Η LG ανακοινώνει τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου 2022

    Από: Startup Team

Τα υψηλότερα τριμηνιαία έσοδα στην ιστορία της εταιρείας αντανακλούν τη μεγάλη ζήτηση για Premium LG οικιακές συσκευές και ανταλλακτικά αυτοκινήτων.

Η LG Electronics (LG) ανακοίνωσε σήμερα τα ενοποιημένα έσοδα για το πρώτο τρίμηνο του 2022 ύψους 21,11 τρισεκατομμυρίων KRW (17,53 δισεκατομμύρια USD) – τα υψηλότερα τριμηνιαία έσοδα στην ιστορία της εταιρείας. Τα λειτουργικά κέρδη 1,88 τρισ. KRW (1,56 δισ. USD) επηρεάστηκαν θετικά από τα έσοδα και εν μέρει αντισταθμίζονται από ένα εφάπαξ κόστος αναδιάρθρωσης του εργατικού δυναμικού.

Σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 18,5% και η κερδοφορία κατά 6,4%, αντανακλώντας την πολύ μεγάλη ζήτηση για οικιακές συσκευές LG, καθώς οι καταναλωτές σε όλον τον κόσμο συνεχίζουν να επικεντρώνονται στην πιο υγιεινή ζωή, την ενεργειακή αποδοτικότητα και την αναβάθμιση των σπιτιών τους. Οι πωλήσεις της επιχειρηματικής μονάδας εξαρτημάτων οχημάτων αυξήθηκαν λόγω της υψηλότερης ζήτησης για ανταλλακτικά αυτοκινήτων, ως αποτέλεσμα μιας προληπτικής και προορατικής απάντησης στις ελλείψεις ημιαγωγών αυτοκινήτων.

Η LG Home Appliance & Air Solution Company πραγματοποίησε το πρώτο τρίμηνο πωλήσεις 7,97 τρισ. KRW (6,62 δισ. USD), με λειτουργικά κέρδη 447,60 δισ. KRW (371,68 εκατ. USD). Οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 18,8% σε σχέση με το ίδιο τρίμηνο πέρυσι, καταγράφοντας τα υψηλότερα τριμηνιαία έσοδα της επιχειρηματικής μονάδας. Η σταθερή ανάπτυξη προήλθε σε μεγάλο βαθμό από τις υψηλές επιδόσεις σε premium συσκευές και νέες κατηγορίες, όπως τα προϊόντα υγιεινής που λειτουργούν με τεχνολογία ατμού. Η επιχειρηματική μονάδα συσκευών αναμένεται να γνωρίσει συνεχή ανάπτυξη επεκτείνοντας τις πωλήσεις στο εξωτερικό σε νέες κατηγορίες συσκευών.

Η LG Home Entertainment Company κατέγραψε πωλήσεις 4,06 τρισ. KRW (3,38 δισ. USD) με λειτουργικά κέρδη 188,40 δισ. KRW (156,44 εκατ. USD). Οι πωλήσεις αυξήθηκαν 1,4% από την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο, λόγω της συνεχιζόμενης ζήτησης για premium προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων των OLED και τηλεοράσεων μεγάλης οθόνης στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική. Η επιχειρηματική μονάδα αναμένει συνεχή ανάπτυξη επεκτείνοντας τις πωλήσεις premium τηλεοράσεων, συμπεριλαμβανομένων των LG OLED, QNED και τηλεοράσεων μεγάλης οθόνης.

Η LG Vehicle component Solutions Company πέτυχε πωλήσεις πρώτου τριμήνου ύψους 1,88 τρισ. KRW (1,56 δισ. USD). Η αύξηση των πωλήσεων κατά 8,5% από την ίδια περίοδο πέρυσι αντανακλά μια προληπτική απάντηση στην έλλειψη ημιαγωγών αυτοκινήτων. Η λειτουργική ζημία του πρώτου τριμήνου της επιχειρηματικής μονάδας μειώθηκε στα 6,30 δισ. KRW (5,23 εκατ. USD), με την εταιρεία να έχει εφαρμόσει καλύτερη διαχείριση κόστους για περαιτέρω βελτίωση της κερδοφορίας.

Η LG Business Solutions Company σημείωσε βελτιωμένα έσοδα το πρώτο τρίμηνο ύψους 2,02 τρισ. KRW (1,67 δισ. USD), αύξηση 23,7% σε σχέση με πέρυσι, κυρίως λόγω της συνεχιζόμενης ζήτησης για προϊόντα, όπως οθόνες και προϊόντα PC στην αρχή της ακαδημαϊκής περιόδου. Η εταιρεία σημείωσε ανάκαμψη του τμήματος B2B, ενώ βελτιώθηκαν επίσης η ανταγωνιστικότητα των προϊόντων και η λειτουργική απόδοση.

 

2022 Q1: Διευκρινίσεις επί της συναλλαγματικής ισοτιμίας

Τα μη ελεγμένα τριμηνιαία αποτελέσματα της LG Electronics βασίζονται στα ΔΠΧΠ (Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς) για την τριμηνιαία περίοδο που έληξε στις 31 Μαρτίου 2022. Τα ποσά σε κορεατικό γουόν (KRW) μετατρέπονται σε δολάρια ΗΠΑ (USD), με βάση τη μέση τιμή για το τρίμηνο: 1.204,26 KRW ανά USD.

Η LG Electronics θα πραγματοποιήσει τηλεδιάσκεψη στα Κορεάτικα/Αγγλικά στις 28 Απριλίου 2022 στις 16:00 (τοπική ώρα Κορέας, 07:00 GMT/UTC). Οι συμμετέχοντες στη τηλεδιάσκεψη λαμβάνουν οδηγίες για να προεγγραφούν ηλεκτρονικά και να λάβουν ένα ιδιωτικό PIN. Για να συμμετάσχετε στη τηλεδιάσκεψη, καλέστε +82 31 810 3130, πληκτρολογήστε τον κωδικό πρόσβασης 6418# και μετά το PIN. Το αντίστοιχο αρχείο παρουσίασης θα είναι διαθέσιμο για λήψη στον ιστότοπο της LG Electronics πριν από την κλήση.