Η DEMO υπογράφει τη Χάρτα Διαφορετικότητας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ελληνικές επιχειρήσεις

    Από: Startup Team

Η DEMO, ηγέτιδα εταιρεία στον κλάδο της φαρμακοβιομηχανίας, υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ελληνικές επιχειρήσεις, επισφραγίζοντας τη δέσμευσή της για δράσεις και πρωτοβουλίες που διασφαλίζουν την ισότητα, τη διαφορετικότητα και την ενσωμάτωση στο εργασιακό περιβάλλον.

«Στη DEMO, κατά την διάρκεια όλων των διαδικασιών τηρείται και εφαρμόζεται αυστηρά και απαρέγκλιτα η αρχή των ίσων ευκαιριών και της ίσης μεταχείρισης. Η προαγωγή και διαχείριση της διαφορετικότητας στον χώρο εργασίας είναι ζήτημα ζωτικής σημασίας για εμάς, καθώς αποτελεί βασικό πυλώνα της εταιρική διακυβέρνησης της DEMO. Ενθαρρύνουμε τη μοναδικότητα, γιορτάζουμε τη δημιουργικότητα και εργαζόμαστε αδιάκοπα για ένα υποστηρικτικό εργασιακό περιβάλλον ποικιλομορφίας και συμπερίληψης», δήλωσε η κα Ιωάννα Δέμου, Αναπληρώτρια Διευθύνουσα Σύμβουλος στη DEMO ABEE.

«Η φαρμακοβιομηχανία DEMO ABEΕ, που δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη, παραγωγή και προώθηση φαρμακευτικών προϊόντων, υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας για ελληνικές επιχειρήσεις. Είμαστε ιδιαιτέρως χαρούμενοι όταν στο δίκτυο των επιχειρήσεων που υπερασπίζονται τη διαφορετικότητα και προάγουν την ένταξη όλων, προστίθενται νέες που έχουν να προσφέρουν με τις δικές τους καλές πρακτικές και το σχεδιασμό και υλοποίηση δράσεων στην κατεύθυνση του σεβασμού και της αποδοχής», δήλωσε ο κος Σταύρος Μηλιώνης, Πρόεδρος του ΚΕΑΝ και Ιδρυτής του Diversity Charter Greece.

Η Χάρτα Διαφορετικότητας, πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση της Διαφορετικότητας στις επιχειρήσεις, ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 2019. Η Ελλάδα έγινε η 23η χώρα που υπεγράφη η Χάρτα. Στόχος της είναι να λειτουργήσει ως μέσο δέσμευσης για την εφαρμογή της ισότητας των ίσων ευκαιριών και της διαφορετικότητας σε κάθε εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα. Στη χώρα μας η Χάρτα Διαφορετικότητας, υλοποιείται από το ΚΕΑΝ σε συνεργασία με το  Ινστιτούτο για τη Διαφορετικότητα και την Ενσωμάτωση.