Η αρχή του τέλους του (παρολίγο) εθνικού μας εργολάβου

    Από: Startup Team

Ένα αναμενόμενο γεγονός όπως μου λένε,  ήταν η αίτηση πτώχευσης εναντίον της εταιρείας Τοξότης του ομίλου Καλογρίτσα. Η εταιρεία που «τράβηξε τη σκανδάλη» είναι η Ιντερμπετόν, θυγατρική του ομίλου Τιτάν, ωστόσο τα προβλήματα του Χρήστου Καλογρίτσα που προοριζόταν για νέος «εθνικός εργολάβος και καναλάρχης» επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είναι βουνό.

Όπως μαθαίνω, η αγορά το ήξερε πολύ καλά ήδη από το μπαράζ πλειστηριασμών περιουσιακών στοιχείων που είχε ξεκινήσει το προηγούμενο διάστημα. Το δεδομένο είναι ότι  αν μη τι άλλο ο κ. Καλογρίτσας έχει πολύ καλούς νομικούς συνεργάτες, οι οποίοι συνήθως πετυχαίνουν ανακοπή των πλειστηριασμών, όμως οι γνωρίζοντες μιλούν για μια καθοδική πορεία που δεν έχει τέλος.

Απλήρωτο χρέος

Πέρα από τα απλήρωτα χρέη στους διάφορους προμηθευτές, υπάρχει ένα τεράστιο χρέος άνω των 120 εκατ. ευρώ στην Τράπεζα Αττικής, ενώ οι εργαζόμενοι διεκδικούν περί τα 4 εκατ. ευρώ. Το βασικό είναι όμως ότι, όπως μου λένε, η Τοξότης δεν έχει αυτή την στιγμή κανένα μεγάλο έργο. Έχει χάσει έναν από τους βασικούς τους πελάτες, τον ΔΕΔΔΗΕ, έχει δηλώσει αδυναμία να ολοκληρώσει έργα που έχει αναλάβει, ενώ δεν κατάφερε να πάρει τις 2 από τις οχτώ εργολαβίες του Πάτρα-Πύργος που είχαν κατοχυρωθεί με την προηγούμενη κυβέρνηση.

«Η εποχή του Τοξότη πέρασε χωρίς καν καλά-καλά να έχει ξεκινήσει», μου λένε άτομα του κατασκευαστικού κλάδου.

Πηγή: Insider.gr