Η επένδυση των 25.000.000 δολαρίων της Lidl

    Από: Startup Team

Η Lidl έχει σχεδιάσει να εγκαταστήσει σημεία ταχείας φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων (EV) σε πάνω από το ένα τρίτο του δικτύου καταστημάτων της στο Ηνωμένο Βασίλειο για τα επόμενα τρία χρόνια.

Όλα τα νέα καταστήματα της Lidl, συνολικά περισσοτέρα από 300 τοποθεσίες, θα είναι εξοπλισμένα με ταχύτατα σημεία φόρτισης EV μέχρι το 2020, καθώς η εταιρεία επενδύει πάνω από 25 εκατομμύρια λίρες στην τεχνολογία.

Ορισμένα υπάρχοντα καταστήματα που μπορούν να φιλοξενήσουν τα σημεία φόρτισης θα ενσωματωθούν εκ των υστέρων στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας, ξεκινώντας από τα 40 καταστήματα όπου είναι εγκατεστημένα ήδη στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Pod Point θα λειτουργήσει τους νέους σταθμούς φόρτισης, οι οποίοι θα μπορούν να φορτίζουν ένα όχημα κατά 80% σε περίπου 50 λεπτά και θα μπορούν να λειτουργούν με την εφαρμογή κινητής τηλεφωνίας Open Charge της εταιρείας.

Υποσχόμενη να ανταγωνιστεί τους αντιπάλους της, η Lidl λέει ότι η χρέωση θα κοστίσει μόνο 23p ανά kWh, πράγμα που σημαίνει ότι θα κοστίζει £ 23 για να φορτίσει πλήρως ένα Tesla Model S 100D.

“Στη Lidl, έχουμε δεσμευτεί να αντιμετωπίσουμε τις περιβαλλοντικές ανησυχίες που μας ενδιαφέρουν οι πελάτες μας, ενώ παράλληλα θα τους προσφέρουμε λύσεις που θα τους υποστηρίξουν με τη φιλοδοξία τους να οδηγηθούν σε πιο βιώσιμες ζωές”, δήλωσε ο επικεφαλής της ανάπτυξης της Lidl Ίνγκο Φίσερ.

“Όχι μόνο οι πελάτες μας θα είναι σε θέση να φορτίζουν τα ηλεκτρικά τους αυτοκίνητα σε 50 λεπτά – λιγότερο χρόνο από ό, τι χρειάζεται κάνουν σε ένα μεγάλο σταθμό εξυπηρέτησης – θα είναι σε θέση να το κάνουν για την καλύτερη τιμή στην αγορά.

Ελπίζουμε ότι μέσω αυτής της σημαντικής επένδυσης θα επιτρέψουμε ευκολότερη πρόσβαση στα σημεία χρέωσης και τελικά θα βοηθήσουμε περισσότερα νοικοκυριά να μεταβούν σε ηλεκτρικά οχήματα ».

Αυτό έρχεται μόλις μια εβδομάδα μετά την παρουσίαση των πρώτων 50 γρήγορων σημείων φόρτισης της Morrisons στις τοποθεσίες της σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ σχεδιάζει να αναπτύξει άλλα 50.

Πηγή: Thetotalbusiness.com