Η Airbnb κατακτά τα πάντα και δημιουργεί «πύργους»!

    Από: Startup Team

Υπό την επωνυμία Natiivo, τα ακίνητα στο Μαϊάμι και το Ώστιν θα λειτουργήσουν υπό τη σκέπη του brand Powered by Airbnb, της υπηρεσίας συμβουλευτικής για νέα κτήρια της γνωστής πλατφόρμας βραχυπρόθεσμης ενοικίασης κατοικιών.

Όταν οι πρώτες 249 μονάδες Natiivo ανοίξουν στο Ώστιν το 2021, οι ιδιοκτήτες θα ενθαρρυνθούν να νοικιάζουν τα διαμερίσματά τους όταν βρίσκονται μακριά από την πόλη. Μπορούν να επιλέξουν να ταξινομούνται ανεξάρτητα ή υπό τη σκέπη της Natiivo, η οποία θα λαμβάνει το 25% του εισοδήματος από ενοίκια, πέραν του τέλους 3% της Airbnb.

Τα κτήρια θα περιλαμβάνουν παροχές όπως χώρους κοινής εργασίας και προγράμματα παροχής γεύματος και ποτού σε στιλ ξενοδοχείου. Τα διαμερίσματα θα μπορούν να αγοραστούν επιπλωμένα. Ενδέχεται να διαθέτουν μία επιπλέον ντουλάπα για την αποθήκευση ευαίσθητων αντικειμένων και ψηφιακές κλειδαριές για πρόσβαση χωρίς κλειδί.

Οι τιμές όσον αφορά στο Ώστιν θα κυμαίνονται από 300.000 έως 1,2 εκατομμύρια δολάρια. Η τοπική εταιρεία real estate Pearlstone Partners συμμετέχει ως εταίρος στο συγκεκριμένο project. Το έργο στο Μαϊάμι, με 604 μονάδες, αναμένεται να εγκαινιαστεί στα μέσα του 2022. Οι τιμές θα ξεκινούν επίσης από 300.000 δολάρια. Ένα μέρος των μονάδων και στα δύο κτήρια θα κρατηθεί υπό τον έλεγχο των κατασκευαστών, οι οποίοι θα τα διαχειρίζονται σαν δωμάτια ξενοδοχείου.

Η Newgard και ο ιδρυτής της Harvey Hernandez βρίσκονται επίσης πίσω από την Niido, η οποία παρέχει τις ίδιες υπηρεσίες διαμοιρασμού κατοικιών σε ενοικιαστές που η Natiivo θα προσφέρει σειδιοκτήτες.

Η Niido βρέθηκε στο επίκεντρο διαμάχης πέρυσι, όταν ανέλαβε υπάρχοντα κτήρια σε Νάσβιλ, Τενεσί και κοντά στο Ορλάντο της Φλόριντα. Πολλοί κάτοικοι, οι οποίοι είχαν υπογράψει ετήσιες, κλασσικού τύπου μισθώσεις, ένιωσαν εξαπατημένοι. “Έκπληξη, ζείτε σε ένα γιγάντιο Airbnb”, ανέφερε σε τίτλο του ρεπορτάζ του Bloomberg.

(Τα δύο κτίρια της Niido ήταν τα πρώτα και τα μόνα μέχρι στιγμής κτήρια που φέρουν το brand “Powered by Airbnb”).

H Natiivo αποτελεί σημείο αναφοράς για τον Hernandez, ο οποίος στο παρελθόν είχε κάνει λόγο για 14 κτήρια της Niido τα οποία θα λειτουργούσαν μέχρι τα τέλη του 2019. Πλέον ο αριθμός έχει μειωθεί στα έξι, όλα στον νότο των ΗΠΑ, όπου το ρυθμιστικό πλαίσιο για κατοικίες κοινής χρήσης είναι σχετικά ευέλικτες.

“Θέλαμε πραγματικά να έχουμε την Niidos σε κάθε μεγάλη πόλη στις Η.Π.Α., αλλά υπάρχει ένας τεράστιος όγκος ρυθμιστικών προκλήσεων στις πόλεις όπου θέλουμε να έχουμε παρουσία”, σημειώνει ο Henandez.

“Έτσι, βρήκαμε ένα εμπορικό σήμα που μας παρέχει και την ευκαιρία να έχουμε αυτή την παρουσία και επίσης να συμμορφωνόμαστε με τους κανονισμούς και τους περιορισμούς κάθε μεγάλης πόλης”, προσθέτει. Τα κτήρια Natiivo θα φέρουν άδειες ξενοδοχείων, οι οποίες δεν επιτρέπονται πάντα σε κτήρια που φιλοξενούν και μακροχρόνιους ενοικιαστές.

Natiivo και Niido αποτελούν επίσης μέρος της ευρύτερης προσπάθειας της Airbnb να δώσει ώθηση στην προσφορά και να ενισχύσει την ποικιλία των προσφερόμενων καταλυμάτων.

Τον Απρίλιο, η εταιρεία προχώρησε σε χρηματοδότηση ύψους 160 εκατομμυρίων δολαρίων προς την startup Lyric, η οποία μισθώνει μαζικά διαμερίσματα  και στη συνέχεια τα εκμισθώνει σαν δωμάτια ξενοδοχείου, κερδίζοντας από την διαφορά.

Λίγες εβδομάδες αργότερα, η Airbnb ξεκίνησε μια συνεργασία με την εταιρεία ανάπτυξης της Νέας Υόρκης RXR Realty για την κατασκευή ενοικιαζόμενων σουιτών, συμπεριλαμβανομένου και του κτηρίου της 75 Rockefeller Plaza, το οποίο λειτουργεί παραδοσιακά ως πύργος γραφείων.

Τον Μάιο, η WhyHotel, μια startup που διαθέτει καταλύματα στην Airbnb χωρίς να είναι τυπικά συνδεδεμένη μαζί της, ανακοίνωσε σχέδια για κτήρια ειδικά σχεδιασμένα για να φιλοξενήσουν τόσο βραχυπρόθεσμους, όσο και μακροπρόθεσμους ενοικιαστές.

Πηγή: capital.gr