Η CHEP Ευρώπης επιτυγχάνει κορυφαία αξιολόγηση για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη από την EcoVadis

    Από: Startup Team

Η εταιρεία παροχής λύσεων εφοδιαστικής αλυσίδας λαμβάνει Πλατινένιο Επίπεδο Αναγνώρισης, την υψηλότερη διαθέσιμη διάκριση, για δεύτερη συνεχή χρονιά

Η CHEP Ευρώπης, η εταιρεία παροχής λύσεων εφοδιαστικής αλυσίδας, κατέκτησε το Πλατινένιο Επίπεδο Αναγνώρισης EcoVadis για δεύτερη συνεχή χρονιά, για τα επιτεύγματά της σε επίπεδο αειφορίας το 2021, την υψηλότερη διάκριση που μπορεί να λάβει ένας πάροχος εφοδιαστικής αλυσίδας, η οποία παρουσιάστηκε από τον πλέον αξιόπιστο οργανισμό αξιολόγησης της επιχειρηματικής αειφορίας στον κόσμο. Η Ecovadis κατατάσσει την CHEP στο κορυφαίο 1% στην κατηγορία «Ενοικίαση και μίσθωση άλλων μηχανημάτων, εξοπλισμού και υλικών αγαθών».

Η EcoVadis αξιολογεί 75.000 εταιρείες σε 200 κλάδους που δραστηριοποιούνται σε 160 χώρες. Η μεθοδολογία της εστιάζει σε 21 ζητήματα, τα οποία διακρίνονται σε 4 θεματικούς τομείς (Περιβάλλον, Εργασία και Ανθρώπινα Δικαιώματα, Δεοντολογία, Βιώσιμες Προμήθειες). Τα 21 ζητήματα ή κριτήρια βασίζονται σε διεθνή πρότυπα αειφορίας, όπως οι Αρχές του Οικουμενικού Συμφώνου, οι συνθήκες της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ΔΟΕ), το πρότυπο Παγκόσμιας Πρωτοβουλίας Αναφοράς (GRI), το πρότυπο ISO 26000 και οι αρχές CERES. Στο πλαίσιο της αξιολόγησης, η CHEP κατέκτησε το επίπεδο «Leader» στη Διαχείριση Διοξειδίου του άνθρακα για το καλύτερο στην κατηγορία του και πιο φιλόδοξο σύστημα μείωσης και διαχείρισης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου (GHG).

«Είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι που λάβαμε ακόμη μια αναγνώριση για τις προσπάθειές μας όσον αφορά την αειφορία», δήλωσε ο Alejandro Tostado, Επικεφαλής για Θέματα Αειφορίας και Κρατικών Υποθέσεων της CHEP Ευρώπης. «Το όραμά μας είναι η καινοτόμος εφαρμογή ανανεώσιμων εφοδιαστικών αλυσίδων. Ως κορυφαία εταιρεία στην κυκλική οικονομία, προσπαθούμε να δημιουργήσουμε έναν συλλογικό τρόπο αντιμετώπισης για τις μεγαλύτερες προκλήσεις της εποχής μας: την απεξάρτηση της παγκόσμιας οικονομίας από τον άνθρακα και την ανανέωση των φυσικών πόρων».

Αυτή η διάκριση ενισχύει τη λίστα των κατατάξεων αειφορίας, στις οποίες η CHEP και η μητρική εταιρεία της, η Brambles, συμπεριλήφθηκαν την περσινή χρονιά. Για παράδειγμα, η Brambles ήταν από τις πρώτες εταιρείες στις οποίες απονεμήθηκε η Σφραγίδα Terra Carta της Αυτού Βασιλικής Υψηλότητας του Πρίγκιπα της Ουαλίας στη Σύνοδο Κορυφής των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή το 2021 (COP26). Η εταιρεία κατατάχθηκε επίσης μεταξύ των 10 πιο αειφόρων επιχειρήσεων στην περίφημη λίστα Global 100 της Corporate Knights για το 2022 και στην κατάταξη Clean200™, η οποία περιλαμβάνει τις 200 κορυφαίες εταιρείες που επενδύουν σε ένα μέλλον ανανεώσιμης ενέργειας. Επιπλέον, το περιοδικό Sustainability Magazine συμπεριέλαβε επίσης την Brambles στη δημοσίευση Top 100 Companies in Sustainability (Οι 100 κορυφαίες εταιρείες για την αειφορία).

Οι εν λόγω διακρίσεις συνιστούν το αποτέλεσμα των στόχων βιωσιμότητας της CHEP και της Brambles, οι οποίοι επιτεύχθηκαν κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, καθώς και των φιλόδοξων Στόχων βιωσιμότητας 2025 που αποσκοπούν στην καινοτόμο εφαρμογή ανανεώσιμων εφοδιαστικών αλυσίδων. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων στόχων, τη δέσμευση για ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα όσον αφορά τις λειτουργίες που βρίσκονται υπό τον έλεγχό της (το οποίο ήδη επιτεύχθηκε το 2021), τη μελλοντική σταθεροποίηση της ανόδου της θερμοκρασίας στον 1,5°C, συμπεριλαμβανομένου ενός επιστημονικά αξιόπιστου στόχου που αφορά τις εκπομπές άνθρακα, όπως προβλέπεται από τη Συμφωνία του Παρισιού, μηδενικά απορρίμματα προϊόντων στους χώρους ταφής απορριμμάτων και την επέκταση του κυκλικού μοντέλου της σε περισσότερους πελάτες και σε περισσότερες περιοχές παγκοσμίως.

Κατακτώντας την κορυφή της Ευρώπης, η CHEP τιμήθηκε με το Πλατινένιο Επίπεδο Αναγνώρισης EcoVadis στον Καναδά και με το Χρυσό Επίπεδο Αναγνώρισης στις Η.Π.Α.