε μια ομιλία της στο Ted Talk το 2017.

Πηγή: Insider.gr