Η Brambles κατέλαβε την 1η θέση στην κατηγορία του κλάδου της με βάση τον Παγκόσμιο Δείκτη Αειφορίας Dow Jones

    Από: Startup Team

Ο όμιλος εφοδιαστικής αλυσίδας και διαχειριστής της επωνυμίας CHEP αναγνωρίζεται ως παγκόσμιος ηγέτης του κλάδου.

Η Brambles, κορυφαία εταιρεία παγκοσμίως στην παροχή λύσεων εφοδιαστικής αλυσίδας που δραστηριοποιείται μέσω της επωνυμίας CHEP, αναδείχθηκε ως η εταιρεία με τις καλύτερες επιδόσεις στον τομέα των Εμπορικών Υπηρεσιών και Προμηθειών που περιλαμβάνεται στον δείκτη Dow Jones Sustainability Indices (DJSI). Για ένατη συνεχή χρονιά, η εταιρεία λαμβάνει αυτή τη σημαντική διάκριση DJSI World Index ενώ φέτος είναι η πρώτη φορά που ανακηρύσσεται σε ηγέτη του κλάδου με βάση τον δείκτη DJSI.

Ο δείκτης DJSI, ο «χρυσός κανόνας» για την εταιρική βιωσιμότητα, είναι ο πρώτος παγκόσμιος δείκτης ο οποίος συγκρίνει τις επιδόσεις κορυφαίων εταιρειών σε θέματα αειφορίας, βασιζόμενος στην ανάλυση ουσιαστικών, από οικονομική άποψη, παραγόντων που αφορούν το περιβάλλον, την κοινωνική ευθύνη και τη διακυβέρνηση (ESG).

Ο Graham Chipchase, Διευθύνων Σύμβουλος της Brambles, ανέφερε: «Τον περασμένο χρόνο, αναλάβαμε νέες δραστηριότητες με στόχο την επιδίωξη του οράματος για μια πραγματική ανανέωση, γεγονός το οποίο αποτελεί πρόκληση απέναντι σε εμάς τους ίδιους. Είναι τιμή μας που λαμβάνουμε μια τέτοια αναγνώριση από τον δείκτη DJSI και είμαι απίστευτα υπερήφανος για τον ρόλο που διαδραματίζει τόσο η Brambles όσο και η CHEP, ως επιχείρησή μας, στην καθοδήγηση των παγκόσμιων εφοδιαστικών αλυσίδων προς ένα περισσότερο βιώσιμο μέλλον».


Η κορυφαία στον κλάδο επίδοση της Brambles

Με βαθμολογία 81/100 έναντι του μέσου όρου 23/100 του κλάδου, η κορυφαία αξιολόγηση της Brambles αποτελεί αναγνώριση του βάθους και του εύρους του προγράμματος βιωσιμότητας που εφαρμόζει η εταιρεία, το οποίο βασίζεται σε τρεις καίριους πυλώνες στρατηγικής: «Θετική για τον Πλανήτη», «Θετική για την Επιχείρηση» και «Θετική για τις Κοινότητες».

Η Brambles έλαβε κορυφαία βαθμολογία στον κλάδο σε σχέση με τις περισσότερες κατηγορίες αξιολόγησης και απέσπασε, τη μέγιστη βαθμολογία στις Εκθέσεις για το Περιβάλλον και την Κοινωνική Ευθύνη, τομείς όπου επέδειξε τη βέλτιστη πρακτική στο πλαίσιο του κλάδου. Η Brambles ξεπέρασε επίσης σε επίδοση τις ομότιμες εταιρείες του κλάδου στην κατηγορία της Επιχειρηματικής Δεοντολογίας, χάρη στον ισχυρό Κώδικα Συμπεριφοράς και στο συνδεόμενο πρόγραμμα δέουσας επιμέλειας της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Διαθέτοντας ένα κυκλικό επιχειρηματικό μοντέλο χαμηλών εκπομπών άνθρακα και εφαρμόζοντας ένα φιλόδοξο πρόγραμμα απεξάρτησης από τον άνθρακα, η Brambles αξιολογήθηκε στο 99ο εκατοστημόριο όσον αφορά την Κλιματική Στρατηγική. Η Brambles διαθέτει σημαντικό ιστορικό επίτευξης των στόχων της και από το 2020 έχει επιτύχει 4,5% μείωση των εκπομπών της εφοδιαστικής αλυσίδας σε όλο το εύρος της αλυσίδας αξίας (Πεδία εφαρμογής 1, 2 και 3) και πρόσφατα παρουσίασε έναν νέο χάρτη πορείας για την επίτευξη μηδενικών εκπομπών έως το 2040.

Ο JJ Freijo, Επικεφαλής Βιωσιμότητας της Brambles, ανέφερε: «Το πλεονέκτημα του να είμαστε μια εγγενώς κυκλική επιχείρηση παγκόσμιας κλίμακας μας βοηθά στο να θέτουμε πιο φιλόδοξους στόχους. Χάρη στο όραμά μας για την αναγεννητική αειφορία, ανεβάζουμε τον πήχη από την καλύτερη απόδοση στην ουσιαστική επίτευξη θετικού αντίκτυπου στον πλανήτη μας και στην κοινωνία. Ο δείκτης DJSI είναι ένα ανεκτίμητο εργαλείο για την επιχείρησή μας. Συγκρίνοντας εμάς τους ίδιους με ομοτίμους μας, δεν έχουμε απλώς επίγνωση των δικών μας θετικών στοιχείων, αλλά αποκτούμε και σημαντικές γνώσεις σε βάθος για τους τομείς που απαιτούν να εστιάσουμε περισσότερο. Σε τελική ανάλυση, το να επιδιώκουμε συνεχώς τη δική μας βελτίωση είναι αυτό που θα μας βοηθήσει να επιτύχουμε τους φιλόδοξους στόχους αειφορίας που έχουμε θέσει».

Μεγαλύτερη αναγνώριση σε θέματα βιωσιμότητας

Η πρόσφατη αναγνώριση με βάση τον δείκτη DJSI ενισχύει την αναγνώριση των επιδόσεων αειφορίας της Brambles και από παγκόσμιες εταιρείες αξιολογήσεων.

Η Corporate Knights κατέταξε την εταιρεία στη 10η θέση στην παγκόσμια λίστα των 100 πιο αειφόρων επιχειρήσεων στον κόσμο, ενώ η MSCI έδωσε στην Brambles την ανώτατη βαθμολογία AAA στην αξιολόγησή της με βάση τα κριτήρια ESG και κατέταξε την εταιρεία στο κορυφαίο 8% όλων των εταιρειών που αξιολογούνται στην κατηγορία του κλάδου της.

Ο Όμιλος έλαβε, επίσης, συνολική αξιολόγηση A- με βάση το Εργαλείο Αξιολόγησης Κυκλικής Οικονομίας Circulytics του ιδρύματος Ellen MacArthur Foundation και ήταν από τις πρώτες εταιρείες στις οποίες απονεμήθηκε η Σφραγίδα Terra Carta, η οποία αναγνωρίζει εταιρείες διεθνούς βεληνεκούς που αποδεικνύουν ότι έχουν δεσμευτεί για τη δημιουργία πραγματικά βιώσιμων αγορών.