Η ABB ενισχύει το χαρτοφυλάκιο τεχνολογιών smart home με την εξαγορά της Eve Systems

    Από: Startup Team
  • που υποστηρίζεται από όλους τους σημαντικούς φορείς τεχνολογίας.
  • Η εξαγορά της Eve Systems συναντά την αυξανόμενη ζήτηση για ασφαλή, έξυπνη και βιώσιμη αναβάθμιση κατοικιών.
  • Η προσφορά προϊόντων που διασυνδέονται μέσω του προτύπου Matter με διάφορες πλατφόρμες τεχνολογίας, καθιστά τη διαχείριση ενέργειας σε υφιστάμενες κατοικίες πιο εύκολη & προσιτή.

Η ABB ανακοίνωσε πρόσφατα την εξαγορά της Eve Systems GmbH, μιας κορυφαίας εταιρείας προϊόντων smart home με έδρα το Μόναχο που δραστηριοποιείται σε Ευρώπη και Ηνωμένες Πολιτείες. Η συγκεκριμένη εξαγορά θα καταστήσει την ABB εταιρεία ηγέτη στα προϊόντα για smart homes που βασίζονται στο Matter2 , το νέο διαλειτουργικό πρότυπο συνδεσιμότητας με ασύρματη τεχνολογία Thread3. Η συνδυαστική προσφορά προϊόντων και υπηρεσιών θα επιταχύνει την παράδοση ασφαλών, έξυπνων και ενεργειακά αποδοτικών κατοικιών και κτιρίων από την ABB, μέσω μίας μεγάλης σειράς λύσεων που θα απευθύνονται στους καταναλωτές της Eve και είναι προσαρμοσμένα στην αγορά της ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων.

Η εξαγορά συμπίπτει με την αυξημένη ζήτηση για τεχνολογίες smart home, καθώς έντονο είναι το ενδιαφέρον των καταναλωτών για την ενεργειακή απόδοση. Ταυτόχρονα, οι κυβερνήσεις προσπαθούν να δώσουν κίνητρα για την ενεργειακή αναβάθμιση των υφιστάμενων κτιρίων, καθώς αυτά ευθύνονται σχεδόν για το 40% των παγκόσμιων εκπομπών άνθρακα1.

Η Eve Systems ιδρύθηκε το 1999 και έχει αναπτύξει ποιοτικά προϊόντα smart home, τα οποία περιλαμβάνουν μια μεγάλη γκάμα συσκευών οικιακού αυτοματισμού, διαχείρισης ενέργειας, ασφάλειας και παρακολούθησης συσκευών. Η Eve είναι πρωτοπόρος στο νέο πρότυπο συνδεσιμότητας Matter που επιτρέπει στα προϊόντα smart home να είναι πλήρως διαλειτουργικά, ανεξάρτητα από τον κατασκευαστή και το λειτουργικό σύστημα χρήστη, μέσω της ασύρματης τεχνολογίας Thread. Ανταποκρινόμενη στην αυξανόμενη ζήτηση των καταναλωτών για προϊόντα που υποστηρίζουν την ενεργειακή απόδοση, τα περισσότερα καταναλωτικά προϊόντα της Eve βοηθούν τα νοικοκυριά σε θέματα διαχείρισης ενέργειας.

«Θέλουμε να είμαστε ο καλύτερος και πιο ολοκληρωμένος πάροχος ψηφιακής τεχνολογίας και καινοτομίας για τους πελάτες μας σε όλο τον κόσμο. Τα Matter & Thread είναι μία εξέλιξη που αλλάζει τον τρόπο χρήσης της τεχνολογίας smart home. Επιτρέπει σε διαφορετικές συσκευές και υπηρεσίες να ενσωματώνονται άψογα, διαισθητικά και με ασφάλεια, δίνοντας τη δυνατότητα στους ανθρώπους να διαχειρίζονται την ενέργεια τους εύκολα και με ασφάλεια. Η εξαγορά αυτή αποτελεί ένα κομβικό σημείο για την ανάπτυξη του κλάδου και αποτελεί υλοποίηση της δέσμευσής μας για έξυπνα κτίρια ακόμα και από τον απλό καταναλωτή», δήλωσε ο Mike Mustapha, Πρόεδρος του Τμήματος Smart Buildings της ABB Electrification.

«Τώρα συνδυάζουμε την κληρονομιά της καινοτομίας μας με το πάθος, την ευελιξία, τη φήμη, την τεχνογνωσία και την εμπειρία της ABB σε διεθνές επίπεδο. Το ταξίδι μας προς έναν κόσμο με ακόμα πιο έξυπνα κτίρια μόλις ξεκίνησε», τόνισε ο Jerome Gackel, CEO της Eve Systems.

Η εξαγορά της Eve Systems από την ABB είναι μια σημαντική πρόοδος στην ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά τεχνολογιών smart home, καθώς αυξάνεται συνεχώς η ζήτηση για ενεργειακές αναβαθμίσεις κτιρίων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες αυξημένης ενεργειακής αποδοτικότητας άμεσα και εύκολα. Η Eve Systems θα αποτελεί πλέον ένα ανεξάρτητο brand στο χαρτοφυλάκιο λύσεων Building and Home Automation στο τμήμα Smart Buildings του τομέα Ηλεκτρολογικού Εξοπλισμού Διανομής και Εγκαταστάσεων.