Η Dyson αναζητά τους πιο έμπειρους μηχανικούς ρομποτικής στον κόσμο

    Από: Startup Team

Η Dyson μας προσφέρει μια διαπεραστική ματιά στη δημιουργία των μυστικών προτύπων ρομπότ που φαίνεται να αναλαμβάνουν τις δουλειές του σπιτιού, καθώς αναζητά τους πιο έμπειρους μηχανικούς ρομποτικής στον κόσμο

  • Η Dyson κυκλοφορεί ταινία στο κορυφαίο ακαδημαϊκό Διεθνές Συνέδριο Ρομποτικής και Αυτοματισμού στη Φιλαδέλφεια
  • Αποκλειστικό βίντεο από τα παρασκήνια των εργαστηρίων της εταιρείας καταγράφει ρομποτικά χέρια σχεδιασμένα από την Dyson που πιάνουν αντικείμενα, σηματοδοτώντας ότι η εταιρεία εξελίσσεται τεχνολογικά πέρα από τις ρομποτικές ηλεκτρικές σκούπες δαπέδου
  • Ο Jake Dyson, επικεφαλής μηχανικός, αποκαλύπτει ότι η εταιρεία κατασκευάζει το μεγαλύτερο ερευνητικό κέντρο ρομποτικής του Ηνωμένου Βασιλείου στην περιοχή του αεροδρομίου Hullavington και απευθύνει πρόσκληση σε μηχανικούς ρομποτικής να ενταχθούν στην Dyson
  • Η ρομποτική βρίσκεται στο επίκεντρο του πενταετούς επενδυτικού σχεδίου της Dyson ύψους 2,75 δισ. λιρών για νέες τεχνολογίες και εγκαταστάσεις. Περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι έχουν ενταχθεί φέτος στην εταιρεία τεχνολογίας σε παγκόσμιο επίπεδο, εκ των οποίων το 50% είναι μηχανικοί, επιστήμονες και προγραμματιστές

Την Τετάρτη 25 Μαΐου, στο Διεθνές Συνέδριο Ρομποτικής και Αυτοματισμού (ICRA) στη Φιλαδέλφεια, η Dyson δίνει τη μεγαλύτερη ένδειξη για το μέλλον των οικιακών ρομπότ, καθώς προσπαθεί να προσελκύσει τους πιο έμπειρους στον τομέα της ρομποτικής για να ενταχθούν στην ταχέως αναπτυσσόμενη ομάδα της.

Στο συνέδριο, η Dyson δίνει περαιτέρω διευκρινίσεις για τις φιλοδοξίες της στην προηγμένη ρομποτική και δηλώνει ότι επιταχύνει την ανάπτυξη μιας αυτόνομης συσκευής ικανής να ανταπεξέλθει στις δουλειές του σπιτιού και άλλες εργασίες. Μια ταινία, η οποία κυκλοφόρησε επίσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καταγράφει τις τελευταίες εξελίξεις των ρομποτικών χεριών που πιάνουν αντικείμενα της Dyson, υποδεικνύοντας ότι η τεχνολογική εταιρεία προχωρά πέρα από τις ρομποτικές ηλεκτρικές σκούπες δαπέδου. Οι μυστικές εργασίες έρευνας και ανάπτυξης στο αεροδρόμιο Hullavington στο Wiltshire διευθύνονται από τον επικεφαλής μηχανικό της Dyson, Jake Dyson.

Η Dyson βρίσκεται στη μέση της διαδρομής για την μεγαλύτερη προσπάθεια πρόσληψης μηχανικών στην ιστορία της. 2.000 άτομα έχουν ενταχθεί φέτος στην εταιρεία τεχνολογίας, εκ των οποίων το 50% είναι μηχανικοί, επιστήμονες και προγραμματιστές. Η Dyson ενισχύει τις φιλοδοξίες της στον τομέα της ρομποτικής, προσλαμβάνοντας 250 μηχανικούς ρομποτικής σε διάφορους κλάδους, όπως το computer vision, η μηχανική μάθηση, οι αισθητήρες και η μηχατρονική, και αναμένει να προσλάβει άλλους 700 στον τομέα της ρομποτικής μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια. Ο απώτερος στόχος: να δημιουργηθεί το μεγαλύτερο, πιο προηγμένο κέντρο ρομποτικής στο Ηνωμένο Βασίλειο και να έρθει η τεχνολογία στα σπίτια μας μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

Οι νέες προσλήψεις θα γίνονται στο αεροδρόμιο Hullavington στο Wiltshire, κοντά στο εργαστήριο ρομποτικής Dyson στο Imperial College και στη Σιγκαπούρη, στην παγκόσμια έδρα της Dyson. Τους τελευταίους έξι μήνες, η Dyson ανακαίνισε κρυφά έναν χώρο συγκέντρωσης αεροσκαφών στο αεροδρόμιο Hullavington Airfield για να προετοιμάσει τη μετακόμιση των 250 ρομποτιστών στο νέο τους σπίτι. Η τελευταία ανανέωση της ρομποτικής είναι το επόμενο στάδιο του επενδυτικού σχεδίου της Dyson ύψους 2,75 δισ. λιρών σε νέες τεχνολογίες, προϊόντα και εγκαταστάσεις. 600 εκατ. λίρες από τα οποία θα αξιοποιηθούν φέτος.

Ο Jake Dyson, επικεφαλής μηχανικός της Dyson, δήλωσε: “Η Dyson προσέλαβε τον πρώτο της ρομποτιστή πριν από 20 χρόνια και μόνο φέτος αναζητούμε 250 ακόμη ειδικούς για την ομάδα μας. Πρόκειται για ένα “μεγάλο στοίχημα” για τη μελλοντική ρομποτική τεχνολογία που θα προωθήσει την έρευνα σε ολόκληρη την Dyson, σε τομείς όπως η μηχανολογία, τα συστήματα όρασης, η μηχανική μάθηση και η αποθήκευση ενέργειας. Χρειαζόμαστε τους καλύτερους ανθρώπους στον κόσμο για να έρθουν και να ενταχθούν σε εμάς τώρα”.

Μέχρι τώρα, τα ρομπότ της Dyson ήταν ηλεκτρικές σκούπες δαπέδου – η πρώτη από τις οποίες, η DC06, σχεδιάστηκε πριν από 20 χρόνια. Μελετώντας τη νέα έρευνα στους τομείς του χειρισμού, της μάθησης των ρομπότ, της οπτικής αντίληψης και του υποχωρητικού ελέγχου, η ταινία της Dyson δίνει στον κόσμο μια πρώτη γεύση από το τελευταίο “μεγάλο στοίχημα” της.