Η LEGO ολοκλήρωσε το νέο της campus

    Από: Startup Team

Μετά από τέσσερα χρόνια σχεδιασμού και κατασκευής, ο όμιλος LEGO άνοιξε την πρώτη φάση του νέου, σύγχρονου campus στην έδρα της στο Billund της Δανίας.

Σχεδιάστηκε από το C.F. Møller Architects, το campus εκτείνεται σε 54.000 τετραγωνικά μέτρα και θα στεγάζει περισσότερους από 2.000 εργαζόμενους όταν τελειώσει το 2021.

Ελπίζοντας να εκφράσει τις βασικές αξίες του ομίλου LEGO: φαντασία, δημιουργικότητα, διασκέδαση, μάθηση, φροντίδα και ποιότητα, η έμπνευση για το νέο κτίριο προήλθε από μια ζωγραφική στο γραφείο του ιδιοκτήτη της LEGO Kjeld Kirk Kristiansen.

 

Σε αυτό, ένα παιδί υπερηφανεύεται για τη δημιουργία ενός κτιρίου με τούβλα LEGO®. Αυτό έδωσε στην αρχιτέκτονες άδεια να υιοθετήσουν μια πιο παιχνιδιάρικη προσέγγιση στο σχεδιασμό τους, κάτι που είναι εμφανές στις λεπτομέρειες της δομής.

Αυτές περιλαμβάνουν τη χρήση τούβλων LEGO στους εξωτερικούς τοίχους, την τοποθέτηση δύο γιγαντιαίων κίτρινων τούβλων στην οροφή και μια είσοδο από τούβλα.

Τα τελευταία δύο χρόνια, η Anneke Beerkens, ανθρωπολόγος και στέλεχος στο LEGO Group, συνεργάστηκε με εκατοντάδες εργαζομένους από όλο τον κόσμο για να σχεδιάσει τον απόλυτο εργασιακό χώρο του LEGO.

«Με τον ίδιο τρόπο που χτίσαμε με τούβλα LEGO, πήραμε στοιχεία που αγαπάνε οι άνθρωποι μας και τους φέραμε όλους μαζί για να δημιουργήσουμε κάτι μοναδικό.

Για παράδειγμα, οι υπάλληλοι μας είπαν ότι ήθελαν την ελευθερία να επιλέξουν ένα περιβάλλον που τους ταιριάζει καλύτερα για ό, τι δούλευαν, αλλά επίσης ήθελαν να μένουν κοντά στους συναδέλφους τους.

Έτσι δημιουργήσαμε “γειτονιές ομάδας”, οι οποίες είναι ένα μείγμα ατομικών και συνεργατικών χώρων εργασίας που έχουν σχεδιαστεί για να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον φροντίδας όπου οι άνθρωποι μπορούν να κάνουν εξαιρετική ποιότητα εργασίας ».

Πεντακόσια άτομα έχουν ήδη μετακομίσει σε δύο από τα οκτώ νέα κτίρια, τα οποία περιλαμβάνουν επίσης χώρους παιχνιδιού, σαλόνια και υπαίθρια πάρκα ανοιχτά στο κοινό.

Η βιωσιμότητα αποτελεί βασικό κριτήριο για τον όμιλο LEGO, η οποία αναφέρεται ως «υπόσχεση πλανήτη».

Για να ανταποκριθούν στην υπόσχεση αυτή, οι κατασκευαστές κάλυψαν την οροφή του γκαράζ με 4.150 ηλιακούς συλλέκτες για να παράγουν περισσότερα από 1 εκατομμύριο kWh, ενέργειας απαραίτητης για το campus.

ο εξωτερικό του γκαράζ είναι διακοσμημένο με ένα σχέδιο εμπνευσμένο από τα playmats της LEGO με ένα συμβολισμό προς τα εικονικά προϊόντα της εταιρείας.

Οι στέγες των νέων κτιρίων καλύπτονται με φυτά Sedum που απορροφούν το νερό και το CO2 και το βρόχινο νερό θα χρησιμοποιηθούν για την άρδευση των πράσινων πάρκων στην περιοχή του campus.

Όταν ολοκληρωθεί το 2021, η κεντρική περιοχή που ονομάζεται “People House” θα προσφέρει ένα μεγάλο αίθριο, γυμναστήριο, εργαστήριο τέχνης και δημιουργικότητας, καφετέρια και καταλύματα για τους εργαζόμενους που επισκέπτονται το Billund.

Πηγή: thetotalbusiness.com