Η Freedom Holding Corp. αποσύρεται από τη ρωσική αγορά

    Από: Startup Team

Η Freedom Holding Corp., μητρική εταιρεία της Freedom Finance Europe, αποσύρει από την ρωσική χρηματοπιστωτική αγορά τις θυγατρικές της Freedom Finance IC και Freedom Finance Bank. Αυτό έγινε γνωστό, αρχικά, στην οικονομική έκθεση αποτελεσμάτων της εταιρείας για το προηγούμενο έτος, που δημοσιεύθηκε στο website της SEC, της Επιτροπής κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ.

Με βάση το αρχικό πλάνο της εταιρείας, τα περιουσιακά στοιχεία των ρωσικών εταιρειών θα έπρεπε να πουληθούν πρώτα στον Timur Turlov, Διευθύνων Σύμβουλο της Freedom Holding Corp., και αργότερα να εξαγοραστούν από την ανώτατη διοίκηση των εταιρειών ή από άλλους αγοραστές. Κατά τη διάρκεια των διαδικασιών, ανακοινώθηκε μια αλλαγή από την SEC με αποτέλεσμα οι ρωσικές θυγατρικές της εταιρείας να πωληθούν απευθείας στον τελικό αγοραστή. Με την αλλαγή αυτή, δεν θα χρειαστεί η μεσολάβηση του διευθύνοντος συμβούλου Freedom Holding Corp., Timur Turlov.

Από την πρώτη ημέρα της στρατιωτικής συμπλοκής μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, η διοίκηση της Freedom Holding Corp. έχει καταβάλει σημαντικές προσπάθειες για να διασφαλίσει την ασφάλεια και την ευημερία των Ουκρανών υπαλλήλων της. Παρά τις επιπτώσεις της πολεμικής σύγκρουσης, η Freedom Finance Ukraine συνεχίζει να εξυπηρετεί τους πελάτες της. Όλα τα γραφεία στην Ουκρανία είναι και πάλι ανοιχτά στο κοινό, με εξαίρεση το γραφείο στο Χάρκοβο, του οποίου το προσωπικό εργάζεται εξ αποστάσεως.

«Η εταιρεία αναθεώρησε πλήρως τα αρχικά της σχέδια για την έξοδο από τη Ρωσία, τα οποία προέβλεπαν μια διαδικασία 1-1,5 έτους. Έχουμε εγκαταλείψει την ενδιάμεση πώληση των εταιρειών σε εμένα και θα αποχωρήσουμε από την επιχείρηση μέσω της απευθείας πώλησης σε τρίτα μέρη που δεν είναι συνδεδεμένα με την εταιρεία. Θα ανακοινώσουμε ποιος θα είναι ο πιθανός αγοραστής των εταιρειών και τους πλήρης όρους της απόσυρσης από τη ρωσική αγορά εντός 1-2 εβδομάδων», δήλωσε ο Timur Turlov.

Ταυτόχρονα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Freedom Holding Corp., υπέβαλε επίσημα αίτηση για να λάβει την υπηκοότητα του Καζακστάν τον περασμένο Απρίλιο, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα να αποποιηθεί τη ρωσική του υπηκοότητα. Δώρισε επίσης 2,5 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ από προσωπικά κεφάλαια για ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία, ενώ άλλα 2,7 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ δώρισε η Freedom Finance Europe, για τον ίδιο σκοπό.