Η Freedom Finance Europe γίνεται μέλος του Χρηματιστηρίου Αθηνών

    Από: Startup Team

Η Freedom Finance Europe, ο ευρωπαϊκός βραχίονας της Freedom Holding Corp. (NASDAQ:FRHC), απέκτησε την ιδιότητα του μέλους διαπραγμάτευσης στην αγορά κινητών αξιών του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Η υποψηφιότητα της εταιρείας έχει εγκριθεί από την αρμόδια επιτροπή του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Η συμμετοχή της εταιρείας στο χρηματιστήριο θα δώσει τη δυνατότητα στους πελάτες της στην Ελλάδα να πραγματοποιούν απευθείας συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Η επέκταση στην αγορά χρηματοοικονομικών υπηρεσιών της Ελλάδας αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα της Freedom Finance Europe, η οποία αναπτύσσει ραγδαία το διεθνές επενδυτικό οικοσύστημα της Freedom24.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που κάνουμε ένα ακόμη σημαντικό βήμα στην ελληνική αγορά, αποκτώντας  την ιδιότητα του μέλους διαπραγμάτευσης στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Πιστεύουμε ότι το ελληνικό χρηματιστήριο θα είναι ο πυρήνας της οικονομικής ανάκαμψης της χώρας, προσφέροντας γενναιόδωρες αποδόσεις και θέλουμε να συμμετέχουμε ενεργά σε αυτή την προσπάθεια, παρέχοντας άριστης ποιότητας επενδυτικές υπηρεσίες σε όλο το πελατολόγιο μας, που περιλαμβάνει περισσότερους από 400.000 επενδυτές διεθνώς», δήλωσε ο Γιώργος Καραγεώργος, επικεφαλής της Freedom Finance Europe στην Ελλάδα.

Η Freedom Finance Europe εισήλθε στην ελληνική αγορά το 2021. Σήμερα, ο αριθμός των ιδιωτών επενδυτών που χρησιμοποιούν στην Ελλάδα τη σύγχρονη πλατφόρμα χρηματοοικονομικών συναλλαγών Freedom24 ξεπερνά τους 27.000 χρήστες.

Ο Όμιλος του Χρηματιστηρίου Αθηνών (ATHEX Group) υποστηρίζει την ανάπτυξη και οργάνωση της Ελληνικής Κεφαλαιαγοράς. Λειτουργεί τις αγορές αξιών και παραγώγων, την εναλλακτική αγορά ενώ παράλληλα διενεργεί την εκκαθάριση και το διακανονισμό των συναλλαγών και συμμετέχει στην Αγορά Ενέργειας από το 2019. Προσφέρει λύσεις και εργαλεία χρηματοδότησης στις επιχειρήσεις, διευρύνει τις επιλογές των επενδυτών παρέχοντας ένα ασφαλές, σταθερό και εύκολο περιβάλλον, πλήρως εναρμονισμένο με τις διεθνείς πρακτικές και το Ευρωπαϊκό Κανονιστικό Πλαίσιο.