Η Elisabetta Romano, CEO της Sparkle, εξελέγη Πρόεδρος του ITW Global Leaders’ Forum (GLF)

    Από: Startup Team

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Sparkle θα ηγηθεί για τα δύο επόμενα χρόνια της ένωσης που συγκεντρώνει τους ηγέτες από τους μεγαλύτερους διεθνείς παρόχους υπηρεσιών ICT στον κόσμο

Η Sparkle, ο μεγαλύτερος διεθνής πάροχος τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών διασύνδεσης στην Ιταλία και μεταξύ των δέκα κορυφαίων παγκοσμίως, ανακοινώνει ότι η CEO, Elisabetta Romano, εξελέγη Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Παγκόσμιου Φόρουμ Ηγετών (ITW Global Leaders’ Forum (GLF)). Τα αποτελέσματα των εκλογών ανακοινώθηκαν από τo GLF κατά την έναρξη της Διεθνούς Εβδομάδας Τηλεπικοινωνιών (ITW), στο πλαίσιο μιας από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις στελεχών παγκοσμίως, από ολόκληρο τον κλάδο τηλεπικοινωνιών και ICT.

Το ITW Global Leaders’ Forum είναι ένα δίκτυο ηγετών από τους μεγαλύτερους διεθνείς παρόχους υπηρεσιών στον κόσμο. Ο πρωταρχικός στόχος του GLF είναι να προσφέρει τις κατευθυντήριες γραμμές και να αποτελεί παράδειγμα για τον κλάδο, υποστηρίζοντας κοινές προτεραιότητες που βελτιώνουν τη διασύνδεση, ώστε οι νέες ψηφιακές υπηρεσίες να μπορούν να παρέχονται οπουδήποτε στον κόσμο. Ως πρόεδρος του GLF, η Elisabetta Romano, θα έχει κεντρικό ρόλο στη συνέχιση της υλοποίησης της συλλογικής εργασίας και του στρατηγικού οράματος των μελών της.

«Είναι μεγάλη μου τιμή η εκλογή ως Πρόεδρος αυτού του διεθνώς αναγνωρισμένου forum », σχολιάζει η Elisabetta Romano, CEO της Sparkle. «Ως μέλος του ITW Global LeadersForum τα τελευταία χρόνια, έχω εκτιμήσει και υιοθετήσει πλήρως τις αρχές που καθοδηγούν τη δραστηριότητά του και το εξαιρετικό έργο που έχει γίνει για την προώθηση της ανάπτυξης και του μετασχηματισμού σε έναν κλάδο όπου ο «συναγωνισμός» είναι βασικό στοιχείο. Κατά τη διάρκεια της θητείας μου, θα ήθελα να συμβάλω στην ανάπτυξη της αξίας του κλάδου. Δεν έχουμε εκμεταλλευτεί πλήρως τις δυνατότητες του Edge και βρισκόμαστε ακόμα στις πρώτες μέρες του Web3 και του decentralized intelligence. Θα εντείνουμε επίσης τις στρατηγικές συμμαχίες με οργανισμούς στη βιομηχανία και θα δημιουργήσουμε νέες ροές συνεργασίας με προμηθευτές τεχνολογίας. Είμαι σίγουρη ότι, φέρνοντας πίσω την τεχνολογία στον πυρήνα της βιομηχανίας, θα επιτύχουμε σπουδαία πράγματα όλοι μαζί και είμαι ενθουσιασμένη που θα συμβάλω στην πραγμάτωση αυτών των στόχων».

Σχολιάζοντας την εκλογή της Elisabetta Romano, η Annabel Helm, Διευθύντρια της Κοινότητας του GLF είπε: «Εκ μέρους των μελών του διοικητικού συμβουλίου του GLF και της ευρύτερης κοινότητάς του, θα ήθελα να ευχαριστήσω την Elisabetta που ανέλαβε αυτή τη θέση. Ο κλάδος βρίσκεται σε ένα σημείο καμπής και με τις ενέργειες και τη συλλογική εργασία που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του GLF, θα επιτύχουμε ολοένα και πιο σημαντικά αποτελέσματα στη δημιουργία ευκαιριών ανάπτυξης και στην οικοδόμηση μιας αποτελεσματικής στρατηγικής του οικοσυστήματος. Η εμπειρία της Elisabetta μέσα από την προϋπηρεσία της σε διάφορες ηγετικές θέσεις και τη συνεργασία της με ποικίλα τμήματα της αγοράς, θα αποτελέσει τεράστιο πλεονέκτημα για το GLF και τη δουλειά μας συνολικά προς τα μέλη μας».

Η Elisabetta Romano διαδέχεται τη Laurinda Pang, Πρόεδρο του Global Customer Success στη Lumen, η οποία υπηρέτησε ως Πρόεδρος του GLF από το 2020.