Η αξία της Apple θα μπορούσε να φτάσει τα 2 τρισεκατομμύρια δολάρια

    Από: Startup Team

Κάποια μέρα η χρηματιστηριακή αξία της Apple θα μπορούσε να φτάσει τα 2 τρισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με πολλούς αναλυτές που παρακολουθούν την πορεία της μετοχής της εταιρείας.

Ο John Zolidis, πρόεδρος της Quo Vadis Capital, είναι ένας από αυτούς. “Η Apple (AAPL) έχει τωρινή αξία 1,22 τρισ. δολ., δηλαδή είναι η πολυτιμότερη αμερικανική εισηγμένη εταιρεία”, αναφέρει.

Πώς θα φτάσει αυτόν τον στόχο; Με ισχυρή κερδοφορία. “Πιστεύουμε ότι η Apple είναι ανάμεσα στις πιο πολύτιμες εταιρείες παγκοσμίως, με τα πιο καινοτόμα καταναλωτικά προϊόντα. Επίσης, είναι πολύ κερδοφόρα”, συνεχίζει. “Λόγω του πολύ υψηλού λειτουργικού κέρδους της, ύψους 27%, τον τελευταίο χρόνο, παράγει πλεονάζουσα ρευστότητα. Τα τελευταία πέντε χρόνια η Apple έχει καταφέρει να παραγάγει περίπου 59 δισ. δολ. σε ετήσια βάση. Στο τέλος του πιο πρόσφατου οικονομικού τριμήνου, η εταιρεία είχε ρευστότητα 100 δισ. δολ.”, υπογραμμίζει.

Ποιο είναι λοιπόν αυτό που θα εκτοξεύσει την αξία της Apple στα 2 τρισεκατομμύρια δολάρια; Η καινοτομία, απαντά ο Zolidis.

“Πιστεύουμε πως αν η εταιρεία συνεχίσει να κατασκευάζει καινοτόμα προϊόντα θα καταφέρει να αυξήσει τα μερίδιά της και να κυριαρχήσει στις αγορές που δραστηριοποιείται ήδη, αλλά και θα επεκταθεί σε εντελώς καινούργιες. Ως εκ τούτου, θα συνεχίσει να παράγει πλεονάζουσα ρευστότητα, η οποία είτε θα επιστρέφεται στους μετόχους είτε θα επενδύεται σε νέες τεχνολογίες και υπηρεσίες. Εάν συμβούν όλα αυτά, τότε είναι πολύ πιθανόν η αξία της Apple να φτάσει τα 2 τρισ. δολ. Κάποια μέρα. Μέχρι στιγμής, είναι έξυπνη κίνηση να επενδύεις στη συνεχή επιτυχία της Apple”, τονίζει.

Ο Jesse Cohen, αναλυτής της πλατφόρμας investing.com, εκτιμά πως ο συνδυασμός της ισχυρής ζήτησης για νέα προϊόντα της Apple με τις επιχειρηματικές υπηρεσίες που προσφέρει ο τεχνολογικός γίγαντας, είναι οι κρισιμοι παράγοντες που θα την οδηγήσουν στα 2 τρισ. δολ. μέχρι το 2024, όπως σημειώνει. “Τα γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας θα μπορούσαν να είναι η  επόμενη μεγάλη επιτυχία της εταιρείας”, σημειώνει.

“Τα προϊόντα της Apple είναι τόσο πετυχημένα και μοναδικά επειδή συνδέουν τους καταναλωτές τους με το οικοσύστημα που έχει δημιουργήσει η εταιρεία”, αναφέρει ο Leon Wilfan της Lahardan Financial. “Αν κοιτάξεις τα στατιστικά στοιχεία για τη χρήση του κινητού, θα δεις ότι οι χρήστες της Apple χρησιμοποιούν πολύ περισσότερο τις συσκευές τους από τους χρήστες των Android συσκευών”.

Και αυτό ακριβώς είναι που έχει εκμεταλλευτεί η Apple απο την πρώτη στιγμή. “Όταν έχεις ένα τόσο πιστό καταναλωτικό κοινό, πρέπει να τους προσφέρεις περισσότερες υπηρεσίες για να έχεις και μεγαλύτερο κέρδος. Αν κοιτάξετε μάλιστα τα ετήσια οικονομικα αποτέλεσματα της Apple, θα δείτε πως οι υπηρεσίες αντιπροσωπεύουν το 20% των συνολικών εσόδων της εταιρείας”, προσθέτει ο Wilfan.

Εν τω μεταξύ, πολλοί αναλυτές εκτιμούν πως υπάρχει μεγάλο περιθώριο κέρδους για την Apple από την επέκταση του 5G δικτύου, αρκεί φυσικά το μακροοικονομικό περιβάλλον να παραμείνει σταθερό – τα επιτόκια να κυμαίνονται χαμηλά και η παγκόσμια οικονομία να συνεχίσει να αυξάνεται με υγιείς ρυθμούς.

Πηγή: Capital.gr