Η Freedom Holding Corp. εξαγοράζει την επενδυτική τράπεζα Maxim Group για να επεκτείνει την παρουσία της στις ΗΠΑ

    Από: Startup Team

Η Freedom Holding Corp. (FRHC), ιδρυτής της Freedom Finance Europe, κατέληξε σε συμφωνία για την απόκτηση της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας Maxim Group και του συμβουλευτικού της βραχίονα Maxim Financial Advisors. Το συνολικό ποσό της συμφωνίας, το οποίο θα καταβληθεί σε μετρητά και μετοχές, θα είναι περίπου 400 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ.

Η εξαγορά θα επιτρέψει στην Freedom Holding Corp. να επεκτείνει σημαντικά την παρουσία της στις κεφαλαιαγορές, καθώς και να αυξήσει τις δυνατότητες της εταιρείας στην επενδυτική τραπεζική και την έρευνα. Η συμφωνία ευθυγραμμίζεται με τη διεθνή στρατηγική επέκτασης της εταιρείας, μέρος της οποίας ήταν η εξαγορά το 2020 του αμερικανικού broker Prime Executions, που είναι μέλος του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης (NYSE).

Η Maxim Group είναι μια κορυφαία επενδυτική τράπεζα με έδρα τη Νέα Υόρκη. Προσφέρει στο κοινό ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών επενδυτικής τραπεζικής σε αναπτυσσόμενες, καινοτόμες εταιρείες σε όλον τον κόσμο. Ο Όμιλος ιδρύθηκε το 2002 και είναι εγγεγραμμένος ως broker-dealer στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, είναι μέλος του χρηματιστηρίου NASDAQ, της Ρυθμιστικής Αρχής Χρηματοπιστωτικών Ιδρυμάτων (FINRA) και άλλων οργανισμών.

Ο Timur Turlov, διευθύνων σύμβουλος της Freedom Holding Corp., δήλωσε σχετικά με τη συμφωνία: «Επιδιώκουμε να επεκτείνουμε την παγκόσμια παρουσία μας. Με αυτόν τον τρόπο, κατανοούμε ότι μια σημαντική παρουσία στην αγορά των ΗΠΑ αποτελεί κρίσιμο μέρος αυτής της στρατηγικής. Αυτή η σημαντική συναλλαγή με την Maxim Group θα επιταχύνει σημαντικά την ανάπτυξή μας και θα μας βοηθήσει να αναπτύξουμε την επιχειρηματική μας δραστηριότητα στις ΗΠΑ».

Μετά τη συμφωνία, ο Robert Wotziak, διευθύνων σύμβουλος της Freedom Holding Corp. στις ΗΠΑ, θα ηγηθεί του διοικητικού συμβουλίου της Maxim Group και των θυγατρικών της, ενώ ο Clifford Teller θα αναλάβει διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας και ο Chris Fiore θα γίνει πρόεδρος της.

«Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε την ιστορία επιτυχίας και κερδοφορίας της Maxim σταθερά», δήλωσε ο Robert Wotziak, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Freedom Capital Markets. «Έχοντας εργαστεί με πολλά μέλη της ομάδας Maxim καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας μου, έχω τεράστιο σεβασμό και εμπιστοσύνη στην ικανότητα αυτής της ομάδας να επιτύχει ανάπτυξη σε όλες τις επιχειρηματικές γραμμές».

«Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την ομάδα της Freedom για την οικοδόμηση μιας παγκοσμίου κλάσης εταιρείας χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών», δήλωσε ο Clifford Teller, πρόεδρος της Maxim Group LLC. «Με το διαφοροποιημένο δίκτυο διανομής της Freedom, τους εκτεταμένους πόρους και τις εταιρικές συνέργειες που θα προκύψουν, η Maxim θα έχει την ευκαιρία να αναπτυχθεί εκθετικά σε όλους τους τομείς των επενδυτικών δραστηριοτήτων της, δημιουργώντας μοναδικές λύσεις για την κεφαλαιαγορά των ΗΠΑ και για τους πελάτες μας».

Οι μετοχές της Freedom Holding Corp. στο NASDAQ ανήλθαν σε τιμή ρεκόρ, με αύξηση 33,2%, φτάνοντας τα 84,93 δολάρια ΗΠΑ.