Η Ευρώπη επενδύει €13,5 δισ. σε έρευνα και καινοτομία το 2023-2024

    Από: Startup Team

Κεφάλαια της τάξης των €13,5 δισ., προκειμένου να στηρίξει ερευνητές και φορείς καινοτομίας στην Ευρώπη, ενεργοποιεί η Ευρωπαϊκή Ένωση μέσα από το πρόγραμμα “Ορίζων Ευρώπη” για την περίοδο 2023-24.

Στο πλαίσιο του ευρύτερου προγράμματος έρευνας και καινοτομίας της Ε.Ε., ύψους €95,5 δισ., η χρηματοδότηση αυτή θα συμβάλει στην επίτευξη των στόχων της Ε.Ε. για το κλίμα, στην αύξηση της ενεργειακής ανθεκτικότητας και στην ανάπτυξη βασικών ψηφιακών τεχνολογιών.

Επιπλέον, θα συμβάλει στην επίτευξη ενός ισχυρότερου ευρωπαϊκού οικοσυστήματος έρευνας και καινοτομίας, μεταξύ άλλων μέσω της ευρύτερης συμμετοχής ερευνητών και φορέων καινοτομίας, της αύξησης της κινητικότητας και της χρηματοδότησης ερευνητικών υποδομών παγκόσμιας εμβέλειας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα εργασίας του “Ορίζων Ευρώπη” για την περίοδο 2023-24, που ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, από το σύνολο των €13,5 δισ., €5,67 δισ. (πάνω από το 42% του προϋπολογισμού του προγράμματος εργασίας) προορίζονται για την επίτευξη βασικών στόχων της δράσης για το κλίμα, για την εξεύρεση καινοτόμων λύσεων, ώστε να μειωθούν οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου και για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή. Ποσό ύψους €1,67 δισ. συμβάλλει στη στήριξη της βιοποικιλότητας.

Διαβάστε όλο το άρθρο στο sepe.gr